Tältä näyttävät olohuone ja eteinen pesänrakennusvietin, hiomisen ja maalin jäljiltä. Jos makuuhuoneeseen tuli lattioiden maalaamisella viisi neliötä lisää, olkkarissa vaikutus on vielä suurempi. Leluissa, irtaimistossa, tekstiileissä ja huonekaluissa on ihan sama huvikumpumeininki kuin aikaisemminkin, mutta vaalea pohja tälle kaikelle heikunkeikulle tekee tilasta paljon selkeämmän, valoisamman ja isomman.

Vaikka rakastan puun lämmintä sävyä ja tunnelmaa, oli parketin maalaaminen meille superhyvä ratkaisu. Kliinisemmässä kodissa harmaalla sävytetty valkoinen olisi saattanut tehdä miljööstä kolkon ja kylmän sairaalan. Vastoin pelkojani vaalea lattia ei ole aiheuttanut siisteysintoilijalle pakkoa kaivaa imuria esiin kahta kertaa päivässä. Liat ja pölykoirat eivät loista vaalealta lattialta sen kummemmin kuin aikaisemminkaan. Ja hassua kyllä, uutta lattiaa imuroi paljon mieluummin kuin sitä nuhjuista vanhaa.

Pesänrakennusviettiprojektistamme on tullut sen verran kyselyitä Lähiömutsin eri some-kanaville, että olen koostamassa aiheesta oman postauksensa. Jos siis lattiaremppahommat kiinnostavat, lähitulevaisuudessa luvassa meidän kokemuksemme, neuvomme, mokamme ja minihermoromahdushetkemme aiheesta.

Jaa