Jos toisinaan pohdituttaa, mitä merkittävää olen saanut elämässäni aikaiseksi, ainakin tämän: olen saanut joukon ihmisiä kattamaan aamupalalle porkkanoita.

Aamupalaporkkana-influenceri, mikä päräyttävä meriitti ansioluetteloon kirjoitettavaksi!

Tapanani on nimittäin kuvata joka aamu lyhyt videopätkä Instagramin stooreihin aamupalapöydästämme. Vakituisesti tulevana sisältönä siitä seuraajat tietävät päivän vaihtuneen. Ja samalla saan fiilistellä yhtä lempihetkistäni päivässä: aamupalaa.

Sillä jos minulta kysytään, lempiruokani on aamupala. Jos asuisin yksin, söisin luultavasti aika usein päivän aikana pelkkiä aamupaloja. Tykkään aamiaispöydän muuttumattomuudesta, joka kuitenkin elää raaka-aineiden kausissa ja astioiden leikkisyydessä. Hämärän aikaan sytytän aina kynttilät ja kesällä pujotan maljakkoon niittykukkia. Pieniä asioita, jotka tuovat arkista kauneutta ja mielihyvää eloon.

Yksi pysyvä asia aamupalapöydässämme ovat porkkanat. Ja ne ovat herättäneet seuraajissa kysymyksiä ja hilpeyttä. Eräskin kertoi nähneensä unta meidän aamupalaporkkanoistamme. Unessa oli käynyt ilmi, että meidän aamupalaporkkanamme ovat oikeasti rekvisiittaporkkanoita, joita kukaan ei syö, mutta jotka nostetaan joka aamu pöytään kuvausta varten. Minulta on myös kysytty, että keitänkö porkkanat vai mitä. Mutta ei, ihan vaan raakana ne pilkon sopiviksi suupaloiksi (ja näin talviaikaan tietty ensin kuorin).

Ihmettelyn, hilpeyden ja uniin tulemisen lisäksi aamupalapöytämme porkkanat ovat saamieni viestien mukaan myös muuttaneet salakavalasti aamupalavideoilleni altistuneiden aamupaloja. Kuulemma aika monessa muussakin aamiaispöydässä on nykyään porkkanoita  – ja kynttilöitä myös, siitäkin minua on ilahduttavan useaan kertaan informoitu.

Vaikka se vähän hupsua onkin, olen tästä ihan tosissani iloinen. Porkkana on mitä mainion raaka-aine, myös aamupalapöytään: porkkana on edullinen, suomalainen ja varastojuureksena tavallaan aina kaudessa oleva. Kaikkien ravintoon liittyvien hyvispuolien lisäksi se tuo värikkyyttä ja rouskuvuutta aamupalapöytään. Sen pilkkoo nopeasti lautaselle, ja myös lapset rakastavat sitä.

Että noin vain, maailma muuttumaan porkkanaisemmaksi yksi juures kerrallaan!

(Kuvissa näkyvä Arabia 24h Piennar -lautanen saatu)

Jaa