©Lahiomutsi Anton & Anton Ruokakassi Kokemuksia -4352

Kaupallinen yhteistyö: Anton & Anton, postaus sisältää alekoodin

Okei, tämä saattaa kuulostaa liioittelulta ja jopa kornilta näin heti kärkeen lätkäistynä, mutta kun on pakko päästä sanomaan se heti: rakastan Anton & Antonin Ruokakassia! Kertakaikkisesti rakastan sitä, miten paljon se on jo muutamassa viikossa leppoistanut arkeamme, vähentänyt aivoissa vellovaa metatyölistaa ja tuonut arkiruokiimme ihan uusia tuttavuuksia.

Anton & Antonin Ruokakassin ihanuus on siinä, että se on kokonaisuus, johon ei tarvitse itse puuttua kuin vasta kotikeittiössä. Kaikki on mietitty puolestani valmiiksi. Meille kannetaan kerran viikossa kotiin kolmen aterian huolella valitut raaka-aineet ja kokkien suunnittelemat helpot arkiruokareseptit. Sapuskoissa on otettu huomioon sesongit, jotta lautaselle päätyy varmasti ruokaa, joka on juuri nyt hyvää. Myös hävikkiä on mietitty. Kaappeihin ei Ruokakassin jäljiltä jää roikkumaan puolityhjiä pähkinäpusseja, nahistuneita vihanneksia tai kuivuneita juustopalasia. Ruoka-aineita tulee vain sen verran kuin tarvitaan, ja jos esimerkiksi koko juustoa ei käytetä yhteen ruokalajiin, loppu tulee sitten seuraavana päivänä Ruokakassin toiseen ruokalajiin.

En ole koskaan ennen tätä testannut ruokakassipalveluita, vaikka konsepti on toki tuttu. Kuulemma Ruotsissa ruokakassipalvelut ovat jo niin suosittuja ja arkipäivää, että kukaan ei kysy, oletko jo testannut ruokakasseja, vaan sen sijaan kysytään, mitä ruokakassipalvelua käytät. Anton & Antonin Ruokakassissa minuun vetoaa ruokafilosofia, joka osuu yksiin omani kanssa. Sapuskoissa mennään laatu ja maku edellä, ilman että niistä valinnoista kuitenkaan joutuisi maksamaan itsensä kipeäksi. Kassista on löytynyt laadukkaita raaka-aineita ja ilahduttavan paljon luomua. Liha on Anton & Antonilla kuulemma aina luomua.

Me valitsimme neljästä erilaisista ruokakassivaihtoehdoista vegekassin neljälle hengelle. Ruuat ovat lakto-ovo-vegetaarisia, eli niissä käytetään lehmänmaitotuotteita ja kananmunia, mutta välillä reseptit ovat myös vegaanisia. Ruokakassin voi tilata joko yksittäisenä kertatilauksena tai kestotilauksena, johon voi tehdä muutoksia tai keskeytyksen niin halutessaan. Kassin voi noutaa Anton & Antonin korttelikaupoista, mutta itse tahdoin ehdottomasti kotiinkuljetuksen, joka onnistuu Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisen, Kirkkonummen, Sipoon ja Porvoon alueella.

Vegeruokakassi neljälle maksaa 65 euroa ja kotiin kuljetettuna 75 euroa. Se tekee kotiinkuljetuksen kera 18,75 euroa ruokalajilta, eli 4,6 euroa annokselta. Oikeasti annoshinta on kyllä vähemmän, sillä ruokaa on tähän mennessä riittänyt aina enemmän kuin neljä annosta. Mielestäni vallan pätevä hinta siitä, miten paljon Ruokakassi on helpottanut elämäämme, säästänyt aikaamme ja tehnyt arjesta mukavampaa ja maukkaampaa.

Ainoa miinus Ruokakassissa on asia, joka ylipäätään on saanut siirtämään ruokakassi-palveluiden testaamista tätä ennen. Anton & Antonin ruokakassi toimitetaan aina tiistaisin, ja voin valita kahdesta toimitusslotista. Tarkempi toimitusaika varmistetaan aina edellisenä päivänä tekstiviestillä. Itseäni kaikki tällainen lisääntynyt aikataulusäätö ahdistaa. Jokainen viikkomme on erilainen, enkä vain voi luvata, että joku on aina tiistai-iltaisin kello viisi kotona. Kuulemma esimerkiksi Japanissa kerrostalojen auloissa on asukkaiden henkilökohtaisia ja lukittavia kylmäbokseja, vähän kuin postilaatikon ja jääkaapin yhdistelmiä, joihin ruokakassit voi jättää. Olisipa sellaiset meilläkin! Onneksi Anton & Antonin lähetti kuitenkin voi tarvittaessa jättää Ruokakassin oven taakse rappuun. Tämä tuli viime viikolla onnistuneesti testattua. Koitan siis olla hermoilematta turhasta.

