Kaupallinen yhteistyö: Funky Monkey Club. Postaus sisältää alekoodin!

Meillä on loppukesästä lähtien ollut tiistaisin Paula-päivä. Ei siis pianotuntipäivä, vaikka Paula on piano-opemme. Vaan Paula-päivä, sillä lasten mielestä ”Paula on maailman paras piano-opettaja”, kuten lapsemme hänelle spontaanisti tekemäänsä korttiin kirjoittivat. Piano on hankalinakin päivinä kiva, koska oppimista on vetämässä Paula.

Palaan myöhemmin pianotuntikäytäntöihimme (olen tästä lasten ja minun yhteisestä harrastuksesta ihan pöhkön onnellinen!), mutta nyt sananen piano-opemme Paula Anttilan muista lapsille vetämistä musiikkijutuista: Funky Monkey Club -lastenbändin tapahtumaesiintymisistä ja showmuskareista.

Funky Monkey Clubin showmuskareissa on nimensä mukaisesti mukana pientä kuplivaa spektaakkelimaisuutta. Me pääsimme lasten kanssa kokemaan yhden muskarikerran, ja aikaisempiin muskarikokemuksiimme verrattuna tämä tempaisi mukaansa niin että lopuksi sekä lapsilla että minulla oli poskipäät punaisina innostuneesta jammailusta ja nauramisesta.

Showmuskarit ovat saaneet vaikutteensa New Yorkista, jossa muskariohjauksien lisäksi laulua ja pianonsoittoa opettava Paula opiskeli ja työskenteli musiikin parissa 16 vuoden ajan. Funky Monkey Clubin showmuskarareissa on aina mukana bändi, joko Paula soolona tai sitten FMC-bändin toisen osapuolen, Ape Anttilan kanssa duona. Ape on ammattimuusikko ja opettaa jazzia ja bassonsoittoa Sibelius-Akatemiassa.

Muskari-iltana me fillaroimme täältä Helsingin Herttonimestä Kulosaareen, jossa Espoon Pohjois-Tapiolan ohella muskarikursseja pidetään. Muskarin aikana lapset kuuntelivat, lauloivat, leikkivät musiikin mukana, soittivat pieniä soittimia ja jammailivat.

Lopulta kaikki pääsivät vielä koittamaan Paulan ja Apen soittimia; sähkökitaraa, koskettimia ja sähkörumpuja. Jännintä oli koittaa lurauttaa muutama sananen mikrofoniin. Eräs Frozen-teemaisesti päästä varpaisiin pukeutunut muskarikonkari lauloi heleästi ja antaumuksella mikrofoniin Let it go -biisin. En kestä!

Muskarissa mihinkään ei kuitenkaan ollut pakko osallistua, vaan menoa sai halutessaan seurata sivummaltakin. Oli kuitenkin ihana huomata, miten kymmenen minuutin jälkeen kaikki olivat tempautuneet rytmiin mukaan, ja ujostelevat katseet olivat vaihtuneet innosta loistaviin silmiin.

Itse koin kivana, että muskarin musiikkikirjossa oli mukana monenlaista musiikkia, kuten FMC-bändin omia muskaribiisejä, klassisia lastenlauluja, lapsille sävellettyjä rock- ja popkappaleita sekä vähän myös aikuisrock- ja popcovereita. Mukana menossa oli myös taustanauhoja, mikä sai minut – lapsuuden muskaritunneilla lähinnä kapuloilla onnessaan tahtia soittaneen – hämmästelemään, että jotain näin viimeisteltyä ja elämyksellistä on olemassa. Ei siinä, että perinteisissä muskareissa olisi mitään vikaa, päinvastoin, mutta showmuskari oli aikuisestakin ihan kreisin hauskaa.

Funky Monkey Clubin muskarit ovat lyhyitä viiden tai kuuden viikon mittaisia kursseja. Kursseja on vauvoista 5-vuotiaisiin, mutta ainakin meidän 7-vuotias testaajamme oli innolla menossa mukana. Muskarikursseja on tarjolla suomeksi ja englanniksi, ja niitä voi tilata myös päiväkoteihin tai vaikka jonkun kotiin kokoontuvalle lapsijoukolle.

Kevään 2020 kursseille voi ilmoittautua nyt – postauksen lopusta löydät alekoodin niin kurssi-ilmoittautumisiin kuin lahjakortteihin. Muskari on ihana ja aineeton joululahja vaikka isovanhemmalta lapsenlapselle annettavaksi!

Funky Monkey Club on myös lastenbändi, jota voi buukata esiintymään erinäisiin tapahtumiin, päiväkotiin tai vaikka synttärikemuihin. Me näimme Paulan ja Apen ensimmäisen kerran lavalla täällä oman kylän festareilla, Herttoniemi Block Partyissa, ja lapset olivat ihan ymmyrkäisinä ihmetyksestä ja ihastuksesta, kun Paula-ope oli starana lavalla esiintymässä.

Vaikka lasten silmissä Paulan starapisteet nousivat festariesiintymisen jälkeen, ovat nuo esiintymiset starailun sijaan lämminhenkisiä ja lapset mukaansa tempaavia näytöksiä, ihan kuten muskaritkin. Yhteistyön osana sain kutsua Paulan ja Apen esiintymään meille, ja päädyttiin järjestämään show kuopuksen päiväkodissa, jotta mahdollisimman moni mukula sai kokea musiikin riemun.

Ja voi että! Vaikka väkeä oli paljon enemmän kuin muskarissa, rytmi tarttui lapsiin. Muutaman biisin jälkeen valtaosa alkuun lattialla istuneista lapsista jo tanssi ja jammaili innostuneena. Välillä rauhoituttiin soittamaan soittimia, minkä jälkeen taas leikittiin musiikin rytmiin ja tanssittiin niin että hiukset olivat lopulta pörrössä ja silmäkulmat sirrillä hymystä.

Musiikin ilon pystyi aistia ilmasta, joka päiväkodin ryhmätilassa tuntui nousseen jammailun seurauksena ainakin parilla asteella.

Tässä teille vielä käytettäväksenne 10 prosentin alekoodi kevään 2020 muskareihin. Voit myös ostaa alekoodilla lahjakortin ja antaa muskarin vaikka joululahjaksi – kertakaikkisen ihana aineeton lahja, josta ainakin meillä koko perhe tykkäsi. Täältä näet koosteen Funky Monkey Clubin ensi kevään kursseista ja toiminnasta.

Muskareihin pääset ilmoittautumaan täällä. Laita viestikenttään alekoodi lähiömutsi ja saat 10 prosentin alennuksen.

Lahjakortin voit ostaa täällä. Laita sielläkin viestikenttään alekoodi lähiömutsi, ja saat 10 prosentin alennuksen.

Alekoodi on voimassa 10.12.2019 asti.

Jaa