Postaus sisältää saadun tuotteen

Meillä on ollut molemmilla lapsilla käytössä syöttötuolit, joista sitten myöhemmin on saanut osia irrottelemalla ja siirtelemällä juniorituolit. Esikoilla Brion ja kuopuksella Stokken. Puhun nyt imperfektissä, sillä keittiömme pienen pyöreän pöydän ympärillä on nykyään yksi junnutuoli vähemmän.

Muuntautuvat ja pitkäikäiset syöttötuolit ovat käteviä, mutta siltikin pienessä kodissa on seilannut monenlaista tuolia. Ruokailuryhmän ylimääräiset tuolit on ujutettu olkkariin ja makuuhuoneeseen, sillä niiden on oltava hollilla aikuisystäviä varten. Vaikka aikuinen istumassa syöttötuolilla aiheuttaa illanistujaisissa aina komiikkaa, on ollut kivempi tarjota kavereille pyllyn alle mittaluokkaan paremmin sopivaa istuinta.

Tätä pähkiessäni huomasin Susannan ratkaisseen asian donitsilla. Eli siis tanskalaisen bOblesin valmistamalla renkulalla, jossa yhdistyy sekä leikki että huonekalu. Ja meiltähän löytyi donitsi valmiiksi omasta takaa, kun olimme sellaisen muinoin saaneet bOblesia Suomessa edustavan Riikan järjestämästä tapahtumasta.

Esikoinen osti idean donitsilla istumisesta saman tien, vaikka aikaisemmin oli vastustanut ehdotuksiani istuksia aikuisten tuolilla ravintoloiden lisäksi myös kotona. Donitsin saa kiinnitettyä sen keskiosaa painamalla kiinni tuoliin, joten se pysyy paremmin mukana levottomassakin ruokailutapahtumassa. Kiitos donitsin, venkulointi tuolilla on itse asiassa vähentynyt. Kai pieni tasapainoilu renkulan päällä suitsii kirmaamaan syntyneen lapsen tarpeen liikkua. Ruokailuhetken jälkeen sitten juostaan taas.

Meidän donitsimme on esikoisen valitsema ja keittiömme lattiaan mätsäävä vaaleanpunainen, mutta noita on saatavilla kaikissa sateenkaaren väreissä. Myös hillityn mustana, kuten aina tyylikkään Susannan kotona. Halkaisijaltaan donitsimme on 35 senttinen. bOblesilla on valikoimissaan myös puolimetrinen donitsijötikkä.

Ruokailun jälkeen tuo tavallisen tuolin juniortuoliksi muuttava renkula seuraa mukana leikkeihin. Sen päällä pompitaan, sillä pallotellaan ja se napataan mukaan temppurataan. Muuntautuva, monipuolinen ja pitkäikäinen kaveri on siis kyseessä. Sellaiset ottaa mielellään asumaan kanssaan kaksioon.

Jaa