Sisältää saatuja tuotteita

Mä ymmärrän kyllä pientä Ronja Ryövärintytärtäni. Mä olin pienenä ihan samanlainen. Hiusten harjaaminen oli kamalaa puuhaa, jota pyrin välttämään parhaani mukaan. Itse en koskenut harjaan vapaaehtoisesti. Kiipeilin pitkine hiuksineni puissa ja ryömin pensaissa. Ei ihme, että lauantaisaunan jälkeen isillä oli aina tekemistä, kun hän selvitti pihkaiset hiukseni ja sen jälkeen letitti ne. Etenkin kun yritin juosta karkuun koko ajan.

Mun hiukset sentään sai letittää, mutta toisen polven Ronja Ryövärintytär antaa mun laittaa hiuksiinsa ponihännänkin vain monisyisen maanittelun jälkeen. Ja yleensä ei silloinkaan. Mä olen yrittänyt ehdottaa, että hiukset leikattaisiin kätevän lyhyeksi, mutta sekään ei käy. Pitkät ja takkuiset ne olla pitää, jos nelivuotiaalta kysytään. Pampuloita, pinnejä ja lettejä en väkisin laita, mutta kyllä ne hiukset sentään harjattava on. Ja siitähän tulee toiselle yleensä itku ja toiselle vähintään hammasten kiristystä.

Saatiin testiin Urtekramin uutta lasten hiuksiin jätettävää calendula -hoitosuihketta. Tämän kanssa ollaan yritetty tehdä nelivuotiaan hiusten jokapäiväisestä selvittämisestä vähän vähemmän tuskaisaa kaikille osapuolille. Todellisuudessa lapsi vihaa suihkettakin, mutta ainakin tällä saa hetkeksi hämättyä lapsen miettimään jotain muuta kuin harjaa kädessäni. Sen sijaan kuopus tykkää hiuksiensa harjaamisesta, ja mulla on tapana suihkauttaa myös hänelle tätä. Sillä saa aikaan ihanan taaperokikatuksen, mutta myös silottuneen takaraivopörrön, joka tuollaiselle pienelle aina möyhiintyy yön aikana. Sitä ei pelkällä vedellä ole saanut oikenemaan.

Toinen testiä varten saamamme Urtekramin tuote lasten hiustenhoitoon on samaisen calendula-sarjan sampoo. Tämä on sampoona varsin tavanomainen ja kelpo puteli. Sampoo vaahtoutuu hyvin ja tuntuu hellävaraiselta. Sampoo ei näytä kirvelevän lasten silmiä, sillä siitä syystä pesulla ei itkua tule – muita syitä itkeä ja karkailla suihkusta kyllä riittää. Suihku on kyllä yksi erinomainen paikka harjoittaa mielenhallintaa ja toistaa meditaatiomantraa ”tämä on vain vaihe tämä on vain vaihe tämä on vain vaihe”.

Mutta se siis piti sanomani, että onpas kiva, että marketeistakin löytyvällä Urtekram-merkillä on myös lapsille suunniteltuja tuotteita. Hoitosuihke ja sampoo ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sekä vegaanista kamaa. Valmistusmaa näyttäisi olevan molemmissa Tanska, ja kumpaisenkin hinnat pyörivät noin 7 euron kieppeillä.

Jännä muuten, miten nykyään on maailman ihaninta, jos joku harjaa hiuksia ja hipelöi päänahkaa. Ehkä toisen polven Ronja Ryövärintytärkin tuosta pian kesyyntyy.

Jaa