Kaupallinen yhteistyö: Feelia Ruokakauppa. Lopussa alekoodi!

Kolmetoista koulupäivää ennen kesälomaa – perheemme koululainen tarkistaa tilanteen joka aamu kalenterista. Vaikka koululaiset pian heittävät reppunsa kaapin perimmäiseen nurkkaan ja kirmaavat voikukkapelloille, aika monissa perheissä on varmasti sama tilanne kuin meillä: perheen aikuisilla lomaan on vielä useampi viikko aikaa tai paluu lomilta odottaa viikkoja ennen koulujen alkamista.

Meillä kesäarjen mukavoittajina toimivat kesäleirit sekä minun mahdollisuuteni ajaa työt minimiliekille juhannuksesta koulujen alkuun. Konkreettista ja maistuvaa helpotusta tuo myös viime keväänä arkeemme löytämäni Feelia Ruokakauppa. Se on kotiruuan verkkokauppa, joka toimittaa esivalmistettua kotiruokaa koko Suomen alueella. Feelia Ruokakauppa on niin yksinkertaisen mullistava ruokahuollon helpottaja, että haluaisin jokaisen siitä tietävän. Onkin hienoa, että Feelia Ruokakauppa lähti kanssani yhteistyöhön!

Varasapuskat säilyvät kuukausia – ilman säilöntäaineita

Homma nimi on siis se, että Feelia valmistaa yli 100 erilaista kotiruokavaihtoehtoa lämmitystä vaille valmiiksi; keittoja, laatikoita, kiusauksia, kastikkeita, kasvislisukkeita ja niin edelleen. Mahtavaa on se, että ruokien raaka-ainelistat näyttävät hyvin pitkälti siltä kuin kotikeittiössäkin. Ruuat esivalmistetaan Pyhännällä ja ruokien raaka-aineista vähintään 80 prosenttia tulee Suomesta.

Kotiruuan puolesta puhuu sekin, että Feelian sapuskoissa ei ole lainkaan lisättyjä säilöntäaineita. Mutta silti sapuskat säilyvät pusseissaan jääkaapissa jopa kuukausia! Taikana on se, että sapuskat pakataan vakuumiin (jonka voi kierrättää muovijätteissä), kuumennetaan korkeaan lämpötilaan ja sitten jäähdytetään nopeasti. Prosessin ansiosta ruokia voi jemmailla hätävarana jääkaapissa vaikka kuukausia – ilman säilöntäaineita.

Vartissa valmista kasvisruokaa

Meillä Helsingissä lapset saavat iloksemme käydä syömässä kaupungin tarjoaman puistolounaan, mutta meidän perheellemme se mätsää vain kasvisruokapäivinä. Feelialla kasvissyöjäjengillemmekin on monenlaista vaihtoehtoa, ja täysin vegaanisia ruokia löytyy niitäkin. Ja eilen kauppaan tuli uutuus, valmis Kasvisruokaboksi, jossa on setti kasvisruokia 2–4 sapuskoijan tarpeisiin.

Maku on myös lasten mieleen, ja he ovatkin huokaillen antaneet Feelian ruuille suurimman mahdollisimman kehun: ihan kuin kouluruokaa. Itselleni makua saisi monesti olla enemmän, ja siksi lisään omiin annoksiini tuoreita yrttejä ja chiliä. Feelian sapuskoja voi siis tietenkin tuunailla, ja me tapaamme esimerkiksi keittojen kylkeen paahtaa siemeniä, pähkinöitä tai vaikka kikherneitä. Kun muu ruoka on pitkälti valmista, jaksaa nälkäkiukkuisenakin näpertää ruokiin vähän extraa!

Suunnitelma kesälle onkin se, että aikuisten työpäivinä koululainen hoitaa ruokahuollon ­– myös kotitoimistolla konetta nakuttavalle äidilleen. Eli lämmittää ruuan, laittaa mahdolliset lisukkeet ja kattaa pöydän. Tämä roolien vaihto on otettu ilolla vastaan molemmin puolin. Ja vaikka kotitoimiston työmaaruokala olisi yksin minun vastuullani, kiireisinä päivinä minäkin mielelläni nappaan jääkaapista Feelian pussukan ja vain lämmitän itselleni ruuan. Siinä kun ei kauaa mene:

Keitot lämpiävät liedellä 5 minuutissa, ja laatikkoruokia paistetaan uunissa noin 20 minuuttia tai paistinpannulla viitisen minuuttia. Että kun puhutaan niistä resepteistä, joissa ruoka on pöydässä alta puolen tunnin, Feelian kohdalla tämä lupaus todella pitää ja vielä alittuu!

