Aikana ennen lasta tulin luuhanneeksi yhteen aikaan paljonkin Tavastian hämyisissä nurkissa. Keikoillakin kävin silloin tällöin, mutta mun ja Tavastian lyhyt mutta intohimoinen kulta-aika sijoittuu klubin järjestämiin Lauantaidiskoihin ennen elämän kuperkeikoille heittänyttä raskaustestiä. 

Porukka ihania kreisibailaajanaisia, iso ja hikinen tanssilattia, suoraan sydämeen soiva musiikki ja paskaisista muovituopeista juodut kaljat saivat melkein unohtamaan, että jo tuolloin paikan keski-ikä oli noin kymmenen vuotta tällaista lähes kolmekymppistä muijaa nuorempi.

Mutta mulla ei ollut tuolloin käsitystäkään, miten nuorta jengiä Tavastian lattioilla konttaa kuola poskella menemään aina silloin tällöin sunnuntaisin! Tavastia kun on järjestänyt lastenkonsertteja jo yli kolmen vuoden ajan, mutta mä tulin itse tietoiseksi tästä vasta muutama viikko sitten. Tuolloin lavalle kiipesivät Pommi ja Gommi, eli M.A Nummisen ja Pedro Hietasen eläimellinen lauluduo. Lähdimme fanittamaan omasta lapsuudestanikin tuttua jänistä ja kissaa Mami go go -blogin Mintun ja hänen lastensa Elviksen ja Kaapon kanssa.

En voinut olla hihittelemättä, kun työnsin rattaita Tavastialle pitkin käytävän niin tuttua ja askeleista kulunutta punaista mattoa. Jospa olisin viimeksi Tavastialla käydessäni tiennyt, minkälaisissa meiningeissä sitä seuraavaksi lippuja jonotetaan! Jos pillimehun ostaminen kaljatiskiltä lasten juoksennellessa jaloissa tuntui epätodelliselta, sitä oli myös M.A Nummisen näkeminen livenä. Mulle hän on ollut vähän kuin taruolento, hahmo, jota oikeasti ei ole olemassa. Mutta siinä hän 72-vuotiaana seistä töpötti lavalla jänis-asussaan ja lauloi kumipallosta kissa-ystävänsä kanssa.

Vaikka minä taisin olla keikasta enemmän innoissani kuin Minime, intoutui hänkin bailaamaan käsiään villisti heiluttaen etenkin kotosalla tehosoitossa olleen Limonaatia-biisin aikana. Bailaamisen lisäksi Minime ehti muun muassa kontata hurmaantuneena muiden lasten kanssa pitkin tahmeita lattioita ja tutkia penkkien alta löytyneitä aarteita, kuten purkkaa. Peltorit toimivat paremmin heittoleluina kuin kuulosuojaimina, mutta onneksi keikan äänentasot olivat melko lapsiystävälliset.

Tavastian Lastenkonsertteja järjestetään noin kuukauden välein, seuraavan kerran huomenna sunnuntaina. Silloin estradille fanitettavaksi kipuaa Loiskis-orkesteri, Eija Ahvo ja Susanna Haavisto, jotka esittävät Opri-kissan onnenvuosi -konsertin. Sitä seuraava Lastenkonsertti on sunnuntaina 14. huhtikuuta, kun vuorossa on Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!. Tavastian lavalla on nähty myös esimerkiksi Paukkumaissi, Hevisaurus ja Fröbelin palikat.

On huikeaa, että sama tila pystyy tarjoamaan niin monenlaista meininkiä: keikkaa, kaljaa, diskoa ja toisaalta vaikka vaalivalvojaiset ja lastenkonsertteja. Ystäväni, nykyisin jo mutsi hänkin, kommentoikin Pommin ja Gommin keikalta FB:hen laittamaani kuvaa näin: ”Nii-i, ei oo kauaa kun tuolla samaisella lavalla kieriskeli kaks ihan yhtä riemastuttavan näköistä hahmoa eräiden hakaniemeläisten koktailkutsujen päätteeksi.” Sama paikka, niin monia erilaisia mahdollisuuksia ja muistoja!

Jaa