Yhteistyössä Hobby Hall ja Suomen Blogimedia

On aika jatkaa viime viikolla aloitettua sisustusleikkiä parvekkeellamme. Kun muutimme viitisen vuotta sitten kantakaupungista Itä-Helsinkiin, menetimme korkeat huoneet ja lautalattiat, mutta saimme tilalle lasitetun parvekkeen. Elämänmuutoskriisin keskellä se oli laiha lohtu, mutta sittemmin olen rakastunut täysin tuohon kesähuoneeseen ja kodin yhteyteen integroituun ryytimaahamme. Ja lähiöeloon siinä samassa.

Nyt pääsin luomaan Hobby Hallista kuvauslainaan valitsemillani tuotteilla parvekkeelle sen normaalista huvikumputunnelmasta poikkeavan sisustuksen. Kesäisin parvekkeemme on yleensä kuin miniatyyrinen siirtolapuutarhamökki reheviöine pihoineen, ja talven seesteisemmässä sisustuksessakin värit ja kuosit loistavat. Nyt lähdin hakemaan inspiraatiota viidakosta ja kuuman kosteista iltapäivistä, jolloin aurinko siivilöityy vehmaan oksiston läpi. Tein lähiökeitaastamme rentouttavan siestapaikan, jossa voi siemailla muina naisina jääteetä.

Lattialle levitin puuvilla-juttimaton, joka on kuin mittatilauksena 50-luvun parvekkeemme mittoihin tehty. Se pitää betonilattian kylmyyden loitolla ja tekee parvekkeesta heti enemmän huonemaisen. Toisen maton nostin seinälle viidakkomajani ryijyksi. Kuumina iltapäivinä viilentävän jääteekattauksen asettelin upealle pikkupöydälle, jonka eläväinen puupinta on koko parvekkeen keskipiste. Pöytä on oikeastaan sohvapöytä, mutta lasitetun parvekkeen etuina on mahdollisuus ennakkoluulottomasti sekoittaa sisustukseen myös sisäkäyttöön tarkoitettuja kalusteita ja tekstiilejä.

Kun viitisen vuotta sitten aloimme rakentaa parvekkeemme sisustusta, oli kantavana ohjenuorana viihtyisyys ja pienen tilan hyötykäyttö. Ihan kuten koko kodissammekin. Hankimme parvekkeelle pari säilytyslaatikkoa, joista teimme sohvanurkkauksen. Sohva imaisee sisäänsä multasäkit, ruukut ja muut parvekeviljelijän tarvikkeet. Nyt lisäsin sisustukseen kuusipuisen rahin, jossa nerokkaasti yhdistyy säilytyslaatikko sekä pehmoinen istuskelupaikka. Laatikko on sen verran iso, että terassilla sinne mahtuisivat vaikka lasten hiekkalelut tai grillaustarvikkeet.

Parvekkeen lököily- ja ruokailutilasta tuli vielä parempi kuin mielikuvissani ja tuotteina valitessani suunnittelin. Siinä on just hyvä yhdistelmä rouheaa ja raikasta viidakkoa, aistikasta japanilaisuutta sekä rehevää viisikymmentälukua. Ja ihan minultahan lopputulos näyttää, vaikka värimaailma on hillitympi. Tämä myös toimii loistavasti yhdistettynä viime viikolla esittelemääni viherkasvinurkkaukseen, joka on parvekkeen toisella päädyllä oven vieressä. Mitäs te tykkäätte sisustusleikkini tuloksista?

Kaikkien Hobby Hallilta lainaamieni kalusteiden, mattojen, sisustustekstiilien ja astioiden lisäspeksit löytyvät näppärästi täältä.

Jaa