Terveisiä Senaatintorilta, jossa kävin lunastamassa sata ja yksi hyvämutsi-pistettä. Olin luvannut esikoiselle, että vien hänet Tuomaan markkinoiden yhteydessä pyörivään karuselliin heti avajaispäivänä. Vain koska mennään mummilaan -kyselyt voittavat sen, kuinka paljon karusellista on kyselty viime viikkoina. No tänään koitti vihdoin tuo karusellipäivä. Ja taivaalta vihmoi jäätävää vettä neljästä eri ilmansuunnasta.

Mutta lupaus on lupaus. Niinpä lähdettiin iltasella Tuomiokirkon vartioimalle torille ihastelemaan korein kuvion ja säteilevin valoin koristeltua vanhaa karusellia. Yllätyksekseni sen kyydissä sai pyöriä ihan ilmaiseksi! Voinkin kuvitella karusellin keräävän aikamoiset jonot tulevien viikkojen aikana. Sateinen päivä saattoi siis lopulta olla hyvä valinta karusellipäiväksi, sillä lapsi sai kiertää illan aikana monta ympyrää heppojen selässä ja autojen kyydissä.

Vähäisen väkimäärän takia pääsimme morjestamaan myös Tuomaan markkinoilla päivystävää joulupukkia, jolle Minime tahtoi mennä kertomaan toiveensa Totoro-pehmolelusta – kunnes taas oli kiire karuselliin. Itse olisin tahtonut kierrellä paremmin myyntikojuja, mutta täytyy ottaa se ohjelmaan joku muu päivä, kun silmälasipäinen pärjää ilman tuulilasinpyyhkimiä ja tuuli ei riepottele sateenvarjoa riekaleiksi.

Seuraavalla kerralla haluan katsastaa tarkemmin myös markkinoiden ruokapihan, joka vaikutti taivasalla olevine pystypöytineen ja katettuine telttoineen lupaavalta. Nyt torilta saa niiden ainaisten makkaroiden lisäksi muun muassa Sandron ja SoiSoin sapuskoja. Napattiinkin lähtiessämme iltapalaksi mukaan SoiSoin vegehampurilaiset. Huomasin myös, että tänä vuonna markkinoilta voi ostaa glöginsä terästettynä, ja olipa myynnissä myös viiniä, olutta ja lämmintä omenasiideriä. Ihan kuin oltaisiin, noh, Euroopassa!

On se hyvä, että on tuo esikoinen, niin tulee lähdettyä. Sateesta huolimatta Tuomaan markkinat toivat heti avajaispäivänään joulufiilistä mustaan Helsinkiin ja liian vähäisistä yöunista tukkoiseen mieleeni. Asuessani Hollannissa rakastin paikallisia joulumarkkinoita, joihin kaupunkilaiset kokoontuvat etenkin iltaisin viettämään aikaa ystävien ja perheen kanssa. Toivottavasti samanlainen lämmin tunnelma ja vapautunut puheensorina täyttää tänä vuonna myös Senaatintorin!

Jaa