Nyt kun Ruokakassi on ollut elämässämme vajaan kolmen viikon ajan, en ihan helposti siitä enää luopuisi. En ollut ennen tätä edes tajunnut, miten paljon alitajuisesti stressaan päivällisen laittamista jo monta tuntia ennen lasten päiväkodista hakemista. Alan kelata jossain aivojen peränurkassa viimeistään lounaalla, mitä raaka-aineita kaapissa on päivällistä varten ja että pitäisikö vielä ehtiä siltikin kauppaan. Ennen lapsia pidin tarkkaa viikkoruokalistaa, mutta nurinkurisesti lasten synnyttyä pakka petti täysin. Aivot eivät vain ole ratkenneet siihenkin hommaan. Ei ihme, että entisenä ruokafiilistelijänä kadotin keittiöonnen jonnekin kaatuneiden vesilasien ja rinnuksille läiskyneiden sosekeittojen sekaan.

Lasten kasvaessa ruokaonni on taas alkanut hiljalleen löytyä, mutta Ruokakassi on auttanut siinä valtavin harppauksin. Alan uhrata ajatuksia päivälliselle vasta tultuamme päiväkodin kautta kotiin ja avattuani jääkaapin. Etenkin niinä iltoina, kun olen kolmistaan lasten kanssa, se on valtavan huojentavaa. Anton & Antonin reseptit ovat olleet ihanan lyhyitä, yksinkertaisia ja ilman turhaa kikkailua. Nopeimmat niistä valmistuvat 20 minuutissa, jotkut 40 minuutissa. Välillä on ihan pitänyt pysähtyä tunnustelemaan oloa. Ai niin, tältä tuntuu kun ruuanlaittaminen ei ole pakollinen rutiini ja voimia vievä suoritus, vaan hyvänen aika, jopa nautinto! Se on ollut itkettävän ihanaa huomata.

Aterioiden määrä viikolle on ollut meidän arkeemme juuri hyvä. Neljälle hengelle mitoitetut ruokamäärät ovat sen verran isoja, että niistä on riittänyt kylässä olevalle kaverillekin, ja monesti kotitoimistolla popsin vielä lounaaksi edellisillan päivällisen jämiä. Kolmen aterian taktiikalla viikkoon jää myös luppopäiviä, jolloin voi käydä syömässä ravintoloissa ja kavereilla tai valmistaa ruokaa listan ohi, ilman että jäytää se, että pitäisi käyttää jääkaapissa odottavia Ruokakassi-aineksia.

Ruokakassin mukana elämäämme on jo muutamassa viikossa tullut ihan uusia reseptejä. Chilillä maustettu ecuadorilainen perunakeitto paahdettujen maissinjyvien ja korianterin kanssa jää varmasti keittiömme vakireseptiksi. Teen sitä ison kattilallisen seuraavaksi, kun saadaan lössi lapsikavereita kylään. Pakasteherneistä ja vuohenjuustosta tehty sosekeitto päätyi suoraan perheemme klassikkopikaruokien listalle, samaten kuin tuoreet gnocchit juustosalviakastikkeella. Vaikka myönnänkin alkuun vähän epäilleeni, lapset rakastivat myös kesäkurpitsasta tehtyä ”nuudelia”, kun siihen sekoitti pestoa ja kylkeen paistoi portobelloja ja savutofua.

Tänään tulossa olevan Ruokakassin resepteistä odotan etenkin vietnamilaista pho-keittoa tofulla. Tuon kuvissa näkyvä sapuska on hurry curry -kasvispata viime viikon kassista. Se on tähän mennessä testaamistani Anton & Antonin resepteistä se perinteisin kasvisruokaresepti. Että jos ja kun teistäkin joku kaipaa elämäänsä uusia (vege)arkiruokareseptejä, suosittelen Anton & Antonin ruokakassin tilaamista ihan vain jo luottoreseptipankin kartuttamiseen.

Ja sitä paitsi lasten rehellisen raadollinen palaute kertoo paljon: äiti, sä teet nykyään ihan tosi hyvää ruokaa!

Sain manguttua teille käyttöönne alekoodin Anton & Antonin ruokakassiin, jippii! Alekoodilla LÄHIÖMUTSI saa 20 euroa alennusta ensimmäisestä tilauksesta. Alennus koskee uusia kestotilauksia, ja sen voi käyttää mihin tahansa neljästä ruokakassivaihtoehdosta. Koodi on voimassa 28. maaliskuuta asti. Saat jo ensi viikolla Ruokakassisi, jos tilaat sen viimeistään huomenna keskiviikkona. 

Jaa