Askartelukornerista moikka! Tätä tämänkertaista pläjäystä varten kävin inspiroitumassa ihan häissä asti. Saattaa nimittäin käydä niin, että päätyy häähumussa juhlakoltussaan lasten askartelunurkkaukseen ja kokee siellä ahaa-elämyksen. Eräs kanssajuhlija kun oli niin etevä paperiaskartelija, että hän osasi näyttää sellaisen askartelun, joka onnistui niin lapsilta kuin minultakin: paperinen pieni laatikko!

Minähän innostuin tästä konseptista niin paljon, että tahdon nyt teillekin tartuttaa paperilaatikkomanian. Näihin voi nyt jouluna piilottaa pienet joululahjat tai vaikka ne itse tehdyt lahjakortit kotispan hartiahierontaan tai kynsimanikyyriin. Itse tehdyt joulunamitkin saisivat tällaisessa rasiassa arvoisensa loodan ympärilleen.

Laatikot toimivat myös niin näppärästi kaikenlaisen pientavaran järjestämisessä ja organisoinnissa, että Marie Kondollakin varmasti pyörisivät pystyyn viikatut pikkuhousut jaloissa tästä ideasta. Rasioihin voi järjestää esimerkiksi työpöydän pikkusälän nätisti esille. Rivilliseen pikkulaatikoita saisi järjestettyä myös korut tai vaikka keittiön maustehyllyn liemikuutiot ja maustepussukat.

Origami-tyyliin taiteltuja paperilaatikoita varten tarvitset oikeastaan vain paperin tai ohuehkon pahvin. Paperilaatikon materiaalina voi siis käyttää esimerkiksi sanomalehdestä leikattuja kauniita mainoskuvia tai ylijäänyttä tapettia, kuten minä. Lisäksi tarvitset myös sakset, mutta ei sekään ole niin justiinsa. Häissä me askartelimme niin into piukeana, että leikkaamisen sijaan ihan vain ronskisti revimme paperia.

Tässä siis ohjeet siihen, miten teet itse paperista pienen laatikon. Ohjeista tuli kirjoittaen niin kryptiset, että ei ikinä tuota lukiessa uskoisi, miten helppo laatikko on tehdä. Älä siis säikähdä ohjetekstiä, vaan katso vaikka mieluummin tekemäni ohjevideo, jossa laatikon salaisuus aukeaa paremmin.

Paperista taiteltu laatikko lahjoille tai piensäilytykseen:

Taita ensin paperi yhdestä kulmastaan tasaisesti kiinni toiselle suoralle sivulle. Leikkaa ylijäävä kaitale pois. Näin sinulla on tasainen neliö ilman mittanauhaa.

Avaa neliö ja taita sen yksi kulma tasaisesti keskelle. Keskikohta on taitteessa. Käännä sen jälkeen vielä kerran keskelle. Tee sama juttu vastapäiselle kulmalle. Avaa taitokset jaa tee sama vielä taittelematta oleville kulmille. Näin sinulla on taitteluilla aikaansaatu ruudukko paperissasi.

Paperin keskelle neljän neliön muodostama osuus on rasian pohja. Leikkaa kaksi vastapäistä kulmaa kahden neliön paksuudelta aina siihen neliön pohjaan saakka.

Taita leikkaamattomat kulmat laatikon sisään eli yksi osa kulmasta laatikon reunaksi ja hännät siten pitämään kasassa vierekkäisiä reunoja. Sen jälkeen taita leikatut kulmat vielä laatikon sisään ja avot!

Ja tässä vielä varmuudeksi videona:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4uDINuv7ONo]

Jaa