Mitä enemmän aurinko hellii säteillään, sitä enemmän sekä oma että lapsen iho tuntuu tarvitsevan kosteutta. Hassua, sillä kuvittelisi ihon tarvitsevan apupanssaria enemmänkin talvipakkasia kuin leppoisia kevätkelejä vastaan. Luultavasti syynä purkkirasvankaipuuseen onkin auringon myötä lisääntyneet ulkoilutunnit ja uskallus kaivaa ihoa esille kaulahuivien, pipojen ja hanskojen suojista. 

Jos jollakulla muullakin tuntuu iho kipristyvän keväthankien ja mutalammikoiden loisteessa, tässä Lähiön rasvapurkkisuositukset, joita tarvitaan välillä perusrasvojen ja -öljyjen lisäksi:

Ennaltaehkäisystähän se kaikki lähtee. Mutta kuten Weledan Baby-sarjan Calendula Wind and Weather Cream* -purtelosta näkee, sitä ei ole montaa kertaa muistettu pursottaa kasvoille ennen ulkoilua. Mutta silloin kun on, ihon fiilis on reippailun jälkeen ollut hyvä. Se on toki saattanut olla myös sattumaa. Tökötistä ihoa suojaavan tekee mehiläisvaha ja lanoliini eli villarasva. Käytössä voide on rasvainen, mutta ei tahmainen.

Kun iho sitten kuitenkin on koppuralla ja punoittaa, apu löytyy vuosikausia peilikaapissa paraatipaikalla majailleesta Weledan Skin Food* -voiteesta, joka sopii hyvin myös lapsen ihonhoitoon. Tässä tuubissa kosteutuksesta pitävät huolen auringonkukkaöljy, villarasva ja manteliöljy. Iho todellakin ihan syö tätä rasvaa, ja kun sitä levittää illalla iholle, ei salettiin aamulla enää kiristä. Vaippa-alueen ihokin saa tästä tarvittaessa kosteutta, samaten kuin ilman hanskoja rattaita työntäneet koppurakädet. Kesällä kun näin tymäkkää rasvaa ei tarvita, tuubi toimii kynsinauha- ja huulivoiteena.

Tämän rasvakauden yllättäjänä on ollut äidiltäni saama Herbamedicusin Kehäkukkavoide. Jos Weledan tuotteet tuntuvat budjettiin turhan tyyriiltä, tämä purtelo maksaa vain reilut pari euroa. Hinta näkyy sitten sisällössä, jonka pääraaka-aine on ristiriitaisia fiiliksiä aiheuttava vaseliini. Lapsuudessa mummini pyöräytti poskilleni pakkaspäivinä suojaksi juuri vaseliinia, jota pidetäänkin yhtenä turvallisimmista ja vähiten ihoärsytystä aiheuttavista aineosista. Tuntuu silti vähän kummalliselta levittää oman lapsen iholle tuotetta, joka saadaan maaöljyn jalosteena. Oli miten oli, tököttihän toimii. Lapsen kasvojen kuiva punotus tuntuu ihan sulavan, kun tätä levittää poskiin.

Ja eihän tässä mene enää kuin tovi, kun voidaan siirtyä keveisiin helmoihin ja aurinkovoiteisiin!

Jaa