©Lahiomutsi Allas Sea Pool Helsinki Suomi Finland Lasten uintileirit Kesaleirit-9204

©Lahiomutsi Allas Sea Pool Helsinki Suomi Finland Lasten uintileirit Kesaleirit-9204Kaupallinen yhteistyö: Allas Sea Pool. Postaus sisältää alekoodin ja arvonnan.

Voi hyvänen aika tätä kesää! Suoraan talvesta kesään hypännyt Helsinki on saanut mieleni ja kehoni ihan sekaisin onnesta. Jos yleensä kotikaupunkirakkauteni herää täyteen kukoistukseensa samassa tahdissa kesään kääntyvien säätilojen kanssa, nyt rakkauteni on puhjennut luonnon tapaan kukkaan ennätysajassa. Rakkaus suorastaan rehottaa, ja sisässäni leimuaa pakahduttava tarve imeä itseeni kaikki tämä ihana aurinko, lämmön lempeys ja kesäisen Helsingin hurmaava syke.

Onneksi pitkät valoisat illat mahdollistavat sen, että työpäivän ja päiväkodin jälkeenkin on vielä aikaa ja ylipäätään jaksamista lähteä ulos. Tuntuu, että päivissä on aikaa jotenkin enemmän kuin talvisin. Arkipäivisinkin ehtii ihan hyvin tehdä työt ja elää siihen päälle vielä illan mittaisen vapaapäiväkuplan.

Eräänä päivänä tällä viikolla sujahdettiin arkimenojen ja päivällispuuhien jälkeen ystäväperheen kanssa iltauinneille Allas Sea Poolille. Olen käynyt siellä aikaisemmin musakeikoilla ja notkumassa ravintolapuolella kesäonnen pöyristyttämänä, mutta jostain kumman syystä en ole käynyt siellä aikaisemmin uimassa. En, vaikka muuten ollaan ansioituneita maauimalakävijöitä ja koko viime talven mietin, että on koettava edes kerran uiminen lumisen Helsingin keskellä ja pakkassäässä höyryävässä altaassa.

No nyt asiaan tulee sitten muutos kerrasta, sillä laittaa päräytettiin takataskuun kausikortit koko meidän poppoolle. Lisäksi Altaalla hengailua tulee lisäämään se, että siellä järjestetään tänä kesänä lasten kesäleirejä, joiden uskon kiinnostavan myös teitä muita, joiden perheessä on tulevana kesänä 6–12-vuotiaita aktiivisia vesipetoja, työprojekteja ja sumplimista lastenhoitokuvioiden kanssa.

Minä kun olen tajunnut tässä lasten varttuessa, että saatetaan olla lirissä hoitokuvioiden kanssa niinä tulevina kesinä, kun lapsilla on koulusta pitkät kesälomat. Miehellä on kuukauden verran lomaa ja minä pystyn ainakin tätä nykyistä työrepertueeriani sumplimaan kesän hiljaisina toimistokuukausina, mutta silti kesien järjestäminen tulee vaatimaan aikamoista palapeliä. Etenkin jos tahdomme viettää edes vähän koko perheen yhteistä lomaa – jota me kaikki tahtoisimme tietenkin viettää mahdollisimman paljon.

Tänä kesänä sitä tullaan testaamaan, sillä lapset ovat erinäisten syiden takia poissa päiväkodista 10 viikkoa. Sama lomaviikkomäärä on ollut aina aikaisempinakin kesinä, mutta silloin kesiin on aina yhdistetty joko minun tai miehen pitämiä perhevapaita. Ne valttikortit on meidän perheen osalta kuitenkin nyt käytetty. Tulevana lomakautena käytössämme tulee olemaan ystäväpiirin vastavuoroinen hoitoapu ja kesäleirit. En ennen omia lapsia ollut edes tajunnut, että lasten kesäleirejä on olemassa, ja että ne ovat lasten lisäksi ihana asia myös lomapalapeliä kasaaville aikuisille.

Allas Sea Pool järjestää kesän aikana kolme yhden arkiviikon mittaista liikuntaleiriä, joissa toiminta-aika on 9-16. Sinä aikana kun lapsi on ohjatulla leirillä pitämässä hauskaa ja oppimassa, ehtivät vanhemmat tahkoamaan tiiviin työpäivän. Paitsi, että minäkin tahtoisin tuollaisille liikuntaleireille, niin mahtavilta ne kuulostavat!

Liikuntatuokioiden lisäksi Altaan kesäleirien päiväohjelmaan kuuluu muun muassa hengenpelastustaitojen opiskelua, leikkejä, erilaisia liikuntalajeja niin sisällä kuin ulkona ja tietenkin sapuskointia. Joka päivä on myös Itämeritunti, jolloin tutustumaan Itämeren suojeluun ja merikasvillisuuteen. Iltapäivisin harjoitellaan erilaisia uintitekniikoita leirin uimaopettajien, Jani Sievisen ja Matti Rajakylän, johdolla Altaan 27 asteiseksi lämmitetyssä uima-altaassa. Niin kertakaikkisen upeaa, että en ihmettele lasta, joka ei meinaa pysyä uikkareissaan odotellessaan leirin alkamista!

Kausikortit uimakassissa meidän aikomuksenamme on tietenkin leirien lisäksi notkua Altaalla mahdollisimman paljon. Ei olisi yhtään pöllömpi idea ulkoistaa iltapesut noihin maisemiin niin usein kuin vain mahdollista. Koko Allas Sea Pool on jotenkin niin hätkähdyttävän ja kreisin hieno. Että tuolla tavalla Kauppatorin kulmilla ja Pressanlinnan naapurissa voi pulikoida aina lämpimissä uima-altaissa tai vaihtoehtoisesti laittaa uiden merivesialtaassa!

Nytkin saatiin kokea ihan sydäntä puristavan ihana vapaapäiväkupla muutamassa tunnissa. Ohi lipuivat Suomenlinnaan kulkevat lautat, ja hiljalleen laskeutuva ilta-aurinko sai Altaan puiset rakennukset ja kannen hehkumaan lämpöä. Kun aurinko alkoi hipoa vastarannalla siintävää kaupunkisiluettia, lähdimme saunomaan ja tekemään iltapesut Altaan pesutiloihin. Kotona kesä-Helsingistä raukeat lapset sai kipata suoraan nukkumaan.

Sitten vielä alekoodi ja arvonta, jotka ovat mahtavat, vaikka itse niitä teille kinunneena sanonkin! Lähiömutsin lukijoilla on mahdollisuus saada lastenleirien hinnoista 10 prosentin alennus. Leiriä ei tällöin voi valitettavasti varata netistä, vaan paikan saa lunastettua lapselleen edullisemmin piipahtamalla Altaan lippumyymälässä ja lausumalla siellä alennukseen oikeuttavan taikasanan ”Lähiömutsi”.

Lisäksi sain mahdollisuuden arpoa teidän kesken yhden uimakoulupaikan jollekin Jani Sievisen ohjaamista lasten uimakouluista. Arvontaan osallistut jättämällä tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot, miten sinä olet aikoinaan oppinut uimaan. Rustaathan kommentointilomakkeeseen sellaisen sähköpostiosoitteen, jota seuraat, sillä olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvontaan on aikaa osallistua tiistaihin 29. tuokokuuta asti.

Jaa