Työpöydälleni on jämähtänyt kaksi kosmetiikkatuotetta. Ne nököttävät siinä sen näköisinä, että ovat tulleet jäädäkseen ­ – kunnes kuluvat loppuun ja antavat tilaa täydelle pullolliselle ja tuubilliselle.

Inspiroiva ja lahjakas blogikollegani Noora on nimittäin laajentanut yhteistyötään luonnonkosmetiikkavalmistaja Mádaran kanssa, ja nyt lanseerattiin nokkosesta voimansa saavat uutuustuotteet.

Nokkonen valikoitui tuotteiden tehoaineeksi Nooran ehdotuksesta. Hän oli lukenut vanhan kansan ihonhoito-oppaista ja muista perimätieto-opuksista, miten nokkosta on käytetty erilaisten iho-oireiden hoidossa. Mádara laittoi nämä perimätiedot tieteelliseen testiin, ja tutkimukset vahvistivat isoisoisoäitien ja -isien olleen oikeassa. Mádaran mukaan luonnon vitamiinitehopakkaus nokkonen jeesii, kärsii sitten oireilevasta ihosta, väsyneestä nahasta tai kalpeasta hipiästä.

Nyt tuon pohjoisen voimakasvin, nokkosen, teho on tiivistetty kahteen hellävaraiseen tuotteeseen. Purtelokaksikko on osoittanut heti olevansa niitä sellaisia tuotteita, jotka löytävät monikäyttöisyyden ansiosta paikkansa peilikaapin lisäksi käsilaukusta ja työpöydän kulmalta.

Nokkonen Daily Defence -voide on palkitun ja kehutun pihlajavoiteen hellempi ja tuoksuttomampi sisarus. Sen koostumus on pihlajavoiteen tapaan täyteläinen, ja shevoi tekee tuubista todellisen tehokosteuttajan ja pehmentäjän. Tuubista voi läträtä kosteutta niin kasvoille kuin koko vartalolle, ja sitä voi käyttää myös lapsille. Se onkin pihlajavoiteen tapaan täydellinen reissuun, kun yhdellä purtelolla pärjää koko perhe.

Mä olen saanut oman nokkosvoiteeni ennakkoon, joten olen ehtinyt testailla sitä jo muutaman viikon ajan. En ole sittemmin käyttänyt kasvoillanikaan muuta kuin nokkosvoidetta. Vaikka pihlajavoide on huippu sekin, tykkään nokkosversiosta vielä enemmän.

Toinen nokkoseen pohjaava tuote on täysin uusi juttu. Nokkonen Daily Defence -vesi on koko kropalle tarkoitettu kosteuttava ja ihoa rauhoittava suihke, jota niin ikään voi käyttää koko perheelle ihan vauvasta lähtien. Mä koen suihkeen myös virkistäväksi, ja sitä on mukava suihkutella silloin tällöin päivän aikana kasvoille, niskaan ja kaulalle tuomaan freesiyttä. Nokkostuotteiden julkkareissa Mádaran Lotte kertoi, että tällaiset suihkekosteuttajat ovat olleet jo pitkään suosittuja Japanissa. Ehkä nyt me pohjolan geishatkin löydämme ne!

Jaa