Terkut Tukholmasta! Palailen meidän neljän lapsen ja kahden mutsin reissuun myöhemmin, mutta josko nyt laivan ylikuormitettu netti malttaisi toimia sen verran, että voisin vinkata teille tämän viikon Unelmaduunarit-podcastista.

Tämän viikon jaksossa minun ja Satun kanssa työstä juttelemaan saapui moottoripyörällään Marko Kilpi, joka on vanhempi konstaapeli ja palkittu rikoskirjailija. Hän siis yhdistää luontevasti työn sekä valtion virkamiehenä että luovalla alalla.

Marko on elävä esimerkki siitä, että aina ei ole pakko valita vain yhtä suosikkihommaa, vaan voi tehdä useampaa. Marko on kyllä koittanut olla virkavapaallakin, että olisi voinut keskittyä vain kirjoittamaan. Hän halusi kuitenkin keskeyttää virkavapaan, että ”pääsi takaisin pakettiautoon istumaan”. Marko on myös muokannut omaa virkamiespalikkaansa omanlaisekseen, ja toimii työryhmässä, jonka tehtävä on auttaa ja tukea työssä traumatisoituneita poliiseja.

Poliisihommien ja dekkareiden lisäksi Marko tekee dokkareita ja tällä hetkellä hän viimeistelee fiktiivisen elokuvan käsikirjoitusta. Oman lisänsä tekee vielä se, että Markolla on neljä lasta. Dekkareita on siis kirjoitettu täyspäiväisen poliisityön ohessa ja pikkulapsiperhesirkuksen sekä banaanista tahraisen pöydän keskellä.

Halusimmekin Satun kanssa tietää, miten se oikein on mahdollista. Miten (perheellinen) virkamies kykenee tekemään vielä luovankin alan juttuja päivätyön päälle? Tai oikeastaan myös yötyön, sillä Marko on kentällä ja painaa hommia kolmessa vuorossa. Miten hän jakaa työviikot ja -päivät eri duunien välillä?

Tämän viikon Unelmaduunarit-jaksossa selviää myös se, miten dekkareiden kirjoittaminen on tehnyt Markosta paremman poliisin. Kuulemme myös tarinoita poliisimaijan takaosasta, kun asiakkaat tajuavat lukeneensa heidät kiinni ottaneen poliisin dekkareita.

Kirjoista puheen ollen, yksi Unelmaduunareiden yhteistyökumppaneista on äänikirjapalvelu BookBeat. Kun rekisteröityessäsi käytät koodia unelmaduunarit, saat sieltä kuukauden ilmaista kuuntelu- ja lukuaikaa. Olen kirjoittanut BookBeatista tarkemmin täällä. Markon kirjoja palvelussa ei näemmä harmikseni ollut, mutta tuhansia ja tuhansia muita kirjoja kyllä. Kuten se eräs kovasti kehuja kerännyt Unelmahommissa – tee itsellesi työ siitä mistä pidät -kirja.

Tämän viikon Unelmaduunarit-podcastin voitte kuunnella tuon yllä olevan playerin kautta tai täällä. Kaikki Unelmaduunareiden julkaistut jaksot löytyvät kootusti täältä ja lisäksi muun muassa iTunesista ja puhelimen omasta podcast-sovelluksesta.

Ja hei, kertokaa ihmeessä palautetta, se olisi mahtavaa. Palautetta on kätevin jättää Unelmaduunarit-podcastin omien Facebook-sivujen kautta. Päivitämme sivuille kootusti kaikki podcastiin liittyvät päivitykset ja jutut.

Täällä postaus siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja.

Täällä postaus siitä, mikä Unelmaduunarit-podcast on.

Jaa