©Lahiomutsi Joulupopcorn Joulu Pocorn Kaneli Kardemumma Makea Joulunaposteltava-9036

Tein elämäni ensimmäistä kertaa makeita popcorneja. Sellaisia, joihin kaneli ja kardemumma tuovat jouluista makua. Minä rakastan popcorneja, mutta makeat popcornit ovat olleet tähän asti epäilyttäviä. Ihan yhtä outo kuin olisi suolainen hattara. Ei kiitos, joidenkin asioiden kanssa ei lähdetä soveltamaan.

Kerran Hollannissa menin leffateatteriin, ostin ison kulhollisen popcorneja ja kiehnasin itseni mukavaan asentoon upottavalle penkille. Leffa alkoi ja kauhaisin poppareita suuhuni. Olin aivan järkyttynyt, kun tajusin, että popcornit olivat makeita. Mitä jekku tämä oikein on, missä on suola ja ihana voinmaku! En ollut ennen sitä edes kuullut, että popcorneja tehdään makeina, jopa niin yleisesti, että Hollannissa se oli oletus popcorneille, kun sellaisia elokuvateatterin herkkumyymälästä tilasi.

Ensikohtaamiseni makeiden popcornien kanssa on saanut pitämään tarkan rajan siinä, millä popcornini maustan. Suolalla tietenkin, jos jäi epäselväksi. Kunnes nyt joulun alla näin kaverin Facebook-päivityksen popcorneista, jotka poksutellaan valmiiksi jouluisten mausteiden kanssa. Johan kääntyi kieli ja mieli ympäri, ja kanelipopcorneita oli testattava heti. Sekoitin siis yhteen jouluisia mausteita ja lisäsin makeutta fariinisokerilla. Voisin kuvitella, että sokerin sijaan myös tumma siirappi voisi toimia.

Ja olivathan ne nyt hyviä. Mitä muuta voisi olla, kun suuhun tunkee kourallisen popcornia ja kanelipullaa samaan aikaan? Lapsetkin hyväksyivät heti makeiden paukkumaissien konseptin. Sen verran enemmän suolaisen kuin makean muijia minä kuitenkin olen, että teen silti popcornini jatkossa suolaisina. Tai noh, joulunaikaan voi sitten höpsähtää muutaman kerran makealle puolelle.

Ps. Suosittelen nauttimaan joulupopcornit Siskonpeti-sarjan Musta joulu -joulujakson kanssa. Aivan timanttisen hulvaton ja oikeisiin kohtiin tökkivä joulusekoilu!

Kanelipopcorn

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1dl popcornjyviä

Ja näin se tehdään: Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri sekä mausteet ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja ainekset sekoittuneet voihin. Lisää popcornjyvät ja laita kansi päälle. Heiluttele kattilaa levyllä koko ajan, kunnes popcornjyvien poksuminen vaimenee. Nosta kattila levyltä, ota kansi pois ja sekoittele popcorneja, jotta alimmaiset eivät palaisi jälkilämmössä pohjaan.

Jaa