Postaus sisältää saadun tuotteen / saatuja tuotteita

Stokken Tripp Trapp -syöttötuoliin liitettävä Newborn Set oli esikoisen aikaan yksi hämmästystä aiheuttaneista vauvakapineista. Tuntui käsittämättömältä, että joku vauva tosiaan suostuisi olemaan tyytyväisenä kaukalossa vöillä kiinnitettynä. Eihän kaukalo edes tärissyt, värissyt, laulanut, heilunut, keinunut tai tanssinut! Toisaalta en edes nähnyt syytä tai tilannetta, missä meillä Newborn Settiä olisi tarvinnut. Vauva oli sylissä tai kantovälineessä.

No, nyt meillä on vauva, joka on välillä ihan tyytyväinen, kun saa järsiä sukkaansa. Uskottava se on, että sellaisiakin tyyppejä maailmaan syntyy. Etenkin ensimmäisten kuukausien ajan mun kävi kuopusta niin sääliksi, kun hän lungina tyyppinä jäi totaalisesti esikoisen varjoon. Kun nuorimmainen ensimmäisen kerran nukahti sitteriin, sydän hyppäsi kurkkuun. Olin varma, että se on kuollut. Eihän vauvat tuolla tavalla vain nukahda! Vaikka tosiasiassa hän oli vain päättänyt ottaa nokkaunet sillä aikaa, kun äitinsä ja siskonsa häsläävät ja mesoavat vieressä.

Esikoisen vauva-aikoihin verrattuna nyt myös vietämme paljon enemmän aikaa keittiönpöydän ympärillä. Lähtien ihan siitä, että kuluvana vauvavuotena olen ehtinyt syödä säntillisesti ja pöydän ääressä istuen. Kun kuvioissa on mukana kolmevuotias, ovat säännölliset ruoka-ajat vähän pakkokin pitää yllä. Lisäksi pyöreän pöydän ääreen kokoonnutaan muun muassa pelaamaan lautapelejä, askartelemaan ja piirtämään.

Alkuun vauva oli paljon sylissä tai lattialla pöydän vieressä. Tuntui kuopuksen puolesta pahalta, että yhä useammin laitoin hänet lattialle, kun tarvitsin milloin mihinkin säätämiseen kahta kättä ja kantoliina ei tuntunut olevan sitomisen väärti siinä hetkessä. Muu perhe oli yhdessä, mutta vauva oli rajattu kuviosta ulos, lattialle. Siksi kai kerran vieraillessani Lapsellista-blogin Annan luona aloin nähdä heillä olevan Stokken Newborn Setin uusin silmin. Sen avullahan saisi nostettua lungin vauvan keskelle tapahtumia!

Nyt meillä on ollut Stokkelta saatu Tripp Trapp ja sen Newborn Set käytössä kuukauden päivät. Harmittaa, että toimituksessa meni melkein pari kuukautta, sillä niiden kuukausien aikana vauvan pöydän ääreen nostava kaukalo olisi ollut mahtava. Tykkään ihan hurjasti siitä, että voidaan istua koko perhe ruokapöydässä jutellen, ja että kaikki voivat silti syödä kahta kättä käyttäen ja pelkäämättä, että tiputtavat jotain kuumaa sylissä olevan vauvan päälle. Tai että vauva itse kaapii pöydältä jotain päälleen, minkä tempun perheemme nuorimmainen osaa tehdä rauhalliseen luonteeseensa nähden todella vikkelästi.

Esikoinen haluaa veljen tuolin aina ihan kiinni omaan tuoliinsa, ja siinä ne vierekkäin räkättävät toistensa hauskoille jutuille. Miehellä on tapana nostaa vauva mukaan ruuanlaittoon Newborn Setin avulla. Mä taas olen onnistuneesti kokeillut ommella vauvan ollessa siinä ihan vieressä katselemassa ja juttelemassa. Uskomatonta. Tosin tällainen pian viisikuinen vauva jo nykyään välillä pönkää itseään pois istuimesta, mutta uskoisin hänen viihtyvän siinä vielä ainakin siihen asti, että oppii istumaan ja voidaan ottaa syöttötuoli käyttöön. Toki ilman tällaista härpäkettäkin pärjäisi, mutta näppärä se silti on. Onni on saman pöydän ääreen kokoontunut perhe!

Jaa