Mulla ei ole tapana kirjoittaa Lähiömutsissa huonoksi kokemistani tuotteista, olivat ne sitten blogin kautta saatuja tai itse kassan kautta kotiutettuja. Olen ottanut tämän naistenlehtimäisen tavan siksi, että en ehdi välillä kirjoittaa kaikista kivoistakaan jutuista, joten miksipä hukkaisin aikaa ja palstatilaa jonkun huonon tuotteen haukkumiseen. 

Tällä kertaa teen sen kuitenkin siksi, että tuote on jo niin kökkö, että siitä on pakko kertoa. Menin nimittäin ostamaan Jackson Reecen nenäliinoja. Me käytämme saman firman kosteusliinoja matkoilla ja kaupungilla sotkujen siivoamiseen sekä lapsen kasvojen siistimiseen ja käsien putsaamiseen. Siihen hommaan olemme todenneet ne hyviksi, vaikka kotona ihan kraanavesi pelittää paremmin. Koska fiilis firman tuotteista oli hyvä, talven sadasviideskymmenes nuha sai mut höveliksi ja ostamaan saman lafkan nenäliinoja. Ihan mitä vain, kunhan sitä räkää ei olisi joka puolella.

Paketti lupaa hyvää. Kosteat nenäliinat sisältävät suolavettä, joka jelppii tukkoisen nenän kanssa. Aloe vera sekä kamomilla taas auttaa pehmentämään niistämisestä rikkinäistä nenänalusihoa. Ja joo, onhan näihin mukava niistää sekä omaa että lapsen nenää, sitä en voi kieltää. Kostea liina tuntuu hellävaraisemmalta kuin kuiva paperinen nestuuki ja märällä liinalla irtoaa myös ne ympäri naamaa kuivuneet räkävanat ilman kitinää ja itkua. Mutta mutta.

Paketissa on 20 liinaa. Jokainen eläessään edes jonkin sortin nuhan kokenut tietää, että se määrä nenäliinoja ei riitä edes puoleen väliin päivää. Mulla on kitsaana tapana niistää kaikkien hygieniasääntöjen vastaisesti sekä oma että lapseni nenä samaan nenäliinaan niin monta kertaa kuin liinasta puhdas kohta löytyy. Jackson Reecen puolikäytettyjä liinoja ei kuitenkaan voi jemmailla sohvannurkkaan ja pöydänkulmille, sillä niiden pointti, kosteus, häviää hetkessä. Niinpä näihin voi niistää sen 20 kertaa, eli paketti riittää kunnon räkätaudin aikaan noin puoleksi tunniksi. Kun paketilla on hintaa kaupasta riippuen noin 5 euroa, tulee nuhan tuntitaksaksi melkoisen korkea summa.

Siksipä mä lopulta aloin kitsaana säännöstellä kalliita nenäliinoja, minkä lopputuloksena suurin osa liinoista kuivui pakettiinsa. Seuraavan nuhan aikaan aionkin satsata rahani ihan perusnessuihin ja niihin Jackson Reecen kosteusliinoihin. Niitä kun saa samalla vitosen hinnalla yli 70 kappaleen pakkauksen ja toimivat ihan yhtä hienosti räänpyyhkijöinä. Suolavettä niissä ei ole, mutta muuten ovat ihan yhtä ekoluomuhippejä kuin nuo varsinaiset nestuukitkin.

Jaa