©Lahiomutsi Italia Italy-6526

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret. Postaus sisältää arvonnan.

On kesäkuun ensimmäinen päivä, ja lapsilla oli tänään viimeinen päivä päiväkodissa. Edessä 10 viikon kesäloma. Pakkasin tänään niin tärinässä kassiin päiväkodin henkilökunnalle tekemiämme lahjoja ja kortteja, että unohdin ottaa mukaan nenäliinoja. Siinä sitten paidanhelmaan pyyhittiin silmäkulmia ja räkää, kun liikutuksessa yritin sopertaa kiitoksia kaikille tärkeille päiväkodin tyypeille.

Esikoisen päiväkotielo loppuu tähän. Hän on ollut sekä päiväkotinsa nuorin että vanhin, ja viiden vuoden jälkeen hän on jo enemmän kuin valmis siirtymään eteenpäin. Esikouluun oltaisiin kuovittu menemään mielellään jo viime vuonna, ja nyt hinku päästä osaksi jotain uutta on tarttunut jo meihin vanhempiinkin. Päiväkodin pihassa, eteisessä ja käytävillä tuntui haikeus ja kiitollisuus menneestä, mutta ilo ja kupliva odotus tulevasta; kesästä, eskarista ja taas vähän lähempänä häämöttävästä koulupolustakin.

Kuopus saa vielä jatkaa päiväkotilapsen eloa sitten syksyllä, ottaa oman paikkansa ihan itselleen, ilman siskon turvaa ja toisaalta varjoa. Me vanhemmatkin saamme kulkea tuttua polkua päiväkotiin vielä muutaman vuoden ajan. En oikein vielä tiedä, mitä ajatella sitten, kun meillä ei ole sinne enää asiaa.

Kesäloman aloitus ei silti ole nyt aivan yhtä maaginen kuin aikaisempina vuosina. Enkä sano sitä huonolla! Minä koin ne kuplivat fiilikset jo silloin, kun tuomet kukkivat ja henkivät lapsuuskesien tuoksua ympärilleen. Lämmin toukokuu on pehmittänyt talven kangistaman kropan jo viikkoja sitten, ja tuntuu, että olemme saaneet nauttia kesästä jo nyt enemmän kuin monina kesinä yhteensä.

Nämä kuvissa näkyvät ja Italiassa korkatut Polarn O. Pyretin kesävermeetkin ovat päässeet jo kokemaan kesää monet kerrat. Jättimäiset kiitokset ja anteeksipyynnöt PO.P:n Kampin liikkeeseen, jossa meitä palveltiin, kun käytiin näitä vaatteita eräänkin päiväkotipäivän jälkeen valkkaamassa. Melkoinen (ja äänekäs) operaatio, mutta nyt ainakin lapsilla on kesälaitumilla kirmailuun just mieleiset vaatteet.

Rentoihin kesäpäiviin kuopus valitsi tämän hauskan laamakuosillisen paidan ja sen kaveriksi farkkushortsit, joissa on vähän pidemmät lahkeet. Shortsien vyötäröosaa saa kiristettyä, jotta ne saa sopivaksi vähän ohutnapaisemmillekin kesätemmeltäjille. Raidallinen lippalakki on aivan ihana: sellainen tämän ajan Eemeli-lakki, jonka minäkin vetäisin heti päähäni, jos päänympärys antaisi periksi.

Esikoisen valinnat letkeisiin lomapäiviin ovat tämä suloinen kukkabodeerattu ja -kantattu paita, jossa sellaista hippihenkeä, että tästä(kin) lastenvaatteesta tahtoisin itse samanlaisen vaatekomerooni. Purppurainen hame on niin esikoisen näköinen, että sen minä olisin osannut hänelle valita itsekin. Punainen hattu on kirpparilta.

Toiset lasten valkkaamat asukokonaisuudet ovat sen verran päheät, että niillä kelpaisi lähteä vaikka vähän fiinimmälle illalliselle tai juhliin. Tosin enemmän näillä on mellastettu hiekkalaatikolla ja harrastettu freestyle-parkouria. Kuopuksen farkkupaita on monikäyttöinen ja yllätyin, kun lapsi valkkasi ensimmäistä kertaa ikinä farkut (jos ei ulkokäyttöön tarkoitettuja housuja lasketa). Nämä heleän siniset pöksyt ovat yhdet kuopuksen suosikkipöksyistä –  ja saavat hänet näyttämään jo niin isolta! Esikoinen taas valitsi tämän klassisen kauniin mekon, jonka olkapäissä ja helmoissa on brodeeratut röyhelöt.

