Tällä kertaa teen sen kuitenkin siksi, että tuote on jo niin kökkö, että siitä on pakko kertoa. Menin nimittäin ostamaan Jackson Reecen nenäliinoja. Me käytämme saman firman kosteusliinoja matkoilla ja kaupungilla sotkujen siivoamiseen sekä lapsen kasvojen siistimiseen ja käsien putsaamiseen. Siihen hommaan olemme todenneet ne hyviksi, vaikka kotona ihan kraanavesi pelittää paremmin. Koska fiilis firman tuotteista oli hyvä, talven sadasviideskymmenes nuha sai mut höveliksi ja ostamaan saman lafkan nenäliinoja. Ihan mitä vain, kunhan sitä räkää ei olisi joka puolella.
Paketti lupaa hyvää. Kosteat nenäliinat sisältävät suolavettä, joka jelppii tukkoisen nenän kanssa. Aloe vera sekä kamomilla taas auttaa pehmentämään niistämisestä rikkinäistä nenänalusihoa. Ja joo, onhan näihin mukava niistää sekä omaa että lapsen nenää, sitä en voi kieltää. Kostea liina tuntuu hellävaraisemmalta kuin kuiva paperinen nestuuki ja märällä liinalla irtoaa myös ne ympäri naamaa kuivuneet räkävanat ilman kitinää ja itkua. Mutta mutta.
Paketissa on 20 liinaa. Jokainen eläessään edes jonkin sortin nuhan kokenut tietää, että se määrä nenäliinoja ei riitä edes puoleen väliin päivää. Mulla on kitsaana tapana niistää kaikkien hygieniasääntöjen vastaisesti sekä oma että lapseni nenä samaan nenäliinaan niin monta kertaa kuin liinasta puhdas kohta löytyy. Jackson Reecen puolikäytettyjä liinoja ei kuitenkaan voi jemmailla sohvannurkkaan ja pöydänkulmille, sillä niiden pointti, kosteus, häviää hetkessä. Niinpä näihin voi niistää sen 20 kertaa, eli paketti riittää kunnon räkätaudin aikaan noin puoleksi tunniksi. Kun paketilla on hintaa kaupasta riippuen noin 5 euroa, tulee nuhan tuntitaksaksi melkoisen korkea summa.
Siksipä mä lopulta aloin kitsaana säännöstellä kalliita nenäliinoja, minkä lopputuloksena suurin osa liinoista kuivui pakettiinsa. Seuraavan nuhan aikaan aionkin satsata rahani ihan perusnessuihin ja niihin Jackson Reecen kosteusliinoihin. Niitä kun saa samalla vitosen hinnalla yli 70 kappaleen pakkauksen ja toimivat ihan yhtä hienosti räänpyyhkijöinä. Suolavettä niissä ei ole, mutta muuten ovat ihan yhtä ekoluomuhippejä kuin nuo varsinaiset nestuukitkin.
Yksi plussa noissa on se, et ymmärsin et kosteuspyyhkeillä voi pyyhkiä nenää ylipäätään! Nyt on ollut nenänaluset hyvässä kunnossa, kun käytän niitä jackson reesen tavispyyhkeitä. Ne on tosi hyviä ollut nyt herkälle iholle, kun en voi selkävammojeni takia nostella lasta vaipanvaihdon aikana, pyyhin niillä' ja oikein hyviä on peppuunki. Ja nenään. Toinen hyvä on pampersin camomilla&aloevera, mut sitä ei kai saa suomesta 🙁
No se on muuten kyllä ihan totta! En mäkään ollut ennen näitä tajunnut, että mikä tahansa kostea pyyhe on hellävaraisempi ja kätevämpi nuhaiseen räkänenään. Että ehkä se oivallus oli tuon paketin hinnan arvoinen.
