Pikkuveljeni sai minulta joululahjaksi Globe Hopen villalapaset, joissa on jännä jippo. Niissä on reunassa pieni reikä, joista saa sujautettua etusormen puhelimen plaraamista varten. Erikivat, vaikka itse lahjanantajana sanonkin. Jos puikot pysyvät käsissä, tällaiset lapaset kutimoi helposti itsekin.

Nämä veljeni paksusta villasta neulotut lapaset ovat alun perin Ruotsin armeijan käytössä olleet. Puotipuksu sanoi niiden olevan ylijäämävarastoa, mutta netti väittää niiden olleen ihan käytössäkin. Priimoilta kyllä näyttävät, joten epäilisin niiden olevan suoraan pakasta vedetyt. Lapasten sivussa oleva reikä on oikeasti tarkoitettu liipasinsormelle, mutta hyvin sillä selailee älypuhelimen näyttöäkin.

Nyt pakkasilla nettiä on turha selailla, kun ainakin omasta luuristani kuluu muuten akku muutamassa minuutissa. Mutta syksyyn ja kevääseen lapaset sopivat oivasti, ja sormet pysyvät äpyilystä huolimatta lämpimänä.

Jaa