©Lahiomutsi Joululahja Paivakoti Opettaja Muistaminen Lahja Itse tehty Edullinen-9192

Kymmenien kynttilätuikkukippojen saaminen lahjaksi taitaa olla yleinen vitsi ja vitsaus päiväkoti- ja opettajapiireissä. Millä meidän perhe tänä vuonna muistaa päiväkodin tärkeitä tyyppejä? No kynttilöilläpä hyvinkin.

Päätin kuitenkin ottaa riskin, sillä paketissa kynttilöiden lisäksi kaikki muukin on poltettavaa. Ei siis kippoja tai kappoja, vaan materiaa, joka käytön jälkeen häipyy tai maatuu.

Riski tuli otetuksi vähän pakonkin edessä. Kuten niin moni suureellinen ja ihana jouluvalmistelusuunnitelmani tänä vuonna, myös päiväkodin henkilökunnan muistaminen tuli tekemislistalla eteen vasta siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt olla jo valmista. Juoksin siis lähikauppaan ja kuljin hyllyjen välejä aivot epätoivoisena raksuttaen.

Kun toppavaatteissa alkoi tulla hiki, nappasin lopulta mukaan Havin valkoisia kruunukynttilöitä. Vaikka sattuisi niin, että lahjan saaja ei tykkää polttaa kynttilöitä, perusvalkoiset tunnelmantuojat saa varmasti annettua eteenpäin niistä pitävälle. Maustehyllyltä heitin ostoskoriin kanelitankoja. Sen lisäksi kasasin kassahihnalle isoja tulitikkurasioita.

Kotona leikkasin ja liimasin tulitikkurasioiden päälle paperisia Marimekon kuoseja (mainoslehtisestä askartelulootaan talletettuja). Ehostin syksyllä meidän tulitikkurasiat samalla tavalla, ja joka päivä fiilistelen kynttilöitä sytyttäessäni, miten pienestä tulitikkujutusta voin olla onnellinen.

Kiedoin paketit yhteen juuttinarulla ja sujautin väliin pari kanelitankoa sekä oksan tuoretta havua. En tarkasti tiedä, minkä havupuun oksia nuo edes ovat, mutta sen tiedän, että niistä lähtee huumaava tuoksu. Poimin tuulen irrottaman ison havuoksan talteen muutama viikko sitten ja ajattelin tehdä siitä kranssin. Se oli yksi niistä suureellisista jouluvalmistelusuunnitelmista, jotka eivät koskaan toteutuneet. Mutta nyt tuli havuillekin käyttöä. Ja kyllä minä sen kranssinkin tahdon vielä tehdä, olkoon sitten vaikka uudenvuodenkranssi.

Paketeista tuli mielestäni suloisia, ja toivon niiden ilahduttavan myös saajiaan. Tiedän toki, ettei opeille ja hoitajille tarvitsisi mitään lahjaa ostaa tai tehdä. Mutta minä haluan. En mitään kallista, sillä siinä on jotenkin sellaista epämiellyttävää suosion ostamisen makua, mutta jotain pientä. Konkreettinen muistaminen, joka sanojen lisäksi kertoo siitä, miten tärkeä osa meidän koko perheen arkea he ovat.

Ei kuulkaa tulisi mistään mitään ilman heitä, päiväkodin supertyyppejä.

Täällä toinen ylöskirjaamani idea päiväkodin henkilökunnan lahjasta. Askarreltiin esikoisen kanssa pari vuotta sitten puuhelminauhalliset heijastimet. 

Jaa