Luonnonkosmetiikkaa käyttävän alehaukan onnenvuorokausi on taas pian täällä! Mádara järjestää nettikaupassaan kesäkampajan, joka alkaa ensi maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 00.00 ja kestää siitä vuorokauden eteenpäin. Kaikki Mádaran valikoiman tuotteet lähtevät -40 prosentin alennuksella. Se ale jo todella näkyy kuitin loppusummassa, joten ainakin minä aion taas hamstrata kosmetiikkavarastot täyteen. Yli kuudenkympin tilauksiin tulee ilmaisen toimituksen lisäksi lahjaksi 32 euron arvoinen SOS-moisture cream.

Mä sain etukäteen valita valikoimista muutamia puteleita, ja keskityin pärstäni sijaan tällä kertaa lapsen, vauvan ja raskausvatsani hellimiseen. Vauvaa odottamaan otin Mádaran Mild baby washin, joka on ollut käytössä myös esikoisen kylpyhetkissä. Nykyään koko perhe käy pääsääntöisesti suihkussa, joten kylpytuotteita ei kaapeista löytynyt. Alkuun vauvan kylpyhetket tosin tullaan nytkin viettämään ihan läträten vedellä, johon on mahdollisesti lisätty vähän öljyä. Mutta vielä koittaa sekin päivä, kun kylpy ilman vaahtoa on kuin pallomeri ilman palloja.

Esikoiselle valitsin Mádaralta kaksi Baby & Kids -sarjan uutuustuotetta. Eka puteli on Out & Linden Flower sampoo, jonka edeltäjällä lapsen hiukset opeteltiin pesemään silloin, kun vesipesu ei enää riittänyt irrottamaan mutaa, aurinkorasvaa ja muita päivien aikana kuontaloon kertyneitä likoja hiuksista. En tiedä, kenelle tai mille kiitos kuuluu, mutta lapsen hiustenpesu ei meillä ole tuskaista. Osan pokaalista ehkä ansaitsee juuri Mádaran sampoo, kolmestakin syystä. Ensinnäkään se ei kirvele silmiä. Toiseksi se vaahtoaa, mikä ei aina luonnonkosmetiikan sampoissa ole itsestäänselvyys. Kolmanneksi sen purkissa päätään pesee lapsen yksi lempieläin, pupu (myös koira, kettu, heppa, lammas, possu, kissa ja etenkin lehmä olisivat ajaneet saman asian).

Toisessa lapselle valitsemassani uutuustuotteessa, Cocoa & Plum Creamy Oilissa, on aineksia lapsen ihonhoidon vakituotteeksi. Käymme lapsen kanssa joka ilta suihkussa, mikä on alun perin jäänteitä ajoilta, jolloin tarkoilla rutiineilla pyrittiin luomaan kaikille elinkelpoista vuorokausirytmiä, mutta nykyään iltapesu myös kiva yhteinen hetki. Lapsen iho öljytään lähes joka kerta suihkun jälkeen, mikä sekin juontaa alun perin juurensa vauva-aikaan, jolloin hieromalla pyrimme helpottamaan itkuisen ja vatsakipuisen vauvan oloa. Nyt öljyhieronta on kiva hetki, mutta myös vesileikkien jäljiltä iholle hyvä juttu. Cocoa & Plum Creamy Oil on kermainen rasva, jonka kaakaovoi sulaa ihokosketuksessa öljyksi. Tätä on ihana levittää, ja tuoksu tuo mieleen etelänlomat!

Vauvavatsaa varten sain Mádaralta Sculpturin Oilin, jonka luvataan ennaltaehkäisevän ihon venymistä ja jopa vähentävän olemassa olevia venymäarpia. Nyt siis sain raskausarpien ehkäisyyn öljyn, jonka perään pari postausta sitten kyselin ja jota joku teistä lukijoista suosittelikin. Kertaakaan en ole vielä ehtinyt tuotetta käyttää, joten kokemusta ei ole kuin sen verran, että öljyy tuoksuu on kuin kesäparveke yrttien ja chlien rehottaessa komeimmillaan. Tykkään! Toiseksi vatsatuotteeksi valitsin Mádaran Vitalising soapin, joka ei siis ole vain raskaana oleville tarkoitettu, vaan kaikille, joiden iho tarvitsee erityisen paljon kosteutta pysyäkseen kuosissa.

Koska luonnonkosmetikka ei ole kaikille niin tuttu juttu, haluaisin vielä selventää Mádaran tuotteiden olevan Latviassa suunniteltuja ja valmistettuja luonnonkosmetiikkatuotteita, joilla on kansainvälinen Ecocert-sertifikaatti. Ecocert varmistaa tuotteiden luonnollisen alkuperän ja kieltää synteettisten tuoksujen ja säilöntäaineiden käytön. Tuotteita ei myöskään testata eläinkokein ja monet niistä ovat sopivia vegaaneille. Sellaisia tuotteita voin hyvillä mielin käyttää omalle ja lapsieni iholle.

Jaa