Postaus sisältää saatuja tuotteita ja *-merkittyjä affiliate-linkkejä

Edullisilla luonnonkosmetiikka-asioilla päivää! Oletteko kuulleet jo Mossa-tuotesarjasta*, joka tuli tämän vuoden alussa Suomen kosmetiikkaputeliputiikkien hyllyille? Minä sain sarjan tuotteita testiin kesällä, ja olen nyt ehtinyt läträtä niistä öljyä lukuunottamatta jokaisen loppuun. On siis kosmetiikkaraadin aika.

Mossa on luonnonkosmetiikkasarja Mádaran* pikkusisko, joka valmistetaan isosiskonsa tapaan Latviassa. Yhteistä siskoksilla on kotimaan lisäksi myös se, että molemmat niistä perustuvat pohjoisessa kasvavien kasvien ja marjojen tehoon. Mossa on keskittynyt juurikin marjoihin ja sekoitellut kosmetiikkacocktailiinsa esimerkiksi lakkaa, mustikkaa, vadelmaa ja herukkaa.

Pikkusiskon edullisempi hinta tulee kuulemma siitä, että Mossan tuotteiden aineosat eivät ole ihan yhtä laadukkaita kuin Mádaralla. Näppi- tai paremminkin naamatuntumalla en kuitenkaan mitään valtavaa eroa huomannut kuin öljyissä. Tykkään hurjasti Mádaran riittoisista ja superkosteuttavista öljytuotteista, eikä Mossan tyrni-vadelma -öljy* ihan yllä samaan fiilikseen. Mutta kun vertaa sisarusputeleiden hintoja, 46 euroa ja 17 euroa, voi todellakin sanoa ihan molempien olevan hintansa väärtejä.

Muutenkin Mossan tuotteiden hinnat ovat sellaisella tasolla, että esimerkiksi perhevapailla olevan tai opiskelijan kukkaro ei suoriltaan pyörry hinnat kuullessaan. Nuo testaamani puhdistustuotteet maksavat reilun kympin ja kosteutuspuolta irtoaa putelillinen vajaalla parilla kympillä. Tuotteita saa tuon linkkaamani Natural Goods Companyn verkkokaupan lisäksi ainakin Sokoksilta.

Oma arvioni on, että hinta näkyy myös purnukoiden ulkonäössä. Mä rakastan Mádaran hillityn tyylikkäitä ja kauniin värisiä purkkeja, joita ei tarvitse piilotella peilikaappiin. Mossan purkkien ilme taas on lorealmainen ja tylsä. Sellainen, jota ei heti markettihyllyltä edes bongaisi, kun se hukkuu muiden kaltaistensa joukkoon. Suurimmalle osalle ihmisistä tuskin on väliä, minkälaisesta mäntysuopapurkista he saippuansa läträävät, mutta sitten on minä, joille kosmetiikkapurnukan visuaalisuuskin on osa arkista elämystä. Tykkään nauttia niin ruokani, uneni, työpäiväni kuin kosmetiikkani kivasti laitettuna.

Testaamistani Mossa-tuotteista suosikkini on tyrni-vadelma -päivävoide*, joka kosteutti kuivuuteen taipuvaisen ihoni hyvin ja toimi silti meikin alla kympin arvoisesti. Pärstäni kun on siitä erikoinen epeli, että samalla kun se on välillä ihan kutisevan kuiva, samalla sen pinta rasvoittuu helposti päivän aikaan. Mossan päivävoiteen kanssa ei tullut inhottavaa fiilistä siitä, että naama ja meikki valuu öljynoroina.

Tykkäsin myös lakka-kasvovedestä*, joka freesasi, putsasi ja samalla kosteutti kasvoja. Eli teki just sen, mitä kasvovedeltä haluan, mutta ei toisaalta saanut aikaan mitään erityistä vau-elämystäkään. Karhunvatukka-silmänympärysvoide* oli pätevä tuote sekin, vaikka kohti keski-ikää kaahaavat silmänympärykseni kaipaavat enemmän kosteutusta. Tämä kuitenkin levittäytyi ihanan smoothisti ja tuntui imeytyvän vikkelään. Voide ei myöskään jättänyt rasvaista fiilistä, mikä on taas monesti tarpeeksi kosteuttavien silmänympärysvoiteiden ongelma.

Vaikka sisarusten vertaaminen toisiinsa onkin vähän keljua, on nyt vielä sanottava se, että Mádaran liian tymäköitä tuoksuja harmittelevat varmasti ilahtuvat Mossan kukkaisemmasta lähestymistavasta. Vaikka mä itse pidän Mádaran rehevän vehreistä tuoksuista, Mossan kevyempi kukkaistyttöfiilis voi olla monelle kosmetiikkakäyttäjälle enemmän mieleinen.

Jaa