Kotiruokaa suit ja sait mökillä, retkellä ja raksalla

Nopeasti valmistuvat vararuuat kuuluvat myös mökkiköökkimme jääkaapin vakiovarustukseen. Pidän leppoisista mökkipäivistä ja puuhastelusta sen ulkokeittiössä, mutta samalla olen realisti ja ymmärrän, että aina lomallakaan ei ole aikaa, jaksamista tai halua kuoria ja pilkkoa eteerisenä kahta kiloa porkkanaa.

On ihan hurjan ihanaa, että niitä hetkiä varten jääkaapissa odottaa aina jotain täyttävää ja kaikille maistuvaa ruokaa, jonka valmistukseen ei tarvitse uhrata juuri saksien nipsaisua enempää aikaa. Ja aterian kylkeen saa ne porkkanatkin, Feelialla kun on valmiita porkkanakuutioita, jotka voi käyttää sellaisenaan. Salaatin ehtii kyllä hyvin tehdä itsekin, kun muulta ruuanlaitolta vapautuu aikaa.

Olen uunittomalla mökillämme onnistuneesti lämmittänyt Feelian laatikkoruokia myös grillissä. Viime viikonloppuna voitelin uunivuoan ja tyhjensin siihen vierekkäin kasviskiusauksen ja metsäsienikiusauksen ja laitoin vuoan noin 225 asteiseen grilliin reiluksi vartiksi. Vuosta söivät vatsansa täyteen oman perheen lisäksi myös pari muuta lasta, jotka sattuivat Kivinokassa sillä hetkellä pyörimään.

Ja nyt voin käyttää hyvin perustein lausetta eikä siinäkään vielä kaikki! Feelian sapuskat ovat superkäteviä mukaan otettavia myös esimerkiksi retkelle. Viime vuonna me lämmittelimme useammat sopat retkikeittimellä myös palstalla ja mökkiraksalla, kun mökillä ei vielä ollut minkäänlaista keittiötä.

Annos jonkun muun laittamaa kotiruokaa alta kahden euron

Miten homma sitten käytännössä toimii? No näin: Teen Feelia Ruokakauppa -tilauksen netissä. Voin tehdä kertatilauksen tai napsauttaa arjen kerralla sujuvammaksi kuukausittaisella toistuvalla tilauksella. Tuotteet saapuvat kotiin kylmäauton kuljettamana pahvilaatikossa. Jos tilaajan alueella ei ole mahdollisuutta kylmätoimitukseen, ruuat tulevat styroxlaatikoissa kylmägeelien kanssa. 

Ruuat on esivalmistettu, joten ne voi vain lämmittää ruuasta riippuen liedellä, hellalla tai – kuten olen itse mökillä tehnyt – grillillä.

Feelian ruuissa hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan. Annoshinnat lähtevät alta eurosta, ja esimerkiksi meidän suosikeistamme yksi annos linssikeittoa maksaa 1,47 euroa ja yksi annos metsäsienikiusausta 1,68 euroa. Tykkään myös siitä, että Feelialla on erikseen hävikkiruokatori, jossa liikaa valmistettuja ruokaeriä voi ostaa puoleen hintaan. Nyt siellä olisi tarjolla esimerkiksi pinaattikeittoa annoshintaan 55 senttiä.

Kaikki on siis kunnossa: maku, raaka-aineet, tuotanto, säilyvyys, hinnat ja vegevaihtoehdot.

Kesällä voin siis muitta mutkitta aurinkoisina päivinä skipata ruuanlaiton ja kantaa muutamassa tovissa valmiiksi lämmitetyn ruuan kotikerrostalon pihalle tai mökin terassille. Tai sujauttaa Feelian-pussukan tai pari eväskoriin retkikeittimen kanssa ja lähteä vaikka rannalle tai souturetkelle muksujen kanssa.

Voi että, kesä! Leppoisa kesä!

Alekoodi Feelia Ruokakauppaan

Jos (ja kun) ruokahuollon helpotus tulisi teillekin tarpeeseen, sain teille käyttöönne alekoodin ”LÄHIÖMUTSI”. Koodi koskee ensitilausta ja sillä saa 10 prosenttia alennusta. Tekemällä tilauksen tämän linkin kautta, alennus tulee automaattisesti. Olkaa hyvät ja leppoisia ruokahetkiä!

Jaa