Kaivoin ullakolta esiin suuruudenhulluimman ja eniten tuskanhikeä nostattaneen kässätyöni ikinä. Siinä se on, kahdeksan kuukautta ompelua ja useita katkenneita neuloja teon aikana vaatinut leikkimatto. Ompelin sen aikoinaan Minimelle, sillä tarjolla olleet puuhamatot eivät olleet mielestäni kauniita tai edes vauvan näkökulmasta tarpeeksi jänniä.

Nyt en kyllä jaksaisi nirsoilla asian kanssa, ainakaan kun tiedän, miten hurja homma maton tekemisessä oli. Lopulta Minime saikin sen leikkeihinsä vasta, kun paikoillaan olo narunpätkiä tutkien ja räpeltäen ei enää ollut ihan se juttu. Jokaista leikkimaton käyttöminuuttia kohden kertyi varmasti ainakin yksi tunti ompelua (ja purkamista sekä kiroamista). Ei mikään kustannustehokkain projekti.

Kässämuijan sydämeni hyriseekin innoissaan, kun nyt puuhamatolla pötköttelee toinen vauva. Ja kun tämä toinen vauva vielä sattuu olemaan sellaista sorttia, joka ylipäätään suostuu lattialla pötköttelemään. Ei menekään kuin tovi, kun Minihe jo intoutuu tutkimaan mattoon kätkemiäni rapisevia, heliseviä, kiliseviä ja tööttääviä yllätyksiä. Toivoakseni eivät menneet ihan hukkaan ne yölliset tunnit ompelukoneen ääressä!

Jaa