Lettimuijana innostuin, kun siskoni opetti minulle uudenlaisen tavan tehdä lettimäisiä kampauksia. Siinä letit tehdään kahdesta pötkylästä kiertämällä. Homman jujuna on pötkylöiden kiertäminen ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan, mikä saa ne pysymään jengoillaan ilman sen kummempia kikkoja. Nerokasta!

Kauneimmin kierreletti tulee mielestäni esiin ihan perinteisenä niskapötkylänä. Siis sellaisena, johon mutsi-ihmisellä ehkä just ja just on aamuisin aikaa. Mutta niinä aamuina, kun peilin edessä voi viettää vähän kauemmin aikaa väkertäen kuontaloaan, saa tällä lettitekniikalla uutta ilmettä myös muihin kampauksiin. Itse olen tehnyt niskaruoskan lisäksi nutturoita ja pään ympäri kiertäviä elovena-kampauksia.

Jos sinä et vielä ole lettejä kieritellyt, näin se tehdään:

Kiinnitä kierreletille haluamasi osuus hiuksista hiuslenksulla. Jaa osuus kahteen osaan. Kierrä molemmat osat itsensä ympäri. Huolehdi, että kierrät molemmat pötkylän samaan suuntaan. Sen jälkeen kierrä kaksi kierrepötkylää vielä toistensa ympäri, nyt kiertäen niitä toiseen suuntaan kuin kahta pötkylää aikaisemmin. Jos kierrät samaan suuntaan kuin pötkylät aikaisemmin, letti ei pysy kierteillä vaan löystyy.

Tadaa, valmista on!

Jaa