Lisäksi lapsilla on Kavatit nahkasandaalit. Esikoisella nämä ja kuopuksella nämä, joissa on tarrat helpottamaan pukemista. Mikäli et tiennyt, Polarn O. Pyretiltä saa niin kesään, välikauteen kuin talveenkin Kavatin laadukkaita lasten nahkakenkiä, joille meiltä iso suositus. Itsellänikin on Kavatin kahdet sandaalit; ne, joista aina kysellään, mistä ne ovat. Kavatin nahka valmistetaan Eco performance -nahasta, ja esimerkiksi nuo kuopuksen sandaalien nahkaosat ovat tuotannon jämäpaloista tehdyt. Hengittävien luonnonmateriaalien lisäksi Kavatin popoissa on mietitty kenkien mallia, istuvuutta ja pohjan taipuisuutta, mikä on itselleni tärkeää.

Teimme lasten kanssa tovi sitten pienet listat asioista, joita olisi kiva tehdä tänä kesänä. Niitä oli hauska pohtia yhdessä ja nostattaa samalla kesälomatunnelmaa. Lasten listaan tuli söpöjä pieniä asioita ja sitten myös kesäjuttuja, joita en olisi uskonut lasten edes muistavan. Tältä meidän kesätekemislistat näyttävät:

Lasten kesälista:

 • Kaivurileikit hiekkalaatikolla
 • Linnanmäki ja hattarat
 • Gurkhassa syöminen (nepalilaista ruokaa tarjoava ravintola täällä Hertsikassa)
 • Rantapäivä
 • Mummilassa kyläily ja mansikoiden syöminen
 • Kavereiden kanssa leikkiminen
 • Jäätelön syöminen
 • Telttaretki Isosaareen (olimme siellä hiljan ja se oli kyllä ihana retki se – palaan siihen myöhemmin!)
 • Paljon ulkona olemista
 • Hyppynarulla hyppiminen
 • Piknik, jossa eväänä mutakakkua
 • Mustikoiden poimiminen
 • Kukkien istuttaminen
 • Pyöräretki Ihana-kahvilaan

Aikuisten kesälista:

 • Elämän siirtäminen ulos aina kuin mahdollista
 • Rentoa yhteistä perheaikaa ilman aikatauluja
 • Retki Linnunlaulun leikkipuistoon
 • Pyöräily kesäyössä sydän sykkyrällä
 • Paljon paljon paljon yhdessäoloa ystävien kanssa, isojen ja pienien
 • Telttaretkiä aina kun mahdollista
 • Uintipäivät Altaalla ja ainakin pari kertaa myös Kumpulan maauimalassa
 • Saariseikkailut pääkaupunkiseudun saaristossa
 • Rantapäivät eripuolilla kaupunkia
 • Festarihumua ystävien kanssa
 • Tuoreita marjoja joka päivä niin paljon että napa naukuu
 • Parit treffit
 • Matalan kynnykset piknikit
 • Letkeää maaseutuelämää Pohjanmaalla
 • Kesäkirppiksillä luuhailua
 • Parin-kolmen päivän pyöräretki jossain lähihuudeilla (viime vuoden retki oli ihana!)

Voi että, ihana kesä! Tämä on ollut nyt jo niin upea, eikä olla vasta kuin kesäkuun alussa. Rakastan! Nyt suljen koneen viikonlopuksi ja nostan rinkan selkään. Ensimmäinen kesälomaviikonloppu saadaan viettää ystäväperheen kanssa heidän mökillään. On luvattu hellettä. Tuntuu, että pitää ihan olla varovainen, ettei tämä parhauskupla mene rikki.

Mitä suunnitelmia teidän kesään kuuluu? Kerro se tämän postauksen kommentteissa ja osallistut kahden 50 euron arvoisen lahjakortin arvontaan Polarn O. Pyretille. Muista raapustaa kommenttilomakkeeseen sähköposti, jota seuraat, sillä olen voittajiin yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan on aikaa osallistua perjantaihin 8. kesäkuuta asti.

Jaa