Tiedättehän ne sinne tänne kotia pesiytyvät puolikäytetyt vaatteet? Vai ollaanko me ainut perhe, jossa niitä kertyy tuolin selkänojalle, sängyn reunalle ja lipaston päälle? Kaksiossa en ole keksinyt järkevää paikkaa säilyttää puolipitoisia vaatteita, jotka eivät vielä kuulu pyykkikoppaan ja joita ei viitsi puhtaiden vaatteiden sekaan kaappiinkaan laittaa. Sama homma seuraavan päivän asukokonaisuuksien kanssa. Olen kasaillut vaatteita valmiiksi milloin minnekin, ja järjestyksen rakastaja minussa on kokenut huojuvien vaatepinojen keskellä sisäisiä minihermoromahduksia.

Mutta nyt! Saimme vihdoin valmiiksi yhden ikuisuusprojektin, kun mies otti poran käsiinsä ja teki mun työnjohdossa meille makuuhuoneeseen nuppinaulakon. Seinään porattavia nuppinaulakkojahan myydään sellaisenaan mellevään hintaan, mutta tämä meidän on tällainen pihin naisen versio. Käyttämämme nupit kun ovat alun perin tarkoitettuja lipastonvetimiksi, mutta mutterit poistamalla niistä tuli soppeleita naulakkonuppeja. Hintaa koko setille tuli muistaakseni parikymppiä. Seinään vain sopivat reiät poralla, reikiin vähän liimaa ja nupit perään. Siinä se! Nämä meidän turkkilaista basaaria henkivät nuppimme ovat Indiskasta, mutta erilaisia lipastonvetimiä saa monesta sisustus- ja remppakaupasta. Ihan raakapuisetkin nupit näyttäisivät varmasti päheiltä.

Puolipitoiset vaatteet ja seuraavan päivän vaatekerrat roikkuvat nyt kohdennetusti kotimme yhdessä nurkassa. Nuppinaulakon sijoittuminen makuuhuoneen oven taakse on taktinen ratkaisu. Totuuden nimissä kun nurkkaus ei näytä ihan yhtä nätiltä kuin kuvissa, kun nupeissa roikkuvat puolipidetyt pieruleggarit ja ihan vain vähän pukluinen imetyspaita.

Jaa