Lapsiperheelliselle kaikki niksit kaaoksen hallitsemiseen ovat tervetulleita. Eikä kikkakolmosten tarvitse aina olla uusia, sillä välillä tarvitaan vain idea virkistämään muistia. Siksi haluan esitellä teille ompelemani kangaskorit, jotka ovat sekä monipuolisia järjestyksen ylläpitäjiä että vielä kauniita katsella. Itselläni aikomuksena oli tehdä vain pari koria vauvan vaipanvaihtopisteelle, mutta kaapista löytyikin useampia palasia juuri sopivan kokoisia Marimekon kangasjämiä. Niinpä surautin kasaan neljä koria, jotka värimaailmansa puolesta sopivat minne tahansa kodissamme.

Kangaskoreihin sujahtaa kätevästi vaippatarpeiden ja kosmetiikan lisäksi vaikkapa leluja, villasukkia, pyykkipoikia, lankoja, latureita, käsipyyhkeitä, mitä ikinä! Pienille asioille pieni kori, isoille isompi. Kunnon martta vie kaverille tuliaissämpylät tai poimimansa omenat ommellussa korissa. Tekisi mieleni kokeilla, kuinka ison korin kankaasta voisi tehdä. Koreihin käyttämäni kankaat ovat jämäkkää verhoilupuuvillaa, joten isompikin säilytin esimerkiksi mummilassa odottavalle perintöjunaradalle saattaisi onnistua ilman tukikankaan käyttöä.

Tein korit Kässäkerho-blogin ohjeella. Isompien korien suorakaiteet ovat mitoiltaan 30 cm x 75 cm ja ympyrän halkaisija on noin 24 cm. Pienemmän korin suorakaiteet taas ovat 20 cm x 54 cm ja ympyrän halkaisija noin 17 cm. Näiden tekeminen oli niin helppoa, nopeaa ja hauskaa, että tekisi mieleni alkaa täysipäiväiseksi kangaskoriompelijaksi.

Jaa