Helsinkiläisenä bloggaajana voisi käyttää koko elämänsä siihen, että kirjoittaa mielenkiintoisista kotikaupunkinsa retkikohteista, ravintoloista, museoista rannoista, teattereista, vintageputiikeista ja kaikesta muusta. Niin paljon Helsingillä on tarjota, että en mitenkään koskaan ehtisi käydä jokaisessa mielenkiintoisessa näyttelyssä tai retkikohteessa, saati ravintoloissa ja kahviloissa.

Mutta aika paljon olen ehtinyt Helsinkiä nautiskella, muutamista kohteista kirjoittaakin, vaikka esimerkiksi ravintolavinkit ovat sittemmin siirtyneet Lähiömutsin Instagram Stooreihin.

Aikaisemmin tänä kesänä olen jo koonnut yhteen kirjoituksiani Helsinki-seikkailuistamme:

Tulossa on vielä postaus Helsingin museoista, mutta tähän väliin kokoelma kaikenlaista muuta Helsingistä löytyvää tekemistä ja kokemista, joista olen kirjoittanut:

Kahvilat Helsingissä:

Iki-ihana ja boheemin rouhea Ihana Kahvila. Tämä kahvila on kuulunut kesiimme yhtä kauan kuin helsinkiläisyys. Lasten myötä siitä tuli meille vakkaripaikka, jossa hengattiin ihan reteästi vain aikaa tappaakseen. Siellä on valtavan hyvät tarjottavat, letkeä meininki ja komeat maisemat, nykyään anniskeluoikeudetkin. Lapset on otettu ihanasti huomioon esimerkiksi leluin sekä hiekkalaatikoin, ja konttiin on rakennettu vaipanvaihtopistekin! Ihana Kahvila on auki viimeistä kesää, ja yksi aikakausi meidän Helsingistämme tulee päätökseen.

Recatta, pieni kahvilamökki merenrannassa. Tykkään Helsingissä siitä, että siellä törmää hullunkurisiin ja valloittaviin asioihin siellä, missä ei uskoisi. Kuten Helsingin ehkä sympaattisimpaan kahvilaan, Cafe Regattaan. Merituulen puhaltaessa suolaisena ja puiden palaessa rätisten ulkonuotiossa, ei heti uskoisi olevansa kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Mutta siellä se 115-vuotias punainen mökki nököttää Töölössä, Sibeliuksenpuiston kupeessa. Tarjoilut Cafe Regatassa eivät ole kummoiset, mutta tunnelma onkin paras mauste.

Ravintolat Helsingissä:

Thai-Orchid, Itä-Helsingin thaimaalainen timatti. Tajusinpa, että olen kirjoittanut ihan hävettävän vähän ravintolavinkkejä. Kuten sanottu, nostelen hyviä paikkoja kyllä IG Stooreissa, mutta pitäisi niille aurata tilaa myös täällä blogissa. Yksi nostoista on kuitenkin tämä, kun yhdeltä meidän lähiostarilta löytyi tyylikäs, maukas ja tasokas ravintola.

Lähiökapakassa perhepäivällisellä – Treffin hampurilaiset. Muutamia vuosia sitten metroasemaa vastapäätä sijaitsevaan lähiökapakkaan alettiin tehdä ruokapyhiinvaelluksia joka puolelta Helsinkiä ja jopa Suomea. Yhtäkkiä kaikki tuntuivat olevan lääpällään Treffiin, tuohon paikallisen lähikapakkaan. Sanoivat sen hampurilaisen olevan Suomen paras. Vegenä en ihan niele tätä väitettä, mutta onpa ihanaa, että Hertsikassakin on nykyään niin paljon kivoja ravintoloita, että ei pian sormet riitä laskemaan. Pitäisikin todellakin kertoa niistä kaikista teillekin!

Lastenteatteri Helsingissä:

Lastennäytelimiä Kapsäkissä. Teatterin yhteydessä olevassa viihtyisässä, perheystävällisessä ja samalla sopivan renttuhenkisessä ravintolassa tuli notkuttua paljonkin ennen lapsia. Mutta teatteripuoleen tutustuin vasta lasten kanssa, sillä Kapsäkissä menee poikkeuksetta laadukkaita ja ajatuksella tehtyjä näytelmiä lapsille.

Lastenvaate- ja tarvikekirpputorit Helsingissä:

Naperotarvikkeita ja lastenkirppari Ipanainen. Kyselette minulta usein kirppisvinkkejä Helsinkiin, mutta totuus on se, että ehdin parhaiten kirppistellä yleensä vain reissuissa, joten tietotasoni Helsingin kirpputoreista on kehno. Mutta yksi vinkki on tässä, hyvällä maulla valittuja lastentarvikkeita sekä kaupungin luultavasti täsmäostettavin lastenvaate- ja tarvikekirpputori Ipanainen.

Vuosaaren Marskin muksut – kirppispäivä Itä-Helsingissä. Me käymme Vuosaaressa aika harvakseltaan, ja yleensä ollaan matkalla retkelle Uutelan-ulkoilualueelle tai kuumana kesäpäivänä Aurinkolahden rannalle, joka köyhän naisen Rivieranakin tunnetaan. Mutta Vuosaaressa on myös lastentarvikekirppis. Marskin muksujen myymälä on tilava ja siisti, ja sinne on helppo kurvata sisään rattaidenkin kanssa. Lasten kanssa matkassa olevalle aikuiselle tonkimisrauhan varmistaa hetkeksi leikki- ja piirustusnurkkaus.

Hotelli Helsingissä:

Retriitti Itä-Helsingin Hotelli Rantapuistossa. Hotelli sijaitsee Meri-Rastilassa, Ramsinniemessä. Itämeri tulee tuoksuineen ihan lähelle. Rantapuistossa on säilynyt paljon alkuperäistä tunnelmaa vuodelta 1963, kun rakennus valmistui pankkien koulutuskeskukseksi. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat mykistävän kauniin luonnon sisään asti, ja atrium-pihoilla on levollisen ajaton tunnelma. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä, joka sai suunnitteluunsa vaikutteita Alvar Aallolta. Aamupalalla takassa rätisee tuli ja kynttilät palavat.

Jaa