Osa postauksen tuotteista saatu testiin, postaus sisältää *-merkittyjä affi-linkkejä

Jos naistenlehdissä monet aiheet kiertävät vuodesta toiseen, on Lähiömutsissakin yksi selkeä toistuva teema näin ilmojen alkaessa laskea pakkasen puolelle. Joka vuosi tähän aikaan se iskee: naama vetää kuivuudesta ruttuun.

Siksipä tässä Lähiömutsin jokavuotinen postaus siitä, mitkä luonnonkosmetiikan tuotteet olen tänä vuonna kokenut hyviksi ja kertomisen arvoisiksi etenkin kuivuuden riivaaman naamavärkin hoidossa. Osa tuotteista on monikäyttöisiä ja niitä voi läträtä koko kroppaan sekä käyttää myös perheen minityypeillä. Saanen siis esitellä, tehokosteuttava viisikko, jota voin lämpimästi suositella muidenkin peilikaappeihin:

Frantsila kehäkukkavoide* Tämä purtelo ei ulkonäöllä prameile, mutta sisältä on täyttä kosteuttavaa ihonhoitonannaa. Voide on yksi parhaista päivävoiteista /perusvoiteista, joita olen luonnonkosmetiikkamerkeiltä koskaan kokeillut. Tätä voi käyttää myös vauvan iholle, mistä tykkään. Mitä vähemmän erillisiä purteloita kaapissa pyörimässä, sitä parempi.

Frantsilan tuotteet ovat ensimmäisiä käyttämiäni luonnonkosmetiikan tuotteita – niitä kun oli jo ammoisina aikoina tarjolla pienen kaupungin kaupoissa. Frantilahan on suomalainen firma – muistatte ehkä, kun kävin heillä kesällä kukkaistyttöretriitillä? Kehäkukkavoidetta olen käyttänyt nyt ensimmäistä kertaa, ja olin myyty heti ensimmäisestä turauksesta voidetta. Voide on juuri sopivan öljyinen ja kosteuttava, mutta imeytyy nopeasti, eikä jätä öljyistä tahmeaa fiilistä iholle. Käytän tätä siis myös meikin alla.

Hinta: 60 ml purtelo 18,95 euroa.

Sante Family Granaattivoide Yövoide* Sakalainen Sante on luonnonkosmetiikan vanha konkari. Tätä roudaan matkalaukussa aina, kun käyn Saksassa asuvien ystävieni luona. Saksassa on mahtavaa, että luonnonkosmetiikkaa saa ihan peruskaupoista ja se on edullista, joten se on helposti kaikkien saatavilla. Eipä Sante Suomenkaan hinnoittelussa kallis ole, ja siksi Sante saattaa olla kaikkienaikojen eniten käyttämäni luonnonkosmetiikkamerkki.

Santen granaattiomenainen yövuoide on ihanan tuoksuinen ja kermainen voide. Tässä saisi olla inasen kosteuttavampi tuntuma itselleni nyt tähän aikaan vuodesta, mutta alkusyksystä tämä oli just hyvä. Yhdistämällä hoitoöljyyn, tämä taltuttaa myös koppuraisen ihon.

Hinta: 75 ml purtelo 6,95 euroa.

Weleda Skin Food* Tämä vihreä peilikaapin pelastus tekee juuri sen, mitä nimikin lupaa: ruokkii nääntyneen ihon. Olen kertonut Skin Foodista luultavasti aikaisemmin, sillä sen on kuulunut talvisin kylppärin vakiovarustukseen ihan esikoisen vauva-ajoista lähtien. Tätä kun voi laittaa myös lasten iholle.

Jos olen kehunut öljytöntä tunnelmaa muissa tuotteissa, tämän tuotteen kohdalla heitän asetelman toisinpäin. Tuote on todella tymäkkä ja öljyinen, joten mikään kasvojen päivävoide se ei ole. Uitan kasvoni tässä yleensä iltaisin, kun naama huutaa kosteutta. Monikäyttöistä tuotetta voi käyttää myös esimerkiksi halkeileviin kantapäihin, kuivuudesta kärsiviin kyynärpäihin ja huuliin. Itse upotan välillä kuivuudesta kiukuttelevat käteni yöksi Skin Foodiin ja vedän päälle puuvillasukat (hanskoja en omista). Aamulla kädet ovat pehmeät kuin persikka.

Hinta: 30 ml purtelo 11,95 euroa.

Mádara Smart Anti-Fatigue Rescue Eye Cream* Tällä silmänympärysvoiteella on pitkä nimi, mutta tuote itsessään on yksinkertaisen hyvä. Olen silmänympärysvoiteiden kanssa tosi niuho. Yleensä ne ovat ihan liian tahmaisia ja öljyisiä, mikä saa silmämeikin valumaan naamalta ennen lounasta. Toinen vaihtoehto on sitten voiteet, jotka ovat yhtä turhan kanssa. Mutta tämä latvialaisen Mádaran uusi silmänympärysvoide on oikeasti tosi hyvä.

Tuote lupaa tehdä vaikka mitä, enkä osaa sanoa, onko oma pärstäni näyttänyt tämän käytön jälkeen esimerkiksi vähemmän väsyneeltä. Tuskin, sillä sitä syvemmälle myös pimeään vuodenaikaan on menty sitä mukaa, kun tuotetta olen testannut. Mutta silmänympärysvoide oikeasti kosteuttaa kiristävät nurkat ja pehmentää korppuna kipristelevän ihon. Silti se ei ole iholleni yhtään liian tymäkkä ja öljyinen, vaan voin käyttää sitä aamuin ja illoin, myös meikin alla.

Hinta: 15 ml tuubi 29,95 euroa. Tuote nyt tarjouksessa 23,95 euroa.

Mossa Vitamin Coctail naamio ja yövuode* Viisikon toinen latvialainen merkki ja Mádaran pikkusiskon uutuus on purtelo, jota voi käyttää joko naamiona tai yövoiteena. Naamiona se levitetään iholle ja vaikutusajan jälkeen pyyhitään pois. Yövoiteena sen taas annetaan lojua iholla yön yli, kunnes aamulla mahdolliset rippeet huuhdotaan viemäriin unihiekan mukana.

Itse olen käyttänyt tätä ja Weledan Skin Foodia vuorotellen niinä iltoina, kun kasvojen iho on tuntunut irtoavan kuivana liuskana. Voiteessa on ihanan kermainen ja pehmeä tuntuma sekä miellyttävä ja luonnollinen marjaisa tuoksu. Silmämääräisen arvioni mukaan iho näyttää aamuisin sileämmältä ja pehmeämmältä, mutta mistäs näistä tietää. Ehkä olen vain nukkunut paremmin. Mutta tärkeintä on se, että iho tuntuu yövoidekäsittelyn jälkeen hyvinvoivalta.

Hinta: 60 ml purtelo 18,50 euroa.

Jaa