Postauksen tuotteet saatu. Postaus sisältää *-merkittyjä affiliate-linkkejä

Viikonloppu toi mukanaan kesän ja myös ensimmäiset rusketusrajat. Tropiikissa vietetyn talven jälkeen pohjoisen kalvakka aurinko pääsi yllättämään, ja jopa oma aurinkoa hyvin kestävä ja jo valmiiksi päivettynyt ihoni pääsi punertumaan niskasta. Auts. Nyt onkin taas aika kaivaa aurinkovoidepurnukat esiin ja sujauttaa yksi purtelo vakiovarusteeksi reppuun.

Me ehdimme läträtä Bali-talven aikana monenlaisilla aurinkovoiteilla. Myös ihan kempparikosmetiikan valikoimalla, sillä mukaan pakkaamieni luonnonkosmetiikka-aurinkovoiteiden loputtua siirryimme koko perhe tunnettujen kempparifirmojen suojiin. Se tuntui luotettavammalta ratkaisulta kuin tuntemattomien ja sertifioimattomien luonnonkosmetiikkasuojien ostaminen.

Suosikkini luonnollisista aurinkosuojatuotteista on jo toista vuotta sama, ja fiilis vain vahvistui Balilla. Algamariksen kolmekymppinen aurinkovoidesuihke* on niin hyvä, että paremman etsimiseen on turha enää kuluttaa energiaa. Sama purtelo löytyy myös monen ystäväni rantakassista ja piknikkorista, joten en ole ainut, joka on vakuuttunut Algamariksen suojan erinomaisuudesta.

Algamariksessa yhdistyvät ominaisuudet, joita aurinkosuojalta haluan. Sitä on helppo lisäillä suihkepullosta, ja voide levittyy samettisena ja hivenen öljyisenä iholle. Voide ei muodosta tönkköä tai valkoista kalvoa, vaan sulautuu iholle nätisti. Voide myös tuntuu iholla hyvältä, mikä on oleellista, kun voidetta levittää nenänpäästä varpaisiin. Plussaa annan myös pehmeän huumaavasta kookosen ja shean tuoksusta. Samasta suihkevoiteesta on saatavilla myös viisikymppinen versio*, joka on tuoksuton.

Monille teistä lukijoista ero luonnollisten fysikaalisten suojien ja kemiallisten suojien välillä on jo tuttu, mutta lienee paikallaan ottaa pieni kertaus. Fysikaalinen suoja eli mineraalisuoja muodostaa iholle ohuen suojaavan kerroksen, joka toimii kuin peili heijastaen uv-säteitä pois iholta. Kemiallinen suoja taas läpäisee ihon pintakerroksen ja aktivoituu ihon kanssa imien säteet itseensä ja suodattaen ne kemiallisen UV-filtterin läpi.

Peruskempparisuojat pitää levittää iholle ennen aurinkoon menemistä, kun taas fysikaalinen suoja alkaa toimia siitä hetkestä, kun sen iholleen levittää. Fysikaalisia suojia löytyy myös apteekkikosmetiikasta, mutta sertifioidut luonnonkosmetiikan suojat ovat lisäksi muutenkin mahdollisimman luonnollisia.

Luonnolliset ja fysikaaliset aurinkosuojat eivät saastuta vesistöjä, kuten ei-biohajoaviin öljyihin perustuvat tuotteet. Kemialliset suodattimet voivat kehoon imeytyessään aiheuttaa hormonitasapainon muutoksia, mikä etenkin lapsia auringolta suojatessa on iso juttu.

Onkin kiva, että omalta suosikkimerkiltä löytyy myös aurinkovoide lapsille*. Algamaris kertoo, että niissä on erityisesti lasten herkälle iholle suunniteltu koostumus. Itse arvostan helppoa levitettävyyttä, tuoksuttomuutta ja pumppupulloa, josta saa pruutattua ulos viimeisenkin pisaran aurinkosuojaa.

Algamariksella on valikoimissaan myös luonnonkosmetiikan after sun -emulsio*, jota läträsimme ahkerasti Balilla. Siinäkin on sama syötävän hyvä kookoksen ja shean tuoksu kuin suosikkiaurinkosuojassani. Emulsio tuntui tosissaan rauhoittavan tropiikin auringossa paahtunutta ihoa, mutta on silti moitittava tuotteen koostumusta, joka jättää ihon tahmaiseksi.

Loppuun vielä ilouutisia kaikille auringon ja luonnonkosmetikan ystäville. Sain manguttua Hyvinvoinnin tavaratalolta* teidän käyttöönne 20 prosentin alennukseen oikeuttavan koodin. Mikä parasta, se on voimassa sekä Algamariksen tuotteisiin* (jotka muutenkin näyttävät jo olevan hyvässä alessa) että ihan koko putiikin valikoimaan. Koodi on LM2017, ja se on voimassa tämän kuun loppuun, eli 31.5.2017 asti.

Jaa