©Lahiomutsi Pipo miehelle Ohje Neuloen Kierrepuikoilla-2214

Tuo mies on niin ihana, että neuloin hälle ihanan pipon. Paksusta villalangasta neulotun pipon resori on taiteltu kolminkerroin, jotta varmasti pysyvät paukkupakkasillakin korvat lämpöisinä ja tuulenpuuskat pipon ulkopuolella.

Lähdin tekemään pipoa Islannista tuliaisena tuomistani karheista ja superlämpöisistä Léttlopi- langoista – niistä joista tein esikoiselle sateenkarivillatakin. Aloin puuhiin ilman ohjetta, sillä ei nyt pipon kanssa voi mennä pieleen. Sen kun tikkuaa menemään ympyrää, kunnes pitää kaventaa. Eipä. Jouduin purkamaan pipon kolme kertaa, kun aina puikoille alkoi muodostua ihan hassun kokoinen pipo. Neljännellä kerralla oikea silmukkamäärä vihdoin löytyi – mutta mies sai joululahjapiponsa jälkitoimituksena.

Pipoon meni tasan kaksi 50 gramman lankarullaa. Ensin kutimoin sinisen värin loppuun, ja siitä muodostuikin vahingossa juuri sopivasti resori, kun sen taitteli kolminkerroin. Sen jälkeen jatkoin matkaa harmaalla, kunnes kavennuksien jälkeen päättelin pipon. Loput harmaan lankakerän rullasta käytin pipon tupsuun. Ei jämälangan jämälankaa, täydellistä!

Kirjasin pipon ohjeen ylös. Mikäli joku vaikka miettii, mitä tekisi langoille, joita toi Islannista matkalaukun väärällään karkkiväristen lankojen huumaamana, köh.

Superlämmin ja pörröinen villapipo ihanalle tyypille

Pipo sopii murulle, jonka päänympärys on noin 60 senttiä, mutta myös leikki-ikäiset muksut ovat välillä kulkeneet isin jättipipo päässä vallan tyytyväisinä.

Tiheys/10 cm: 18 silmukkaa

Luo 3,5:n pyöröpuikoille 100 silmukkaa. Neulo yhden resorintaitteen verran 1 oikein ja 1 nurin. Sen jälkeen neulo yksi kierros oikeaa, jolla kavennat joka viidennen silmukan yhteen. Tästä rivistä tulee resorin ensimmäinen käänne.

Jatka neuloen 1 oikein ja 1 nurin kunnes olet kolminkertaiseksi taitetun resorin jälkeen neulonut noin 13 senttiä tai muuten alkaa näyttää siltä, että nyt pitäisi kaventaa.

Merkitse nurja silmukka 20 silmukan välein, eli siten, että kavennuskohtia on yhteensä neljä. Kavenna kaksi silmukkaa yhteen aina samasta kohtaa joka kierroksella, jokaisessa kavennuskohdassa. Kun silmukoita on jäljellä muutamat hassut, katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi.

Tee tupsu vapaavalintaisella tavalla, kiinnitä valmis tupsu päälaelle ja päättele langat. Mä neuloin pipon resorin paikoilleen vielä harvoin pistoin, mutta se ei ole välttämätöntä se. Sitten vain pipo päässä pulkkamäkeen!

Jaa