Yhteistyössä Mádara ja Suomen Blogimedia

 

Viides vuosi äitinä, viides äitienpäivä. On jännää, miten äitiyden huomaa naamasta. Silmäkulmien naururypyt ovat syventyneet, silmät ovat painuneet syvemmälle kuoppiinsa ja piirteisiin tullut kulmaa. Kulmakarvojen väliin on ilmestynyt kaksi huoliryppyä. Alan näyttää ihan aikuiselta. Se neljä vuotta ja neljä kuukautta sitten Kätilöopiston perhehuoneessa kameralle hymyilevä tuore äiti näyttää ihan pikkutytöltä. Posket ruusuisena, hiukset hätäiselle ponihännälle sutaistuna ja hartiat vähän jännittyneenä pientä elämänalkua kannatellen.

Tykkään näistä kasvoistani, joista näkee jo palasen kuljettua matkaa ja äitiyden ilot sekä huolet. Kerään hymyjä huulien uurteisiin ja onnenkyyneleitä nenänpielen ihohuokosiin. Kulmia soisin kurtistelevani vähemmän, mutta naurujen luomat rypyt silmien ympärillä, niitä aion kerätä lisää.

En tiedä, kasvoiko ihotyyppinikin teinistä aikuiseksi kertarysäyksellä äidiksi tulemisen jälkeen. Viidessä vuodessa rasvainen sekaihoni on muuttunut herkäksi ja kuivaksi. Väsy ja stressi saavat ihoni ihan sekaisin. Samalla kun se pukkaa finnejä muistona jostain menneestä, koko kehon iho otsasta varpaisiin on kipeän ja hilseilevän kuiva. Äidin kosmetiikkaputelikattaus näyttääkin täysin erilaiselta kuin sen vajaa kolmekymppisen bailaajan.

Nyt kokeilin Mádaran ihotyypilleni sopivia uutuuksia. Kuulin niistä ohimennen suitsutusta myös ammattimeikkaajalta, joka normaalisti suosii kempparikosmetiikkaa. Nuo putelit samaten kuin koko muukin Mádaran valikoima on ensi tiistaina -40 prosentin alennuksessa Mádaran verkkokaupassa. Kyllä, jokaisen luonnonkosmetiikka-alehaukan lempparipäivä on taas täällä!

Vuorokauden ajan voimassa oleva -40 prosentin alennus Mádaran verkkokauppaan alkaa tiistaina 10. toukokuuta kello 0.00 ja päättyy samana päivänä kello 24.00. Kannattaa merkata aika ylös kalenteriin, jos pää on kaikesta muistamisesta samanlainen seula kuin itselläni. Viimeksi päivä livahti itseltäni ohi, vaikka olin siitä teille täällä blogissa vinkannut. Jo harmitti. Mutta nyt aion taas täyttää kosmetiikkavarastot, ja yli 50 euron ostoksiin tuleekin ilmainen toimitus. Yli 60 euron ostoksiin tulee taasen lahjaksi täysikokoinen Regenerating Night Cream 50 ml -yövoide, jonka arvo 32 euroa.

Uusi kolmensuora peilikaapissani on Sos hydra -tehokosteutusvoide, syväkosteuttava Sos hydra -seerumi sekä öljypohjainen Exfoliatin oil-to-milk -kuorintavoide. Voide ja seerumi tuoksuvat kesäiseltä lapsuusmuistolta, jota en edes ihan tarkasti hahmota, mutta joka leviää turvallisena ja iloisena ympärilleni. Liekö sekoitus tuotteiden vaikuttavia aineita, ruusua ja nokkosta, jotka luovat yhdessä lapsuuteni pihamaiseman.

Sekä voide että seerumi levittyvät iholle juuri sopivan öljyisinä. Naama ei kuitenkaan kiillä kuin voihin dipattuna, vaan ihon pinta jää siloiseksi, ja päälle on hyvä levittää halutessaan meikki. Kosteutta ihoni tarvitsee kuitenkin jopa näidenkin tehoa enemmän, eikä olekaan Mádaran kasvoöljyjen voittanutta. Kasvoöljyistä olen kirjoittanut aikaisemmin täällä. Nyt olen käyttänyt tuota uutta voidetta aamuin ja illoin, mutta iltaisin levittänyt alle vanhaa tuttua kasvoöljyä ja aamuisin silloin tällöin uutukaista seerumia. Tällä yhdistelmällä kerrassaan mainio setti.

Kolmikon viimeinen tuote, öljypohjainen kuorintavoide, on mielenkiintoinen uutuus. Se muuttuu käytössä silkkiseksi vaahdoksi. Vielä vuosikymmen sitten olisin voinut porstata naamaa vaikka kuurausharjalla ja hiekkapaperilla, mutta nykyään kasvojen ihoni valittaa heti, ellei sitä kohdella hellyydellä. Kroppaa voin sentään edelleen jynssätä kuin räsymattoa mattolaiturilla! Kasvoilleni soveltuvia kuorintavoiteita ei kuitenkaan ole monia, mutta tämä on sellainen. Toimiva, mutta hellävarainen.

Toivottavasti teillä on ollut mukava sekä rento äitienpäivä ja olette saaneet kerätä monta naururyppyä lisää. Mä palaan meidän äitienpäivään myöhemmin, mutta nyt tahdon mennä pesemään nurmikolla juoksemisesta mustuneita pikiriikkisiä varpaita ja lukemaan iltasaduksi taas sen saman tarinan Vilmasta ja uimaan oppimisesta. Pieniä, mutta merkityksellisiä asioita äitinä olemissa.

 

Jaa