Toimittajapiireissä liikkuu huhu, jonka onneksi täytyy olla urbaanilegenda. Sen mukaan jotkut toimittajat antavat valkokankaalla ensi-iltansa saaville leffoille hyviä arvioita, jotta saisivat omat nimensä ja arvionsa elokuvan dvd-kansiin sitten myöhemmin. Oli miten oli, kyllähän sitä ihan vähän hassun tärkeäksi itsensä tuntee, kun jonkun julkaisun ohessa komeilee oma nimi.

Itse olen suosittelijana taannoin ilmestyneen Leikki Vieköön -kirjan takakannessa, eikä ole yhtään liioiteltu suositus se. Kuten takakannen tekstissä toteankin, kirja muistuttaa mielikuvituksen voimasta. Siitä, että parhaita leluja ovat ne kodin esineet, jotka eivät ole leluja ollenkaan. Sen olen todella oppinut kolmevuotiaan esikoiseni kanssa!

Taiteen ja lastenkulttuurin ammattilaisten tekemä Leikki vieköön -kirja on lapsiperheen olkkarinpöytäkirja. Sellainen, joka saa lojua kodin keskellä ja jota selaillaan aina kun tarvitaan vähän väriä ja inspiraatiota elämään. Vaikka kirja toimii pääasiallisesti kipinänä leikkeihin, löytyy sieltä myös ihan konkreettisia tehtäviä ja leikkiohjeita. Ne soveltuvat parhaiten kouluikäisille, mutta jos on koko perheen leikkipäivä, kirjasta löytyy varmasti ideoita sen kulkuun. Rento ja kujeileva kuvitus herättää aikuisenkin leikkimielen!

Jaa