Tässä teillekin pieniä herkkupaloja Mainion tulevasta vaatemallistosta, joka julkaistaan ensi viikon perjantaina 5. syyskuuta! Me päästiin lapsen kanssa hipluamaan vaatteita jo tovi sitten, sillä kuten ehkä huomasittekin, Minime teki mallidebyyttinsä Mainion kuvauksissa. Joku varmaan bongaa sieltä myös muiden bloggaajien lapsia?

Kirjoitin Mainion vaatteista alkukeväällä, kun vaatemerkki julkaisi ensimmäisen kokoelmansa. Siitä lähtien Mainio on kuulunut sekä omiin että lapsen suosikkeihin. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan luomupuuvillasta intialaisessa tehtaassa, jolla on yhteiskuntavastuullisuudesta kertova sertifikaatti. Vaatekokoja löytyy vauvasta koululaisille, mikä on iso plussa moniin muihin merkkeihin verrattuna. Tykkään myös siitä, että Mainiot ovat hintansa puolesta monien saatavilla.

Kuoseissa ja väreissä tämä uusikin kokoelma natsaa omiin mieltymyksiini. Lapsi sai kuvauksista vaatteita mukaansa, ja mielellään hänkin valkkaa niitä päälleen aamuisin. Alkaa nimittäin tuo tenava olla siinä iässä, että on ihan turha hankkia mitään vaatetta, ilman että kysyy häneltä ensin mielipidettä. Pidän siitä, että Mainion vaatteet ovat rennon tyylikkäitä, mutta silti maanläheisiä lastenvaatteita. Mä kun en oikein lämpene sille, että pukisin lapsen minikokoiseksi aikuiseksi. Vaatteet päällä pitää voida heittää kuperkeikkaa ja kiivetä puuhun.

Mainion suunnittelija Outi on hakenut kuoseihin vaikutteita itselleni rakkaista elementeistä: räsymatoista, ristipistoista ja kotikutoisista neuleista. Väreissäkin on potkua, mikä luo lisää mielenkiintoa. Tiilenpunaista, petrolinvihreää, korallinpinkkiä, kullankeltaista, mustikansinistä ja havunvihreää. Upeita väriyhdistelmiä, joita minä en olisi osannut laittaa kimppaan.

Mutta miten siellä kuvauksissa meni? Mikä oli lapsesta kivointa? Miten minimallit pitävät odotellessa fiilistä korkealla? Miten tehdään kuvauksiin syksy, kun on oikeasti helle? Koska tätä blogiklisettä pääsee käyttämään ihan liian harvoin, nyt on oivallinen paikka: siitä lisää myöhemmin, kun tiedossa on behind the scenes -matskua!

Jaa