Olemme hankkineet esikoiselle maltillisesti leluja, ainakin omasta mielestäni. En muista ostaneeni kuin yhden palapelin uutena, muu lelutarpeisto on löytynyt vanhempieni ullakolta tai kirpputoreilta. Syynä lelukitsastelulle ei ole vain se, että kaksiossa ei ole tilaa säilyttää leluvuoria. Yllätyksekseni Minime ei vieläkään ole erityisemmin kaivannut mitään leluja. Voi tietenkin olla, että hän ei ehkä hän ei edes tajua kaivata jotain, mitä ei tiedä olevaksi. 

Olin varma, että nyt tulevana jouluna ja heti putkeen tulevana syntymäpäivänä olisi leluille ollut jo enemmän tilausta. Mutta ei. Pian kolmevuotias leikkii edelleen mieluiten sitä, mitä vanhemmatkin. Hän täyttää pyykkikonetta, pyyhkii pölyjä ja tyhjentää astianpesukoneen aterinkoria. Hän tahtoo tanssia, retkeillä ja painia. Isin kanssa kivointa taitaa tällä hetkellä olla uimassa käyminen ja pihasähly, äidin kanssa leipominen ja askartelu. Lautapelitkin ovat kova juttu. Dominon lisäksi Afrikan tähden, Kimblen, muistipelien ja Twisterin pelilaatikot ovat kuluneet kulmistaan nuhjuisiksi. Kirjoja luetaan useammat päivässä, vanhempien kanssa, yksinään tai pikkuveljen kanssa.

Varsinaisia leluja käytetään silloin, kun leikitään konserttia ja kaivetaan soittimet esille. Palapelit ovat olleet laskusuhdanteessa viime aikoina, mutta legot ovat aina yhtä kivoja. Leikkikeittiö on superhitti, ja piirtäminen on kivaa sekin. Nyt pikkuveljen synnyttyä nuketkin ovat alkaneet kiinnostaa ihan eritavalla. Mutta muuten lelulaatikosta kaivetaan asioita esille lähinnä silloin, kun niitä halutaan huomionhakuisena paiskoa pitkin kotia.

Vaikka Minimen joululahja on tänäkin vuonna vanhempieni ullakolta kierrätetty, olen silti miettinyt, pitäisikö (isovanhemmille antaa lupa) ostaa jotain uutta. Toiveissa olisi löytää leluja, joilla kolmevuotias jaksaisi leikkiä tovin itsekseen, että uudenlainen arki sujuisi vähän kivuttomammin. Mä luulen, että teistä lukijoista löytyy hyviä joulupukin apureita, ja kysynkin, millä leluilla olette saaneet teidän tärinäsanterit keskittymään hetkeksi leikkimään ihan itsekseen? Mitkä ovat teidän noin kolmevuotiaiden lempileluja?

Jaa