Kannattaa kokeilla kans ihan norminenäliinoja, jotka on aloe veralla terästetty (ainakin Nessulla ja Lambilla on muistaakseni moisia): tässä on virallisesti 10 päivää podettu räkätautia, ja vasta nyt alkaa nenänpielet osoittaa rohtumisen merkkejä ja nenästä tulla verta, tämä on kuulkaa uusi ennätys! (ilman aloe veraa tähän tilaan pääsy kestää 36 h, max)
Ja lasten nenään tarkoitettu suolavesiliuos ei maksa apteekissa juuri mitään 🙂
10 päivää räkätautia huh, siinä alkaa pää olla melkoisen turta niistämisestä! Tämän järisyttävän räkätalven jäljiltä me ollaan testattu myös noista aloe veralla pimpattuja, mutta nenänrohtumiseen en huomannut niillä olevan vaikutusta suuntaan tai toiseen. Ehkä vähän pehmoisimmilta ja ”liukkaammilta” tuntuivat käytössä, mutta se saattaa olla vain paketin aikaansaamaa kuvitelmaa.
Tsemppiä räkätaisteluun!
Ja itse tehtynä se lios maksaa vielä vähemmän! Mä en tosin ole käyttänyt sitä lapsella vauva-aikojen jälkeen. Tyyppi kun on hokannut, että jos rimpuilee tarpeeksi paljon, sitä ilkeää nestettä on vanhempien paljon hankalampi saada nenään.
Mieletön määrä antihistamiineja (kiitos kiltti lääkäritäti, joka vain kysyi mitä lääkkeitä kirjoitetaan reseptille, duactia on taas vähäksi aikaa…kirjoitti se sinne antibioottejakin, luulisi niistäkin apua olevan :)), wanha kunnon ufo puksuttamaan makuuhuoneen nurkkaan, nenäliinoja ja bepanthenia. Nenän limakalvojen kostutukseen kannattaa kokeilla myös öljyä (oliivi/rypsiöljy topsipuikossa toimii) ja a-vitamiinitippoja, niitä saa apteekista.
Näillä näistä on aiemminkin selvitty 🙂
Sitä mä vaan nii pal kauhiast ihmettele, että miten tällainen ”pelkää että kuolee – toivoo että kuolee – pelkää ettei kuolekaan” tauti osaa iskeä aina pahimmalla mahdollisella hetkellä, kuten nyt, kun piti tänään aloittaa uudessa työpaikassa… Miten ne bakteerit ja virukset osaakin, googlaakohan ne facebookista että kenellä on pahin mahdollinen hetki sairastua ja suuntaavat sitten sinne?
Joo, ufo on puhissut täälläkin ahkerasti tänäkin talvena. Se on uskomaton vehje. A-vitamiinitipoista nenän alle en olekaan muistaakseni ennen kuullut – pistetään seuraavaa lenssua ajatellen korvan taa!
Ja juu, tuttu tunne tuo, kun pöpöt tulevat kylään just silloin, kun ei millään sopisi. Mä myös olen niitä, jotka tunnollisina sairastavat lomamatkoilla, jouluisin ja juhannuksena.
20 nenäliinaa nuhan hoitoon, hyvin suunniteltu pakkauskoko 😀 Mistäs tän sarjan kosteuspyyheitä saa? Täältä korvesta en oo löytänyt ku perus LiberoPamper-versioita.
Mää estän nenän rohtumiset vuoraamalla iltaisin koko naaman nenän ympäriltä reilulla kerroksella Bepanthenia, siis todella reilulla. (Onko jotain, mihin Bepanthen ei toimi?)
Kiitokset ihanasta blogista muuten!
Taisin olla epätarkka, a-vitamiinitippoja siis käytetään hoitamaan kuivuneita nenän limakalvoja = tiputetaan sieraimen sisälle (tosin mikä estää kokeilemasta nenänpieliinkin, täytyy muistaa). Mun ongelmani on siis se, että nenästä alkaa helposti vuotamaan verta, kun atooppisen/allergisen nuhan riesaama nenä entisestään nuhan aikana kuivuu, a-vitamiinitipat auttavat jonkin verran siihen. (samasta syystä ei voi käyttää nenäsuihkeita, ei flunssan eikä allergian hoitoon, hemmetin iso riesa sanon mä)
Vinkkivitonen: kestovaipan imut toimii pehmeinä ja hyvin imukykyisinä nenäliinoina.
