Postaus sisältää *-merkittyjä affiliate-linkkejä, jotkut tuotteista saatu
Kerroin viime viikolla viidestä kosmetiikkatuotteesta, joita täällä Balin trooppisessa lämmössä käytän. Tuotevinkkejä voi hyvin soveltaa myös muihin lämpimiin matkakohteisiin tai siihen ihanimpaan, Suomen suveen. Sillä totta tosiaan, someni perusteella siellä Suomessa on välillä pilkahdellut sellaisia keväisen aurinkoisia ja peilijäisiä päiviä. Kyllä se aurinko ja lämpö sinnekin taas pian tiensä löytää!

 

Tässä on toinen viiden suora tuotteita, joista pidän ja jotka sopivat etenkin olosuhteisiin, joissa hiki virtaa, aurinko porottaa ja hymy saa silmäkulmat rypyille. Ihan kuten tuossa kuvassa, jossa kasvot eivät ole nähneet meikkiä viikkoihin. Listaamani tuotteet ovat vanhoja suosikkeja nuoruudesta tai muutamien vuosien takaa, mutta mukaan mahtuu myös yksi ihan uusi marmeladinen tuttavuus.

Mádara hydration kasvoöljy*. Miten voikaan käydä niin paska mäihä, että kaikista kosmetiikkaputeleistani tämä oli jotenkin mystisesti auennut lennon aikana ja valuttanut yli puolet sisällöstään pitkin matkalaukkua? Tämä luonnonkosmetiikan öljy on nimittäin se eliksiiri, jota nauttimalla ihoni voi hyvin niin pakkasten kipristellessä, stressin raapiessa kuin auringon porottaessa. Levitän tätä Elsan oppien mukaan kasvovoiteen päälle (enkä alle, kuten ennen), ja kosteutta janoava ihoni tulee ravituksi. Onneksi pieni pullo kestää monen kuukauden ajan, joten ehkäpä säännöstelemällä pärjään tällä pullonjämällä koko reissun ajan.

Kivvi vartalomarmeladi appelsiini ja vanilja*. Nyt ollaan sellaisten kosmetiikkatuotteiden äärellä, että niitä tekisi mieli syödä. Kivvin sertifioitu luonnonkosmetiikka vartalomarmeladi on nimensä mukaisesti kuin marmeladia, tahmean paksua herkkua, joka tuoksuu jumalaiselta. Käytän tätä koko vartalolle, mikä on hyvän reissukosmetiikan merkki. Se kosteuttaa niin auringon paahtamat kasvot kuin kävelemisen kovettamat kantapäät. Yhden purkin perusteella suosikkituotelistalleni. Samalta sarjalta on näemmä myös Mummy Tummy -vartalomarmeladi*, jonka luvataan ehkäisevän ja häivyttävän raskausarpia.

Mádara sävyttävä päivävoide*. Tropiikin virallinen meikkituote. Latvialaisen luonnonkosmetiikkamerkin päivävoide antaa kasvoille aavistuksen päivettynyttä väriä, joka omassa auringon pussailemassa ihossani tarkoittaa lähinnä sävyerojen tasoittumista ja mukavaa pientä hehkua. Meikkivoiteet tai puuterit eivät tulisi täällä kuuloonkaan, mutta tämä kevyt ja raikas voide on ykkönen tropiikin tummiin iltoihin, kun kaipaa kasvoilleen vähän skarpiutta. Tarvittaessa huulille sipaistaan vielä näitä vegaanisia punia ja avot!

Nuxe Huile Prodigieuse Or -kuivaöljy. Ikisuosikkini vuosien takaa niin Suomen kesäpäiviin kuin kuumiin etelän öihin. En yleensä juurikaan perusta tuoksuista, mutta tämän kuivaöljyn huumaava appelsiininkukan, magnolian ja vaniljan tuoksu hujauttaa hetkessä mielen rentoihin lomapäiviin. Rakastan! Nuxen kulttiöljyn kullanhehkuinen versio tuo iholle paahteista kimalletta. Pullollinen kesätaikaa kestää pitkään, sillä pari pientä tippaa riittää levitettäväksi niin sääriin, dekolteelle, käsivarsiin kuin poskipäihin. Puteli on tyyris, joten kyttäänkin tätä aina aleista ja lentokenttien sekä laivojen tax-freestä.

Snake Brand Prickly heat -ihopuuteri. Eli kotoisasti kutsuttuna ihan vain talkki. Ostan käärmekuvioisessa metallipurkissa olevaa talkkia aina Aasian-reissuilta siinä vaiheessa, kun muistan, mitä lämpö tekee jaloilleni: ne turpoavat. Käytän talkkia varpaisiin ja jalkapohjiin estämään kenkien aiheuttamia hiertymiä pitkillä kävelyreissuilla. Viilentävä talkki tuntuu ihanalta kuumina päivinä, mutta sen käytön kanssa kannattaa olla tarkkana. Lapsille en ole koskaan käyttänyt talkkia, mutta jos vaikka vaippa-aikaan tarve olisi ollut, kotikeittiöstä löytyvä perunajauho onneksi ajaa saman asian.

Jaa