Matkalaukku on haettu varastosta ja mukaan otettavia tavaroita on alkanut kertyä pöydänkulmalle. Minä ja lapset lähdemme pian Gran Canarialle! Lasten kanssa vietettävää lentomatkaa varten aion käyttää tätä pakkauslistaa, mitä nyt välineistöä voi hieman karsia, kun emme lennä yön yli. Unihommia enemmän onkin pitänyt miettiä ajankulua koneessa.

Olen ostanut pienet värityskirjat, piirustuspaperia ja läjän tarroja. Sain reissusta hyvän syyn hieman askarrella, ja tein lapsille lisäksi pienet leikkirasiat minttupastillirasioista. Näin idean aikoinaan Niftyn Facebook-sivulla, jota kaikkien kässämuijien ja oman elämänsä niksipirkkojen kannattaa seurata. Leikkirasioista tuli ihan superkivoja! Metalliseen karkkirasiaan on nyt pakattuna minikokoinen piirustussetti, ongintapeli sekä legorakennusalusta. Niillä saa lentokoneen pienelle taittopöydälle leikit pystyyn yhtä nopeasti kuin rasioista aukeaa kansi.

Ja näin myös sinä voit tehdä samanmoiset leikkirasiat:

Pastillirasiaan mahtuva legorakennusalusta

Tarvitset:

 • Isohkon metallisen minttupastillirasian (Flying Tiger Copenhagen)
 • Halutessasi spray-maalia rasian maalaamiseen
 • Rasiaan sopivan legoalustan tai liimattavaa ”legoremmiä” (BR-Lelut)
 • Kuumaliimaa
 • Pieniä legopalasia

Maalaa rasia halutessasi spray-maalilla. Itse en malttanut odottaa kunnolla maalin kuivumista, ja kanteen tuli rumia jälkiä. Liimaa sopiva palanen legomattoa tai legoremmiä rasian sisäkanteen (tsekkaa ennen liimaamista, että rasian kansi mahtuu menemään kiinni). Sujauta rasiaan legopalaset.

Minikokoinen piirrustusataljee

Tarvitset:

 • Isohkon metallisen minttupastillirasian (Flying Tiger Copenhagen)
 • Halutessasi spray-maalia rasian maalaamiseen
 • Post-it -lappuja tai pienen pieni vihko
 • (Kuumaliimaa, mikäli haluat liimata vihon kiinni)
 • Sakset
 • Puuvärejä tai muita kyniä, jotka sopivat rasiaan (Flying Tiger Copenhagen)

Maalaa rasia halutessasi spray-maalilla ja anna kuivua. Leikkaa post-it -laput sopivan kokoisiksi, mikäli tarpeellista. Kiinnitä laput rasian sisäkanteen. Voit myös liimata kanteen pienen vihon. Asettele rasiaan kynät.

Taskuun mahtuva magneettikalapeli

Tarvitset:

 • Isohkon metallisen minttupastillirasian (Flying Tiger Copenhagen)
 • Halutessasi spray-maalia rasian maalaamiseen
 • Jäätelötikkuja onkijoita vastaava määrä
 • (Juutti)narua
 • Pieniä magneetteja metallilevyllä (Sinooperi)
 • Kuumaliimaa
 • Peltisakset (meillä löytyy talon puuverstaasta, mutta ainakin Motonetissä näitä myydään)
 • Paksua ja muodossa pysyvää huopakangasta
 • Sakset

Maalaa rasia halutessasi spray-maalilla ja anna kuivua. Leikkaa jäätelötikut rasiaan sopiviksi ja koverra niiden toisiin päihin kolot narua varten. Leikkaa narusta sopivan kokoiset pätkät onkien siimaksi ja sido ne kiinni onkiin. Leikkaa peltisaksilla metallilevystä kaksi 5 sentin kolikon kokoista ympyrää jokaista onkea kohden. Liimaa metalliympyrät vastakkain onkien narunpäihin.

Leikkaa huopakankaasta kalan muotoisia palasia. Itse tein aluksi kaloja kahdesta samankokoisesta huopapalasesta, joiden väliin liimasin magneetin. Ostamieni magneettien teho ei kuitenkaan riittänyt paksun huovan läpi. Niinpä purin kalat, tein uudet vain yhdestä huopakappaleesta, jonka toiselle puolelle liimasin kiinni magneetin. Muista kiinnittää huomiota siihen, kummin päin magneetin liimaat.

Laitan kalat rasiaan ja sitten vain onkimaan!

Jaa