Toinen kestovinkki: Mä itse oon kärsiny koko elämäni (no kaikkien nuhien aikana ainakin) noista rohtuneista nenän alusista, mutta homma stoppas täysin, kun vaihdoin kestonenäliinoihin. Eli ihan ohkasesta lakanakankaasta ommellut nenäliinat (valkoiset, ni hämään muita kanssa ällöstelijöitä, joiden mielestä kankaiset nenäliinat on yököttäviä) ei kuivata nenää kuten paperiset. Näihin siirtymisen jälkeen en ole kertaakaan joutunut kärsimään kuivista nenän alusista ja rasvaankin enää kerran päivässä illalla vaselinilla, eikä rasvan kanssa tarvi läträtä koko ajan.
Vauva.fi:n Aihe vapaassa joku kirjoitti että olet raskaana.
http://www.vauva.fi/keskustelu/3425237/ketju/ketka_bloggaajat_raskaana
lambin sellaset ”kleenex-versiot” ei oo kyl ekoja mutta pelittää hyvin. siitä saa ohuen liinan helposti pakettia kaivamatta. meillä on niitä joka puolella flunssa-aikaan. eikä oo rohtunu kärsäst, esikoisellakaan joka pyyhkii noin 1000 liinalla vuorokaudessa. bepanthenia paremmin on toiminut ihan karitevoi, vaikken mikään hibbi olekaan 😀
Parhaat nenäliinat tähän mennessä on ollut Lotus nessu aloevera nenäliinat. Niillä ei mene nenä rikki. Muita hyviä ovat Lotus nessu Menthol nenäliinat. Niissä on mentholia joka oikeesti avaa samalla nenää.Noita Menthol nenäliinoi saa tosin vaan niissä taskupakkauksissa, mutta ite käytän vuorotellen noita aloevera sekä menthol nenäliinoi. Niin ja rikkoutuneeseen nenään Vitalis, se auttaa aina.
Annu, sun pitää treenata sun stressinsietokykyä! Kun tulee hälytystilanne, esim. pitää selvitä uudessa työpaikassa, elimistö tinkii vähemmän elintärkeistä jutuista, kuten immuunipuolustuksesta. Ratkaisu voi olla jooga, (avanto)uinti, viherpirtelöt, D-vitamiini tai kaikki nämä yhdessä, mutta meitsilläpä ei enää käy noin!
Ja älä hullu ota antibioottia flunssaan!!
A-tipat on hyviä. Kannattaa ne ylimääräiset valuvat pyöritellä nenänpieliin. Ja toinen loistojuttu rohtuneisiin nenänpieliin on pihkasalva, se käy ylipäänsä kaikkeen rikkinäiseen ihoon.
-Mia
Hyvä Anonyymi, asia ei kuulu sinulle, mutta todettakoon, että stressinsietokyvyllä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Suosittelen tutustumaan käsitteisiin perussairaus ja komplikaatiot, niitä ei valitettavasti joogalla eikä stressinsietokyvyn treenaamisella hoideta, vaikka kuinka toisin toivoisinkin olevan.
Antibiootitkin määrättiin aidon oikean lääkärin toimesta, kuten totesin jo aiemmin, vakaasti harkiten ja ihan käypä hoito -suosituksen mukaisesti kliinisen löydöksen perusteella, ei pelkkään flunssaan. Oletko oikeasti sitä mieltä, että olet lääkäriä parempi arvioimaan milloin antibiootin käyttö on aiheellista?
Ihan kiva sinun kannaltasi, että ”[sullapa] ei enää käy noin!”, mutta kaikille se ei vain ole vaihtoehto, vaan niillä korteilla mennään, mitä jaossa tuli, koko loppuelämä. Oliko vielä jotain muuta vai riittikö jo anonyymeistä puskista huutelu? 🙂
(ja Lähiömutsille pahoittelut, että menee kinaamiseksi, minulla on selkeästi vielä harjoiteltavaa tässä kymmeneen laskemisessa…)
Mä olin aina aikaisemmin sitä mieltä, että kosteuspyyhkeet ovat maailman ison turhake. Että ostaisin valmiiksi kasteltuja paperipyyhkeitä! No sit synty toi skidi ja tajusin että sen vaippa pitää vaihtaa välillä muuallakin kuin kotona.