Viikonloppu toi mukanaan kesän ja myös ensimmäiset rusketusrajat. Tropiikissa vietetyn talven jälkeen pohjoisen kalvakka aurinko pääsi yllättämään, ja jopa oma aurinkoa hyvin kestävä ja jo valmiiksi päivettynyt ihoni pääsi punertumaan niskasta. Auts. Nyt onkin taas aika kaivaa aurinkovoidepurnukat esiin ja sujauttaa yksi purtelo vakiovarusteeksi reppuun.
Me ehdimme läträtä Bali-talven aikana monenlaisilla aurinkovoiteilla. Myös ihan kempparikosmetiikan valikoimalla, sillä mukaan pakkaamieni luonnonkosmetiikka-aurinkovoiteiden loputtua siirryimme koko perhe tunnettujen kempparifirmojen suojiin. Se tuntui luotettavammalta ratkaisulta kuin tuntemattomien ja sertifioimattomien luonnonkosmetiikkasuojien ostaminen.
Suosikkini luonnollisista aurinkosuojatuotteista on jo toista vuotta sama, ja fiilis vain vahvistui Balilla. Algamariksen kolmekymppinen aurinkovoidesuihke* on niin hyvä, että paremman etsimiseen on turha enää kuluttaa energiaa. Sama purtelo löytyy myös monen ystäväni rantakassista ja piknikkorista, joten en ole ainut, joka on vakuuttunut Algamariksen suojan erinomaisuudesta.
Algamariksessa yhdistyvät ominaisuudet, joita aurinkosuojalta haluan. Sitä on helppo lisäillä suihkepullosta, ja voide levittyy samettisena ja hivenen öljyisenä iholle. Voide ei muodosta tönkköä tai valkoista kalvoa, vaan sulautuu iholle nätisti. Voide myös tuntuu iholla hyvältä, mikä on oleellista, kun voidetta levittää nenänpäästä varpaisiin. Plussaa annan myös pehmeän huumaavasta kookosen ja shean tuoksusta. Samasta suihkevoiteesta on saatavilla myös viisikymppinen versio*, joka on tuoksuton.
Monille teistä lukijoista ero luonnollisten fysikaalisten suojien ja kemiallisten suojien välillä on jo tuttu, mutta lienee paikallaan ottaa pieni kertaus. Fysikaalinen suoja eli mineraalisuoja muodostaa iholle ohuen suojaavan kerroksen, joka toimii kuin peili heijastaen uv-säteitä pois iholta. Kemiallinen suoja taas läpäisee ihon pintakerroksen ja aktivoituu ihon kanssa imien säteet itseensä ja suodattaen ne kemiallisen UV-filtterin läpi.
Peruskempparisuojat pitää levittää iholle ennen aurinkoon menemistä, kun taas fysikaalinen suoja alkaa toimia siitä hetkestä, kun sen iholleen levittää. Fysikaalisia suojia löytyy myös apteekkikosmetiikasta, mutta sertifioidut luonnonkosmetiikan suojat ovat lisäksi muutenkin mahdollisimman luonnollisia.
Luonnolliset ja fysikaaliset aurinkosuojat eivät saastuta vesistöjä, kuten ei-biohajoaviin öljyihin perustuvat tuotteet. Kemialliset suodattimet voivat kehoon imeytyessään aiheuttaa hormonitasapainon muutoksia, mikä etenkin lapsia auringolta suojatessa on iso juttu.
Onkin kiva, että omalta suosikkimerkiltä löytyy myös aurinkovoide lapsille*. Algamaris kertoo, että niissä on erityisesti lasten herkälle iholle suunniteltu koostumus. Itse arvostan helppoa levitettävyyttä, tuoksuttomuutta ja pumppupulloa, josta saa pruutattua ulos viimeisenkin pisaran aurinkosuojaa.
Algamariksella on valikoimissaan myös luonnonkosmetiikan after sun -emulsio*, jota läträsimme ahkerasti Balilla. Siinäkin on sama syötävän hyvä kookoksen ja shean tuoksu kuin suosikkiaurinkosuojassani. Emulsio tuntui tosissaan rauhoittavan tropiikin auringossa paahtunutta ihoa, mutta on silti moitittava tuotteen koostumusta, joka jättää ihon tahmaiseksi.
Loppuun vielä ilouutisia kaikille auringon ja luonnonkosmetikan ystäville. Sain manguttua Hyvinvoinnin tavaratalolta* teidän käyttöönne 20 prosentin alennukseen oikeuttavan koodin. Mikä parasta, se on voimassa sekä Algamariksen tuotteisiin* (jotka muutenkin näyttävät jo olevan hyvässä alessa) että ihan koko putiikin valikoimaan. Koodi on LM2017, ja se on voimassa tämän kuun loppuun, eli 31.5.2017 asti.
Mahtavaa, kiitos tästä suosituksesta! Juuri ollut etsinnässä kemikaalivapaa aurinkorasva, joka ei kuitenkaan jätä valkoista kalvoa iholle. Harmi vaan, että Hyvinvoinnin tavaratalo ei ollut osannut varautua menekkiin, tuote on jo nyt loppunut verkkokaupasta. Toivotaan, että saavat täydennyskuorman pian 🙂 /Mari
Ole hyvä, ilolla luonnonkosmetiikan jutuista vinkkailen ja hyviä tuotteita suosittelen 🙂 Sainkin jo muutakin kautta viestiä, että tuotteet on loppu, jaiks! Ne lähtivät nopeasti kulkemaan. Eilen ei vielä ollut kaupassa edes ”varoituksia” vähenevästä varastosta. Toivottavasti tosiaan saavat lisää pian. Tuo on kuitenkin sen verran hyvä alennus, että tuntuu hinnassa.
