Naamalleni kävi tuossa puolitoista vuotta sitten syksyllä perinteiset: kylmien ilmojen myötä ihoni veti itsensä hilseilevään hälytystilaan. Ihoa kutitti, kinnasi ja kirveli niin että olisi tehnyt mieli repiä koko naamari irti. Samoihin aikoihin kävin hoidattamassa ihoani Karoliinalla Liinu’n Organic beaty -hoitolassa. Karoliina levitti hoidon jälkeen iholleni voidetta, jonka sanoi olevan sitä kaikista kuivimmalle iholle tarkoitettua. Olin vähän, että mitäs mulle nyt tuollaista, entiselle aknenaamalle.

Silloin kuitenkin viimeistään tajusin, että ihoni ei enää ole 13-vuotias talipaisepesäke, vaan vuosien myötä sekaihon kautta erittäin pintakuivaksi ihoksi muuttunut kolmekymppinen korppu. Kasvoni nimittäin imaisivat niin nälissään Karoliinan sille levittämän rasvan, että purkista piti kaivaa lisäkosteutusta vielä pari kertaa ennen kotiinlähtöä. Sama juttu kuivan silmänympärysihon kanssa. Jopa kaikenlaisia ihoja nähnyt Karoliina hämmästeli, kun pyysin häntä laittamaan lisää ja lisää rasvaa. Kinnaus silmäkulmissa kun tuntui siltä, että pian silmämunatkin räjähtävät säpäleiksi ihan vain kuivuuttaan.

Nuo Karoliinan iholleni levittämät voiteet olivat Comfort Zone -sarjan Sacred nature päivävoide sekä Sukin Ultra Protect -silmänympärysvoide. Fiksuna puotipuksuna Karoliina antoi hoidon jälkeen mukaani näytepakkaukset molemmista. Ja kun pikkupurtelot oli käytetty loppuun, en voinut enää olla ilman. Yritin kyllä, sillä nuo rasvat maksavat niin paljon, että en edes kehtaa sanoa. Mutta kun naama oli saanut maistaa kunnon kosteuseliksiiriä, ei mikään muu enää riittänyt.

Onneksi pari purteloa kumpaakin riitti viemään kasvoni kunnialla ja elinvoimaisena talven yli. Kevään, kesän ja palan syksyäkin pärjäsin taas vähemmän stydeillä (ja hintavilla) purteloilla. Kunnes taas loppusyksystä naama veti ensimmäisten pakkaspäivien jälkeen hilseileväksi hiekkapaperiksi. Kun olin levittänyt naamaani kolmannen kerroksen paksua vartalovoita ja iho huusi edelleen janoaan, oli taas tilattava Karoliinalta pelastavat purnukat. Ei siitä hiekkapaperista ihan silkkipaperia tullut, mutta keski-ikäistyvä ihoni on taas balanssissa. Siitäs sait pakkanen!

Jaa