Postaus sisältää *-merkityjä Affiliate-linkkejä 

Meikkiarsenaaliini päätyi värikosmetiikan all in one -tuote, BB-voide, esikoisen vauvavuoden aikana. Se toi hetkessä yövalvomisen harmaannuttamille kasvoille tervettä väriä ja hehkua, mutta ilman meikkivoiteiden pakkelimaisuutta. Jos oikein ihmiseltä tahtoi näyttää, riitti kun BB-voiteen lisäksi suti vähän väriä ripsiin samalla kun hytkytti vauvaa kantoliinassa. Niihin aikoihin BB-voiteita ei vielä juurikaan ollut saatavilla luonnonkosmetiikkana, joten pursotin tuubista iholleni marketeissakin myytävää Garnierin voidetta.

Nyttemmin luonnonkosmetiikkamarkkinoille on ilmaantunut useampikin BB-purtelo, ja luonnonkosmetiikan värituotteissa on tapahtunut muutamassa vuodessa parannusta. Vaikka olen muussa kosmetiikassa luottanut luonnonkosmetiikkaan jo vuosia, ei esimerkiksi meikki- tai peitevoiteen hankkiminen olisi tullut mieleenkään muualta kuin peruskemppariosastolta. Muutaman kerran kyllä kokeilin ekompaa versiota, mutta lopputulos oli 90-luvun teinidiscoista tuttu possunpunainen kuminaamari. Vaan nyt meininki on toinen!

Olen testannut luonnonkosmetiikan BB-voiteita purtelo kerrallaan kuluneen puolentoista vuoden aikana. Testin alussa markkinoilla oli vain muutama vaihtoehto, kun nyt uusia BB-merkkejä tulee kauppojen hyllyille sillä vauhdilla, ettei yhden naisen testiryhmäni ehdi niillä kaikilla läträämään. Testitulosten pohjaksi kerrottakoon, että ihoni on iän karttuessa siirtynyt pintakuivuuteen taipuvaisesta sekaihosta ihan ehtaan kuivaan ihoon. Etenkin talvisin tarvitsen todella tymäkät rasvat, vaikka samalla ihossani on myös epäpuhtauksia. En siis käyttänyt yhtäkään BB-voidetta sellaisenaan, vaan levitin aina iholleni myös kosteusvoiteen. Yleensä lisäsin BB-voiteen päälle Dr. Hauschkan irtopuuteria*.

Terre d’Oc*. BB-voiteiden ensimmäinen kuningatar. Tätä hehkutettiin silloin, kun BB-voiteita alkoi ilmestyä luonnonkosmetiikkahyllyille. Eikä pöhinä ole syntynyt ihan syyttä, sillä lasisen pumppupullon sisältö on minitestini kärkeä. Hitusen öljymäinen koostumus tekee voiteen levittämisestä helppoa. Sävyttävän päivävoiteen sekä meikkivoiteen yhdistelmään voi luottaa iltamenoissakin, sillä tuote tasoittaa ihon sävyn, mutta jättää sen silti eläväksi. Näppyjä ja muita pärstän pikkuylläreitä varten tarvitaan kuitenkin peitevoidetta. Tuotteessa on fysikaalinen aurinkosuoja. Vegaaninen Terre d’Oc saa plussaa myös siitä, että sen kolmesta sävyvaihtoehdosta löytyi suomalaisesta ihosta poikkeavalle naamalleni sopiva kellertävän oliivinen sävy. 30 millin purtelo maksaa noin 30,20 euroa.

Suki. Viimeistään tämän BB-voiteen kohdalla en olisi huomannut sokkotestissä mitään eroa normikosmetiikkaan. Tuotteessa on ohut ja silkkinen koostumus, jota on miellyttävä levittää ja joka peittää testin parhaiten myös näpyt ja muut vähemmän mairittelevat kohdat kasvoilta. Suki on tasapainottava päivävoide, johon on yhdistetty puhdasta mineraalipigmenttiä. Lopputulos on testin tuotteista lähimpänä meikkivoidetta, ja tällä ehostautuneena voisi hyvin jatkaa päivää yön pikkutunneille saakka. Lasisessa pumppupullossa myytävää BB-voidetta on saatavilla kahdessa eri sävyssä, joista toinen oli kevätihollani liian tumma ja toinen liian vaalea. Ihannetilanne olisikin, että peilikaapista löytyisi aina molempia sävyjä, joista miksata itselleen kulloiseenkin päivetystilanteeseen sopiva voide. 30 millin purnukka kustantaa 54 euroa.

Lavera*. Mututuntumani mukaan testin parhaiten saatavilla oleva BB-voide. Valitettavasti Lavera on myös testin testin häviäjä. Tätä voidetta en missään nimessä olisi voinut lätkiä iholleni ilman alle laitettavaa kosteusvoidetta, sillä kostutuksenkin jälkeen voide jumahti levitettäessä kiinni ihoon ja lähti rullautumaan. Käytin tätä talviaikaan, joten Lavera toki joutui myös vaativiin testiolosuhteisiin. Tuotteesta on saatavilla yksi sävy, jota voisi kuvailla söpön possunpunaiseksi. Matan tuloksen tällä sai aikaan, mutta tasaista jälkeä ei sitten millään. Laveran vegaaninen BB-voide maksaa 21,50 euroa per 30 millin purtelo.

Iroisie*. Hypetetty BB-voide, jonka luvataan tekevän ihmeitä: se muun muassa tasoittaa ihoa, hoitaa anti-age voiteen tavoin, ehkäisee näppyjä ja hoitaa tulehduksia. Pettymys onkin suuri, kun voide jää itselläni muutaman testikerran jälkeen käyttämättä. Yritän läträtä tuotetta iholleni, mutta se jumahtaa sekunnissa röpelöiseksi hiekkapaperiksi ja tarraa kiinni jokaiseen ihokarvaankin. Iroisiesta on saatavilla vain yksi sävy, joka on kesäaikaan ihan liian vaalea päivettyneelle hipiälleni. Lopputulos on kuin huonosti meikatun geishan iho – tosin itselläni myös kaikki epäpuhtaudet tuntuvat korostuvan, kun voide tarraa niihin kiinni. Plussaa tuote saa aurinkosuojakertoimesta 25 ja kovasta yrityksestään tehdä luonnonkosmetiikan luksustuote. Iroisieta myydään 15 millin putkilossa hintaan 31,60, mikä on testin kallein litrahinta.

Loppuun haluan vielä nostaa esille Benecosin BB-voiteen*, joka ei ehtinyt purteloiden yhteiskuviin mukaan. Korkkasin Benecosin muutama viikko sitten, ja tuntuma on erinomainen. Tuote levittyy nätisti ja selkeästi jopa kosteuttaa. Peittävyyttä tuotteella ei juurikaan ole, mutta itselleni soppelin sävyn avulla iho näyttää tasaisemmalta ja eloisammalta. Just mukavan kevyt meikkituote vauvavuoteen. Hintakin on kohdillaan, 30 millin putkilo kustantaa 11,80 euroa.

Jaa