Maanantaihan se sieltä taas tuli, ja uusin Unelmaduunarit-podcast on valmiina kuunneltavaksi. Vaikka jokainen aikaisempikin jakso on opettanut itselleni jotain ja saanut miettimään (työ)elämää uusilla tavoilla, tämä jakso mullisti työpäiväni. Tämän päivän podcastissa minulla ja Satulla on vieraana Anna Perho, joka on toimittaja, kirjailija, valmentaja ja media-alan sekatyöläinen. Puhumme siitä, mikä meitä vaivaa, kun koko ajan tuntuu olevan kiire, ja saamme Annalta yksinkertaiset ja toimivat ajankäyttövinkit.

Anna on kirjoittanut tänä syksynä ilmestyneen kirjan Antisäätäjä, jota suosittelen lämpimästi jokaiselle kiireen kanssa taplaavalle. Tiiviisti jäsennellyn kirjan hotkaisi ruuhkavuosiarjessakin parissa illassa, ja kirja toden totta sai minut miettimään työpäiviäni uusiksi. Näistä aiheista puhumme myös tänään Unelmaduunarit-podcastissa.

Annan mukaan kiire on meistä monelle salarakas. Vaikka rakkaussuhdetta ei saisi olla, tykkäämme kuitenkin jankuttaa kiirettä ja ihan ryhmässä kieriskellä siinä, miten kiire kaikille on. Annan mukaan ensimmäinen askel kiireestä eroon pääsemiseen on yksinkertaisen ärsyttävä: lakata jankuttamasta sitä.

Anna otti esille myös nukkumisen, kuten niin moni podcastimme vieras tätäkin ennen. Anna ajattelee nykyään nukkumista dominopalikkarivin ensimmäisenä palikkana. Jos se kaatuu, kaikki muutkin elämän osa-alueet kaatuvat. Anna sanoi samaa kuin useampi vieras tätä ennen: jos mahdollista, ota kesken sakkaavan työpäivän päiväunet. Se on lopulta järkevämpää ajankäyttöä kuin tahmea tekeminen.

Puhumme Annan kanssa myös siitä, miten tehdä, jos omassa kalenterissa ja to do -listassa on koko ajan 30 prosenttia liikaa kamaa (minä olen mainio esimerkkitapaus). Muistutamme myös oman primetimen, tähtiajan, löytämisestä työpäivistä. Aivot ovat skarpeimmillaan neljä tuntia päivässä, joten sitä aikaa on ihan turha käyttää vähäpätöisiin, mutta pakollisiin duuneihin. Kuulemme jaksossa myös, miksi Annan mielestä kellokortit ovat hyvä juttu niin työnantajalle ja työntekijälle.

Jakson isoin oivallus liittyy itselläni sähköpostikaaoksen selättämiseen. Annan vinkeillä mietin ihan koko työpäiväni ja sähköpostikäyttöni uusiksi. Ei ollut helppoa alkaa tehdä asioita ihan eri tavalla kuin on aikaisemmin tehnyt, mutta parin kuukauden harjoittelu alkaa tuottaa tulosta, eikä vanhaan ole paluuta. Tämä oli niin mullistava juttu, että tahdon kirjoittaa siitä ihan erikseen postauksen myöhemmin.

Mutta nyt, kuunnelkaa ensin päivän Unelmaduunarit-jakso. Voitte tehdä sen tuon yllä olevan playerin kautta tai täällä. Kaikki Unelmaduunareiden julkaistut jaksot löytyvät kootusti täältä ja lisäksi muun muassa iTunesista ja puhelimen omasta podcast-sovelluksesta.

Ja hei, kertokaa ihmeessä palautetta, se olisi mahtavaa. Palautetta on kätevin jättää Unelmaduunarit-podcastin omien Facebook-sivujen kautta. Päivitämme sivuille kootusti kaikki podcastiin liittyvät päivitykset ja jutut.

 Täällä postaus siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja.

Täällä postaus siitä, mikä Unelmaduunarit-podcast on.

Jaa