Unelmaduunarit Podxcast Kaisu Jouppi-2337

Unelmaduunarit Podcast Satu Ramo Hanne ValtariMitä mainiointa maanantaita ihmiset! Tämän viikon Unelmaduunarit-podcastissa minä ja Satu puhutaan rahasta. Työstä pitää saada palkkaa, tätähän me olemme tolkuttaneet. Mutta totuus ei ole näin mustavalkoinen. Myös minä ja Satu teemme paljon hommia, joista ei sillä hetkellä kilahda kassaan rahaa.

Työpäiviimme kuuluu hommia, joista tulee rahaa vasta monen kuukauden tai jopa vuoden kuluttua. Investoimme myös tulevaisuuteen tekemällä töitä, joista toivottavasti joskus vielä tulee osa elantoa. Toisinaan tehdystä työstä laskutetaan toimeksiantajasta riippuen alennuksen kera tai annetaan vähän ylimääräistä duunia kapanpäällisiksi. Sitten on tilanteita, joissa omaa osaamista annetaan toisten käyttöön ihan puhtaasta halusta auttaa. Mutta silloin tarvitsee pitää huoli, että joku muu ei vie palkkiota välistä, jos et sinä sitä ota. Puhummekin myös siitä, miksi hyväntekeväisyyttä harjoittavien kansalaisjärjestöjen kanssa töitä tehdessä laskutus rullaa.

Unelmaduunarit Podxcast Kaisu Jouppi-2337

Tämän viikon jaksossa käymme kylässä myös valokuvaaja Kaisu Joupin työhuoneella, joka on päivätyönsä lisäksi tunnettu blogistaan. Kaisu tekee duunia aikakauslehdille, yrityslehdille, kirjakustantamoille ja kuvapankeille, mutta lisäksi hän tekee suuritöistä projekteja, joiden rahatuotto on työmäärään nähden niin pieni, että voidaan puhua pro bono -työstä.

Yksi Kaisun tunnetuimmista projekteista on Tyhjä syli -kirja, josta minäkin aikoinaan liikutuin ja postauksen kirjoitin. Kirja kertoo kohtukuoleman kokeneiden äitien tarinat kuvin ja sanoin. Podijaksossa Kaisu kertoo, miksi hän haluaa ja miten hän voi antaa työpäivistä aikaansa myös yhteisen hyvän vuoksi tehtäville projekteille.

Jakson pääset kuuntelemaan tuosta yltä tai esimerkiksi täältä. Puhelimissa vakiona olevat podacast-sovellukset toimivat myöskin; sieltä vain etsit sanalla ”Unelmaduunarit”. Kuunteluiloa!

TÄSSÄ AIKAISEMMIN ILMESTYNEET UNELMADUUNARIT-PODCASTIN JAKSOT:

Jaa