Nollan tienoille tipahtaneet lämpötilat ovat puraisseet Helsigissä puut ruskaan. Etenkin vaahterat loimuavat nyt epätodellisen syvissä punaisen, oranssin ja keltaisen sävyissä.

Vaahteranlehdistä saa tehtyä kauniin metsänvaltiattaren kruunun, eli vaahteranlehtikruunun. Viime vuonna te kyselitte, miten sellainen oikein tehdään, mutta sitten ruska oli jo ohi. Mutta tänä vuonna vielä ehtii! Tässä siis ohjeet vaahteranlehtikruunun tekoon:

Kerää iso nivaska ruskan värittämiä vaahteranlehtiä. Lehtien on hyvä olla mahdollisimman tuoreita, eli ei maatumaan alkaneita, mutta ei toisaalta myöskään kuivia. Komein kruunu tulee niistä kaikista isoimmista lehdistä. Lehdissä pitää myös olla jäljellä lehtiruoti, eli varsi.

Kun olet kerännyt kasan lehtiä, leikkaa kaikista lehdistä lehtiruodin pään paksu osa pois. Tee leikkauspinnasta mahdollisuuksien mukaan vino, jotta siitä tulee mahdollisimman terävä. Silloin kruunun askartelu onnistuu parhaiten.

Taita ensimmäinen lehti keskeltä kahtia. Sujauta seuraavan lehden lehtiruoti taitetun lehden läpi ja kääri se ensimmäisen lehden ympärille. Jatka näin lehti kerrallaan ja pujota lehtiruoti aina kruunun toiselle puolelle (ylläolevan kuvasarjan viimeinen kuva), josta tulee kruunun nurjapuoli. Voit käyttää pyykkipoikia tukemaan kruunua sitä tehdessäsi.

Kun kruunu ulottuu kantajansa pään ympäri, viimeisele kruunu. Pujottele lehtiruodit kruunun sisään, jolloin kruunun rakenne samalla vahvistuu. Pitkät lehtiruodit saa ikään kuin ommeltua kruunuun. Koita piilottaa päät kruunun sisään tai jätä ne nurjalle puolelle. Kiinnitä kruunun päät vielä toisiinsa lehtiruodeilla.

Kas noin. Sitten vain leikkimään metsänhaltiatarta, -herttuatarta, -valtiatarta, -prinsessaa, -prinssiä, -keijukaista, -supersankaria tai mihin ikinä metsäistä kruunua tarvitaankaan.

Ah niin ja tee myös lapsille kruunut tai tehkää sellaiset yhdessä, että hekin pääsevät leikkimään.

Jaa