Postaus sisältää *-merkittyjä affiliate-linkkejä, jotkut tuotteista saatu
Öisin on lämmin ja päiväisin kuuma. Trooppiset sadekuurot yllättävät alkamalla kuin joku olisi vääntänyt jättimäisen suihkun päälle. Naiselle, joka käyttää villasukkia 11 ja puoli kuukautta vuodesta, tämä on kuin luksustason kokovartalohoito. Ei ole kylmä, kehon jännitystilat laukeavat ja iho saa hengittää vapaasti. Sadekuurot vain virkistävät.
Meikkipussia en ole avannut pian kuukauteen, ja kosmetiikka keskittyy neljän asian ympärille: kosteutuksen, suojaamisen, pesun ja hehkun. Tässä viisi lempparituottettani olosuhteisiin, joissa hiki virtaa, aurinko porottaa, sadekuurot kastelevat ja käveltyjä kilometrejä kertyy. Seuraavat viisi esittelen tulevassa postauksessa.
Kivvi kuoriva suihkugeeli*. Minä en vain voi olla ihastumatta tuotteeseen, joka tuoksuu huumaavan raikkaasti sitruunalle ja mintulle. Kivvin vegaanista suihkugeeliä tekisi mieli tursottaa smoothieen, etenkin kun lukee aineosaluetteloa pidemmälle: oliiviöljyä, avokadoöljyä ja mustaherukkauutetta. Trooppisiin olosuhteisiin tästä luonnonkosmetiikan suihkugeelistä tekee hyvän sen sisältämä bambujauhe, joka kuorii ihoa. Oma ihoni tuntuu uudistuvan lämpimässä nopeammin, joten kuorittavaa löytyy.
Dr. Bronner’s Magic 18-in-1-nestesaippuaTämä monikäyttösaippuasta kerroin jo metsäretkikosmetiikkaa koskevassa postauksessa, mutta se ansaitsee paikkansa myös tropiikissa. Luomusti ja reilusti tuotettu saippua uhoaa kykenevänsä 18 erilaiseen tehtävään astioiden tiskaamisesta hampaiden pesemiseen. Me käytämme sitä käsipyykin pesemiseen, silmälasien putsaamiseen ja tarvittaessa kuuraamme sillä koko perheen kropat hiuksista varpaisiin. Jahka tämä puteli on loppu, hankin saippuasta palaversion, mikä on kätevämpi reissussa ja lisäksi tietty parempi luonnolle.
Lush Seanik-sampoopala. Ja niistä palakosmetiikoista puheen ollen! Kun on kerran vaihtanut nestemäisen sampoon palaan, ei ole takaisin menemistä. Reissussa palasampoo on ihan ehdoton. Se vie vähän tilaa, painaa vähän ja tarvittaessa sujahtaa käsimatkatavaroihin, kun ei kuljettele turhaa vettä mukanaan. Palanen myös kestää kauan. Ostimme täältä Balilta myös paikallisen luomu-kosmetiikkamerkin vartalosaippuapalan. Se kuitenkin kaipaisi enemmän kosteutta mukaansa – onko teillä hyviä vinkkejä Suomesta saatavista kosteuttavista palasaippuoista kropalle?

Algamaris saurinkosuojavoidesuihke SK30*. Tämä hennosti kookokselle tuoksuva suojasuihke on ehdoton suosikkini luonnonkosmetiikan aurinkovoiteista. Suihkepullosta voidetta on kätevä laittaa, ja kevyen kermainen ja öljyinen koostumus levittyy nätisti ja vaivatta. Ei tahmaa, vaan jättää samettisen pehmeän ihon. Voiteen jäljiltä iho taittaa ihan aavistuksen valkoiseen, mutta ei häiritsevästi. Kolmenkympin suoja on hyvä ”arkisuoja” tropiikkiin, kun tummapigmenttinen ihoni on jo tottunut aurinkoon. Suosittelen lämpimästi!

Algamaris aurinkovoide lapsille SK50+*. Lapsille paras luonnonkosmetiikan aurinkosuoja löytyy samalta merkiltä kuin aikuisillekin, Algamarikselta. Pumppupullosta kevyen kermaisen suojavoiteen saa puristettua viimeiseen pisaraan saakka. Öljyinen voide on nopea levittää rimpulevallekin lapselle. Hajusteettoman voiteen aurinkosuojateho perustuu täysin luonnollisiin mineraalifilttereihin, mutta ei silti jätä iholle valkoista ja tahmeaa kalvoa. Harmittaa, että en tajunnut ostaa tätä Suomesta enemmän mukaan. Olen löytänyt Baliltakin luonnonkosmetiikan aurinkosuojia, mutta ne ovat sertifioimattomia ja tuntemattomia merkkejä, joihin en oikein uskalla luottaa.

Jaa