Tiedättekö mistä tahtoisin päästä eroon suomalaisessa työkulttuurissa? Siitä olettamuksesta, että työn pitäisi olla jotenkin harmaata ja tylsää. Pakollinen paha, jota jaksaa puurtaa vain vapaapäivät ja loma mielessä siintäen. Ihan liian usein kohtaan olettamukseen, että työksi saa kutsua vain duunia, joka on raskasta ja alleviivatun arkista. Työstä nauttiminen on jotain vähän outoa ja epäilyttävää, jenkkiläistä vuohotusta, jossa tähtisädepöly kimaltelee.

Mutta kun ei siihen mitään yksisarvisia tarvita. Yksinkertaisuudessaan hyvä työ on sellainen, joka tuo tekijälleen nautintoa, onnea ja tunteen siitä, että tekee jotain merkityksellistä. Se mikä tämän fiiliksen saa aikaan, on ihan yksilökohtaista. Se mikä saa oman innostukseni hypähtämään innosta, ei toimi samoin toiselle. Mutta oli oma unelmatyö mitä vain, hyvään työhön ja työpaikkaan on kiva mennä.

Vietämme ison osan elämästämme töissä, joten sillä on ihan hitokseen merkitystä, miltä työelämä tuntuu. Jos ajatus työpaikasta saa ahdistumaan ja työ ottaa enemmän kuin antaa, jotain on pielessä. Silloin tarvitaan muutosta.

Tänään Unelmaduunarit-podcastin uudessa jaksossa keskustelemme työhyvinvoinnista, joka koskettaa ihan jokaista työtä puurtavaa, työpaikasta ja asemasta riippumatta. Saimme Satun kanssa vieraaksi työmarkkinaosaaja Maria Löfgrenin, jonka työnä on parantaa suomalaisten työelämää. Maria työskentelee JUKOssa ja on painanut aikaisemmin duunia muun muassa Akavalla.

Keskustelemme Marian kanssa esimerkiksi siitä, millaisia vinkkejä hänellä on antaa onnellisempaan työelämään. Milloin pitäisi huolestua omasta jaksamisesta? Mitä voisi tehdä, että työstä tulisi taas mielekästä ja antoisaa? Muistutamme muita unelmaduunareita myös siitä, että unelmatöitäkin voi olla liikaa. Jaksossa Maria kertoo omasta työuupumuksestaan ja siitä toipumisesta. Minäkin kerron omat kokemukseni aiheesta, sillä valitettavasti en itsekään pari vuotta sitten osannut herätä uupumuksen ensioireisiin ajoissa.

Jakson voit kuunnella tuon yllä olevan playerin kautta tai täällä. Kaikki Unelmaduunareiden julkaistut jaksot löytyvät kootusti täältä ja lisäksi muun muassa iTunesista ja puhelimen omasta podcast-sovelluksesta.

Ja hei, kertokaa ihmeessä palautetta, se olisi mahtavaa. Palautetta on kätevin jättää Unelmaduunarit-podcastin omien Facebook-sivujen kautta. Päivitämme sivuille kootusti kaikki podcastiin liittyvät päivitykset ja jutut.

 Täällä postaus siitä, miten ja miksi kuunnella podcasteja.

Täällä postaus siitä, mikä Unelmaduunarit-podcast on.

Jaa