Testin. Testin. 😉
Moi, olen se, joka on instassa kertonut kommentointiongelmista. Testaan nyt vanhalla (iPhone 5?) puhelimellani, että tuleeko viesti ”läpi”.
Ja tulihan se sieltä! Nyt on kyllä outoa. Mutta olet sinä sitten ihana, kun jaksat nähdä vaivaa mun puolesta selvittääksesi, mistä kommentointiongelma johtuu <3
Tiedätkö, onko mitään syytä miksi ei lapsille (kohta 2 ja 5v.) voisi laittaa tuota perus kolmekymppistä? En haluaisi ostaa kahta erilaista kun yhtäkään ei saada käytettyä loppuun kesän aikana. Haluaisin siis käyttää koko perheelle samaa ja mielestäni kolmenkympin suoja riittää meille.
Ehkä siinä on vain tuo, että se lasten versio on suojaltaan tehokkaampi, hypoallerginen ja hajusteeton. Ja ehkä myös se, että näin saadaan kuluttajat ostamaan kaksi putelia 😀 En siis ole asiantuntija, mutta kyllä mä voisin tota kolmekymmpistä suihkia myös lasten iholle. Tai sitten ostat viisikymppisen suihkeen (joka myös on hypoallerginen ja hajusteeton) tai sen lapsille kohdennetun ja käytät sitä koko sakille?
Mä käytän usein itselläni lasten aurinkovoiteita. Koko päivän kestäviin rantapäiviin päiväntasaajan paahtavan auringon alla puemme kyllä koko sakki aina uv-suojavaatteet / uimapaidat. Vähentää voiteluun menevää aikaa huomattavasti ja suojaa takuulla.
Uv-vaatteet ovat kyllä mainiot rantapäiviin ja altailla oleiluun. Lapsien rasvaaminen vähän väliä kun ei ole mitään mielekästä puuhaa (ainakaan lasten itsensä mielestä haha), joten on kiva, että riittää vain jalkaterien, käsien, naaman ja niskan voitelu tasaisin väliajoin 😀
Onko näin, että näitä (ja etenkin lapsille tarkoitettua rasvaa) voi käyttää myös vauvoilla? Perus fysikaalisia rasvojahan ei suositella alle kaksivuotiaille, mutta nämä luonnonkosmetiikan rasvat on varmaan turvallisia? Olemme lähdössä 10 kuisen kanssa etelään, joten asia mietityttää. UV-vaatteet toki hankimme rannalla oleskeluun, mutta miten muulloin suojata lapsi auringolta? Jos lämpöasteita on 30+ niin pitkillä hihoillahan tulee hirmu kuuma…
Onko kellään muulla ollut samaa ongelmaa, eli uudesta Algamaris Aurinkovoide Spray SK30 -putelista irtosi koko korkkiosa jo heti kättelyssä? Jatkossa käyttö oli haastavaa, koska korkkia irrotessa meinasi aina lähteä koko höska irti. Loppujenlopuksi vielä suutinosa lensi samalla reissulla Kreetalla mereen kun lisättiin rasvaa. ��
Muute itse rasva oli oikein toimivaa, mutta harmittaa kovin että noin kallis pullo ja meni päivässä rikki.
Monissa luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoidepurkissakin lukee, että niitä ei saisi käyttää alle kolmivuotiaille lapsille. Vuosia sitten soitin yhdelle maahantuojalle ja kysyin syytä tähän. Kuulemma kielto on lähinnä siksi, että vanhemmat ymmärtäisivät suojata lapsensa pääsääntöisesti vaattein ja varjoin.
Me ollaan kyllä käytetty luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja ja alle vuosikkaalla. Mutta en tosiaan ole mikään asiantuntija tämän kanssa. UV-vaatteet ja aurinkovarjot olleet käytössä meilläkin, mutta silti välillä esimerkiksi uidessa olen tahtonut sutaista voidetta myös vauvalle niihin kohtiin, joita vaatteilla ei saa peittoon.
Äh, no onpas mälsää, että se meni heti rikki. Itselläni ei ainkaan tuota ongelmaa ole ollut. Olisikohan tullut joku susikappale teille? Ehkä sitä voisi kysyä myyneeltä taholta tai maahantuojalta?
Meilläkään ei mee kuin ehkä se yksi purkki kesässä niin käytän itselle myös sitä lasten 50 suojaa, tänä kesänä sattumoisin tuo Algamaris 😀
Aika moni taitaa tehdä just noin 🙂 Meillä aurinkovoidetta kuluu sen verran paljon, että ainakin pari purkkia kumpaistakin, lasten ja aikuisten, kuluu kesän aikana. Toivottavasti aurinkovoidetta vaativaa keliä on luvassa täksikin kesäksi 🙂
Monet tässä komenteissa miettineet lasten ja aikuisten +50 rasvan eroja. Lifen myyjän kanssa puteleita ja googlea selailtuamme ei tosiaan löydetty muuta eroa kuin että rasva on lasten versiossa ehkä hieman paksumpaa koostumukseltaan. Sama tavara siis eri purkissa 😀
Joo, eipä niissä taida paljoa eroa olla. Etenkin jos aikuistenkin tuote on hajusteeton ja herkälle iholle tarkoitettu. Saattaahaan se joku lapsenomainen hahmo siinä putelin kyljessä saada lapset myötämielisemmäksi aurinkorasvan laitolle 😀