Postaus sisältää saadun tuotteen ja *-merkittyjä affiliate-linkkejä 

Mullistavia uutisia aamutoimien äärestä! Lasten hiustenlaittaminen on hiljan nytkähtänyt ihan uudelle tasolle. Juuri kun ehdin asiasta kirjoittaa, toinen lapsista oli isänsä parturiseuralaisena antanut tasata myös oman kuontalonsa hamppuisimmat latvat. Nyt menee harjakin läpi vähän helpommin.

Toinen lapsista taas antaa nykyään letittään hiuksensa – ja mikä ällistyttävintä, multa pyydetään nykyään letityspalveluita.

Kirjojen sanotaan muuttavan maailmaa. Ja totta tosiaan, kansien väliin nidotut sivut saivat myös Ronja Ryövärintyttären miettimään kampausmieltymyksiään uusiksi. Saimme nimittäin kustantajalta Isin ja tyttöjen lettikirjan kakkososan*, jossa keskitytään bileletteihin. Lähinnä ajattelin nappaavani kirjasta ideoita omien hiusteni letittämiseen, mutta tytär alkoi selata opusta mielenkiinnolla.

Nyt olemmekin kuluneet pari viikkoa käyneet lettikirjaa läpi ohje ohjeelta. Ihan joka päivä ei ole lettiä tehty, mutta melkein. Esikoinen valitsee mieleisensä letin, ja minä kieputan hiuksia palmikoille ohjeiden mukaan. Kaivoimme myös esiin lettikirjan ensimmäisen version*, jonka olemme saaneet lahjaksi äidiltäni pari vuotta sitten. Nyt molempia kirjoja selaillaan päivittäin ja pohditaan, minkälainen letti mihinkin päivään sopisi. Aamutoimet mukavoituivat lettimullistuksen ansiosta noin 87 prosentilla.

Sen lisäksi, että letittäminen on kivaa yhteistä puuhaa ja toisen hellimistä, se on ollut itselleni myös opettavaista. Olen oppinut uusia letitystekniikoita, ja komeasti tällainen vanha kettukin oppii näpertämään hollantilaisia lettejä tai läpivetolettejä.

Ja juurikin tuosta läpivetoletistä tahdonkin nyt kertoa teille. Jos vaikka joku on ollut ihan yhtä tietämätön tuosta mainiosta letitystekniikasta kuin minä. Läpivetoletti kun on ihmeletti sellaiselle päälle, jossa kasvaa ohutta ja liukasta hiusta. Eli siis noin kaikille suomalaisille lapsille.

Läpivetoletillä saa tehtyä muhkean letin ohuisiinkin hiuksiin. Kaikista paras se on kuitenkin siinä, että se pysyy liukkaissakin hiuksissa, vaikka päivän aikana tekisi kuperkeikkoja ja nukkuisi päiväunet.

Läpivetoletin salaisuutena on järjetön määrä pieniä kuminauhalenksuja, joilla jokainen lettiosa kiinnitetään. Mikään nopein letti tämä ei siis ole tehdä, ja purkaminenkin on aika hanurista. Arkena teenkin mieluiten ranskalaiseen tai hollantilaiseen lettiin perustuvan palmikkokampauksen. Sen sijaan juhlapäivään läpivetoleteillä tehty kampaus on varmasti mitä mainion.

Läpivetoletin tekeminen alkaa kiinnittämällä suunniteltu lettiosion pienissä osioissa ponihännille. Jos siis haluaa tehdä esimerkiksi kaksi lettiä, letitys alkaa ihan normaalisti tekemällä keskipään jakaus ja napsimalla molemmilla puolilla tasaisesti hiukset kiinni pienillä kumilenksuilla. Postauksen kuvissa läpivetoletti on ikään kuin irokeesina pään päällä, joten hiuksiakin on mukana vähemmän.

Kun koko haluttu letti on kiinnitetty miniponihännille, alkaa läpivetoletin väkertäminen. Ota ensimmäisen ponihännän hiukset ja vie ne toisen ponihännän yli ja kiinnitä kolmanteen ponihäntään pienellä kumilenksulla. Sen jälkeen vie toisen ponihännän hiukset äsken kiinnittämäsi hiusosien läpi ja kiinnitä neljänteen ponihäntään pienellä kumilenksulla.

Hiuslassolla lettien läpivienti onnistuisi helpommin, ja meillä onkin sellainen hankintalistalla. Mutta käsin räpeltäen kyllä onnistuu myös, ei hätiä. Jahka olet saanut tehtyä läpiviennin, levitä valmiit lettikohdat vetämällä osioita reunoista suuremmaksi. Jatka samalla tavalla viimeiseen ponihäntään asti.

Noin vain valmiina on mielettömän muhkea ja saletisti kasassa pysyvä letti. Party on!

Jaa