Lahiomutsi Luonnonkosmetiikka Wedela Niki Newd Whamisa Urtekram Atopik-2194

Osa postauksen tuotteista saatu pr-näytteinä

Jos aikakauslehdissä pyörivät tutut aiheet vuodenaikojen mukaan joka vuosi uudestaan ja uudestaan, Lähiömutsissa joka vuosi saletisti toistuva aihe on tässä. Miten saada talven runtelema iho balanssiin. Tällä kertaa tosin oma pärstäni voi ihmeen hyvin, ja voitehista parahinta ei saa purkista, vaan se otetaan laittamalla pää tyynyyn ja sulkemalla silmät.

Mutta kyllä näilläkin tuotteilla on jotain tekemistä asian kanssa. Saan ilokseni testata paljon erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteita, ja nämä ovat sellaisia, joita tahdon nostaa kokeilemastani rykelmästä esiin. Viiden purnukan kirjo on mielenkiintoinen, sillä kun yhtä tehdään Suomessa, toinen rahdataan Koreasta asti. Ja kun yhtä saa ostettua edullisesti marketista, toinen tilataan ennakkoon ja tehdään käsityönä. Viiden purnukan kattauksessa on mukana useampi tuote, joka sopii koko perheelle, myös lapsille.

Atopik Sensitive hoitobalmi. Suomessa valmistettu monitoimivoide, jota voi sutaista niin huulille, kuiviin kantapäihin kuin lasten ulkoilusta punoittaville poskille. Vegaaninen voide sisältää kauraa ja sen inci-lista on yksinkertaisen lyhyt.

Erityishanaa tässä voiteessa on sen nätti purtelo, joka on suomalaisinnovaatio. Sulapacin kosmetiikkapakkaukset kerrotaan valmistettavan puusta ja luonnosta peräisin olevista sidosaineista, eli ne ovat muovittomia ja täysin biohajoavia. Harmi vain, että yöjunareissulla reistailevan ilmastoinnin kanssa tuli huomatuksi, että purtelo vuotaa, kun sen sisällä oleva tuote alkaa lämmössä sulaa öljyiseksi.

Whamisa Organic flower Toner Deep Rich -kasvovesi. Viime vuosina korviini on tietävämpien kosmetiikkatyyppien suusta tullut tieto, että kasvovesi on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista. Kasvoveden tarkoitus on kosteuttaa, tasapainottaa ihon ph:ta ja edesauttaa kosteusvoiteen imetymistä. Kasvoveden tarkoitus ei siis ole puhdistaa, minkä takia sillä ei pyyhitä ihoa, vaan se taputellaan iholle. Whamisan kasvoveden jälkeen ymmärrän vihdoin, mistä kosmetiikkagurut puhuvat.

Tämä tuote on ihan killeri kuivalle iholle. Olen koittanut muutaman kerran olla ilman, sillä pullo maksaa monta kymppiä, ja en ole hurahtanut korealaiseen ihonhoitoon ja sen fermentoituihin (käymisprosessilla valmistettuihin) ainesosiin niin kovin, etteikö joku lähempänä tehty puteli ajaisi saman asian. Mutta hittolainen, päivä ilman tätä ja naama osoittaa kireällä ja kuivalla fiiliksellä ikävöivänsä Whamisaa. Tuotteessa ei ole lainkaan vettä, ja se tuntuukin iholle taputeltuna kuin medeltä. Tämä on myös siitä ovela tuote, että sen luvataan sopivan kaikille ihotyypeille, kuivasta rasvaiseen.

Niki Newd skin velvet -öljyseerumi. Niki Newd on suomalainen luksuskosmetiikkamerkki, joka valmistaa tuorekosmetiikkaa. Tuotteisiin ei lisätä mitään ylimääräistä, ei siis edes säilöntä- tai muita lisäaineita. Siksi ne valmistetaan käsityönä ennakkotilausten mukaan ja toimitetaan joka kuukausi asiakkaiden kotiovelle. Niinpä minunkin jo tyhjässä seerumipullossani lukee December, sillä pullo oli viime joulukuun sarjaa ja tarkoitettu käytettäväksi silloin.

Sarjasta kokeilemistani tuotteista Skin velvet oli ihan kosmetiikkataikuutta – penteleen kallista sellaista tosin. Skin Velvet sisältää ainoastaan erilaisia marjaöljyjä sekä kylmäpuristettuja kasvisöljyjä, ja kama on niin puhdasta, että öljy on kirkasta ja keltaiseen taittavaa. Ja hämmentävintä on se, että ihoni hotkaisi öljyn kiitollisina kitusiinsa, vaikka noin muuten öljy jää yleensä pyörimään iholle. Niki Newdin filosofiaan kuuluu, että iho ei tarvitse kuin muutaman superlaadukkaan ja luonnollisen tuotteen, jotka sopivat kaikille ihotyypeille ja joita voi käyttää nenänpäästä varpaisiin.

Urtekram lavanteli -öljy. Okei, olen aika helppo rakastumaan kaikkeen, mikä sisältää lavantelia, sillä rakastan sen tuoksua ja väriä. Mutta tämä isoimmista marketeistakin löytyvä luomuöljy on helmi.

Öljyssä tuntuu olevan juuri hyvä blandis erilaisia luomulaatuisia öljyjä – muun muassa manteliöljyä parsakaalinsiemenöljyä (en edes tiennyt sellaista olevaksi) ja jojobaöljyä – minkä lisäksi eteerinen luomulavanteliöljy tekee siihen ihanan raikkaan ja luonnollisen lavantelin tuoksun. Pumppupullosta plussaa, sillä muuten öljyä hulahtaisi helposti liikaa kerralla. Jättää ihon nätin kiilteleväksi, mutta imeytymistä ei silti tarvitse odotella ennen pukeutumista.

Weleda Skin food Light. Purteloarsenaalini vakkari vuodesta toiseen on Weledan tahmaisen kylläinen Skin Food -voide. Aika korppunaamana oltaisiin tämänkin talven pakkasten jäljiltä ilman sitä. Hiljan klassikkovoiteesta tuli markkinoille kevyempi versio. Ja kas, tämähän toimii! Alkuperäistä Skin Foodia uusi light-versio ei syrjäytä, mutta se tuskin on tarkoituskaan.

Tämä silkkisenä levittyvä voide toimii myös meikin alla, toisin kuin tymäkämpi alkuperäisversio. Kevyt mutta kosteuttava monitoimivoide sopii moneen tilanteeseen, ja olen käyttänyt sitä myös lasten kasvoilla tarvittaessa. Uusi voide on harmillisesti muoviputkikossa. Kierrätettyä senkin saa, kuten vanhan metallipurtelon, mutta jotenkin juuri se metallinen tuubi on osa Skin Foodia. Ja metallituubi myös näyttää paremmalta peilikaapissa – jos näin turhamainen huomio suodaan sanottavaksi.

Jaa