@Lahiomutsi-Tonttuovi-Joulukoriste-DIY-Hiiritonttu-Kerrostalo-Rappu-Elf-Door-Fairy-Doors

Onko teilläkin jo tonttuovi, tuo tämän joulun hittikoriste? Meillä ei ole, mutta meilläpä onkin ihan kokonainen kerrostalorappu hiiritontuille. Eikö ole maailman söpöin ja hauskoin! On rappuvalo, ovisummeri ja kaikki.

Naapurit nikkaroivat satumaisen F-rapun viime jouluksi ilahduttamaan koko taloyhtiötä. Talon asukkaiden yhteinen puuverstas on mainio juttu, kun siellä voi nakutella kasaan vaikka tällaisia projekteja. Ja mainio juttu on etenkin kivat ja ihanat naapurit, jotka tuosta noin vain pikkulapsiperhearjen keskellä nikkaroivat kokonaisia kerrostalorappuja. Melkoisia tyyppejä, vai mitä!

Hiirien kerrostalorappu on muistaakseni ihan kokonaan kaikenlaisista jämälautapaloista rakennettu ja maalipurkkien pohjalta kaavituilla maaleilla sudittu. Vain sisällä oleva paristokäyttöinen valosarja piti käydä ostamassa. Idean hiirien kerrostalorappuun naapurit olivat saaneet @anonymouse_mmx -Instagram-tililtä, jossa talojen kivijalkoihin ilmestyy pikkutarkasti tehtyjä hiiritaloja, -kuppiloita, -bensiksiä ja mitä rakennuksia hiirikaupungissa nyt onkaan.

Tänä vuonna naapureiden tekemä hiirien kerrostalorappu tuli meidän remontoitavaksi ja sisustettavaksi. Ajatuksena on, että joka vuosi joku talon asukas saa sen halutessaan laittaa valmiiksi jouluun.

Mies askarteli lasten kanssa yläkerran verhot, kynttelikön ja ikkunaan kiinnitetyt paperilumihiutaleet. Minä taas ompelin alakerran verhot kangastilkkuloodasta löytyneestä kankaasta. Tilkuista harsin kasaan myös hiiren paidan ja housut. Vaatteet laitettiin kuivumaan miehen nikkaroimalle pyykkinarulle, jonka pikkupyykkipojat olen joskus ottanut talteen jostain kutsukortista.

Pikkuisen sangon ostin Sinooperista. Laitoin sen pohjalle sinitarraa, johon sitten ängin pystyyn pieniä kuusenoksia. Kranssin tein pyörittelemällä vihreää piippurassia nelinkerroin. Kranssin ympärille pyörittelin punaisen nauhan villalangasta, jonka sidoin rusetille päästään. Pikkiriikkiset paketit tein paketoimalla ihan vain taiteltua pakkauskartonkia ja sitomalla narua ympärille.

Etenkin talon lapsista on hurjan jännittävää, että kerrostalossamme on yksi pienen pieni ektrarappu. Hämärän laskiessa F-rapun ikkunoista näkyy valoa. Tonttuhiiret taitavat olla kotona.

Jaa