Kaupallinen yhteistyö: Fazer Geisha

Neljän päivän kuluttua se on kuunneltavissa: Unelmaduunarit-podcastin ensimmäinen jakso! Vaikka tämä työkultapala on ollut omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, miten hässäkkäpitoisia viime ajat ovat olleet, ai että on ollut mahtavaa olla tekemässä tällaista projektia. Luvassa on kaksitoista timanttista jaksoa täynnä asiaa työelämästä. Minun ja kollegani Satun lupaus podcastin kuuntelijoille ole mikään pieni: Väitämme, että tätä podcastia kuuntelemalla työstä häviää rangaistuksen maku.

Se, miksi me postauksen kuvissa Satun kanssa kieriskelemme Fazerin Geisha -suklaassa, on olennainen osa podcastia sekin. Geisha on Unelmaduunareiden sponsori, mikä on mahdollistanut ensinnäkin sen, että äänityssessiot studiolla ovat maistuneet suklaalta ja pähkinänougatilta, mutta lisäksi ylipäätään koko podcastin olemassaolon. Vaikka saisi työkseen tehdä ihania asioita, pitää siitä voida maksaa itselleen ja taustatiimille palkkaa.

Geishan ansiosta pääsin kokeilemaan jotain itselleni ihan uutta duunia, kun käsikirjoitimme ja ääninäyttelimme Satun kanssa podimme Geisha-mainokset. Sieltä on tulossa settiä muun muassa kihomadoista (kyllä, Fazerille tämäkin mainosidea esiteltiin ja hyväksynnät saatiin), ja Satu kiskoi työajalla kaksin käsin suklaata, että saatiin autenttiset maiskutukset äänitettyä talteen. Kaikenlaisia työpäiviä sitä!

Sen lisäksi, että Geisha on mahdollistanut podcastimme taloudellisesti, se myös jakaa suklaanautinnon ohella viisautta, josta jokaisen unelmaduunarin pitäisi napata kiinni. Geishan ajatus on, että antamalla itselleen aikaa, jaksaa antaa sitä enemmän myös muille. Onkin tainnut käydä ilmi, että tämän asian kanssa olisi itselläni petrattavaa, köh. Me kaikki tarvitsemme tasapainoa ja harmonisia hetkiä (joiden taustalle voi suorastaan kuvitella sen Geishan tunnaribiisin), vaikka oma arki monesti suhaileekin ihan eri galakseissa niistä tunnelmista. Tasapainosta syntyy onni.

Satu kirjoitti jo meidän Unelmahommissa -kirjassa siitä, miten korkein menestymisen muoto on onnellisuus. Rahakin merkitsee, kyllä, sillä työstä on saatava elanto. Mutta itselleni ja monelle muulle menetys on taloudellisen turvan lisäksi sitä, että elämäni koostuu sellaisista osa-alueista, jotka tekevät onnelliseksi. Työ vie päivistä ison osan, joten vaikuttamalla omaan työhönsä, vaikuttaa myös omaan onnellisuuteensa.

Ja se ei ole vain minun väite, vaan ihan tutkittu juttu. Onnellisuustutkija Sonja Lyubomirskyn mukaan ihmisen onnellisuutta voi ajatella 100 prosentin kakkuna. Siitä geneettinen perimä ja kasvuympäristö leipovat puolikkaan. Olosuhteilla on vaikutus 10 prosentin siivuun. Näihin lähtökohtiin ihminen ei voi itse vaikuttaa, mutta olennaista onkin, miten käyttää sitä loppuosaa onnellisuuskakustaan. Lyubomirskyn mukaan ihmisen oma tavoitteellinen toiminta, valinnat ja suhtautumisensa muun muassa haasteisiin voivat lisätä ihmisen onnellisuutta 40 prosentilla, sillä onnellisuuskakun loppupalasella.

Me Satun kanssa olemme vuosien saatossa luoneet työn asioista, joiden tekemisestä olisimme vapaa-ajalla valmiita jopa maksamaan. Työpalettini elää ja muuttuu tilanteiden, mielenkiinnonkohteiden ja markkinoiden mukaan. Vaikka unelmahommissakin joutuu välillä tasapainoilla kiireen, stressin ja univelan kanssa, työni on osaltaan vaikuttamassa siihen, miten onnellista tämä elämä kaikkine ruuhkavuosineen sitten loppujen lopuksi on. Tämä asia on kiinnostanut ja inspiroinut palautteiden mukaan isosti myös Satun ja minun Unelmahommissa-kirjan lukijoita. Siksi tahdoimme laajentaa kirjan aihealueita podcastiin ja kertoa vielä lisää siitä, miten se on mahdollista: miten maanantai-aamuista voi tulla kivoja ja miten työtään voi rakastaa.

Unelmaduunarit-podcastissa me Satun kanssa juttelemme eri alojen unelmaduunareiden kanssa siitä, miten loikka unelmien töihin tehtiin – ja minkälaisia umpikujia ja kompasteluja matkan varrelle on mahtunut. Etsimme vieraiden kanssa motivaatiota sekä ajanhallintakykyä. Puhumme siitä, kuinka omasta työstään pyydetään tarpeeksi rahaa ja voiko yrityksen perustaa ilman alkuinvestointeja. Tomutamme myös ajatuksia siitä, onko koulutuksella tai kalenteriin naulatuilla työajoilla väliä. Selvitämme lisäksi minkälaisia töitä 10 vuoden päästä tehdään ja miten voi yhdistää uran virkamiehenä ja luovan alan ammattilaisena. Noin esimerkiksi.

Matkan kohti vielä kivempia maanantaipäiviä voi aloittaa kuuntelemalla Unelmaduunarit-podcastin, jonka uusi jakso ilmestyy – tietenkin – maanantaisin aina joulukuun puoliväliin asti. Ensimmäinen jakso on kuultavissa tulevana maanantaina 18. päivä syyskuuta. Täältä voit lukea postaukseni siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja.

Jaa