Postaus sisältää saatuja tuotteita

Voi katsokaa nyt noita söpiksiä, ovat ne niin ihania ja rakkaita! Söpöjä ovat myös heidän uudet vaatteensa, jotka onnekkaina saatiin Aarrekidiltä. Lapsilla on ollut paljon Aarrekidin vaatteita käytössään jo ennen tätä, sillä Aarrekid oli yksi ensimmäisistä lastenvaatebrändeistä, jotka perheellistyttyäni löysin ja koin omakseni niin tyyliltään kuin taustaltaan.

Viidessä vanhemmuusvuodessa tyylipiponi on löystynyt, tai totta puhuen alkanut repsottaa. Tyttäreni pukeutuu mielellään hörselöiseksi prinsessaksi, ja kuopuksen vaatteista saattaa vielä illallakin päätellä, mitä on syöty aamupalaksi – siinä esimerkkejä siitä, mitä en olisi voinut odottaa tulevaksi esikoisen vielä majaillessa nahkayksiössään. Ja tiedättekö, rakastan repsottavaa tyylipipoani. On ihanaa, miten mielipiteet hioutuvat ja tulevat lempeämmiksi kokemuksen myötä. Siitäkin huolimatta tykkään edelleen tyylikkään lapsekkaista ja kauniista lastenvaatteista. Ja Aarrekid on sitä.

Aarrekidin uudessa mallistossa näkyy hyvin se, mihin jo silloin viisi vuotta sitten merkissä tykästyin. Pehmeissä ja kiristämättömissä vaatteissa on mukava leikkiä. Printit ovat lapsekkaita, olematta kuitenkaan räikeitä ja Lähiömutsin alkuaikoja lainaten ällöpyllyisiä. Vaatteet ovat ajattomia, ja esikoiselle ostamani Aarrekidit ovat palvelleet kuopusta ja senkin jälkeen jatkaneet tarinaansa muiden lasten päällä. Arvostan myös sitä, että mallistoja ei ole suunniteltu tytöille ja pojille, vaan lapsille.

Huomasin myös nyt, että vuodesta 2009 alkaen toimineen Aarrekidin perusvaatteiden kaavat ovat säilyneet omiin silmiini samanlaisina kuluneet vuodet ja menneet muotivirtaukset. Mihinkäs sitä hyvää ja aikaa kestävää vaihtamaan trendioikkujen perässä. Aarrekidiltä tulee yleensä vuodessa kaksi uutta mallistoa, mutta ainakaan omasta mielestäni ne eivät vanhene. Klassikkoprintit Pöllöistä Aarremetsään ovat myynnissä vuodesta ja sesongista toiseen.

Vaikka tyylihommissa en ole enää niin nipo ja omien kauneuskäsitysteni kanssa ehdoton, vaatteiden taustojen kanssa pyrin edelleen olemaan tarkka. Aarrekidillä sekin kestää lähempää tarkastelua. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pääosin Portugalissa, mutta ilokseni osa tuotannosta on edelleen myös Suomessa ja lisäksi Virossa. Aarrekidiltä vakuutetaan, että he ovat valinneet yhteistyökumppaninsa tarkoin, eikä mulla ole syytä epäillä asiaa. Suurin osa Aarrekidin vaatteista on valmistettu luomupuuvillasta.

Tämän kevään ja kesän malliston on suunnitellut Piia Keto, ja vaatteiden printeissä vietetään merenalaisia juhlia. Mä ihastuin etenkin valasprinttiin, ja merenelävistä kiinnostunut esikoinen täpinöi meriprintin kaloista, simpukoista ja merihevosista. Aarrekidin printteihin on monesti kätkettynä niin paljon tarinoita, että kymmenien pesujenkin jälkeen bongailen vaatteita viikatessani niistä uusia otuksia.

Aarrekidillä on tällä hetkellä meneillään alennusmyynnit, ja kaikki Merenalaiset juhlat –malliston vaatteet ovat nettikaupassa -30 prosentin alennuksessa. Kokoja näyttäisi vielä olevan ihan hyvin jäljellä, mutta omasta alehaukkakokemuksestani voin sanoa, että ne loppuvat nopeasti. Sama alennusmyynti Aarrekidin vaatteista on myös Harakanpesässä, joka on ihana ja tyylikäs suomalaisia lastenvaatebrändejä myyvä kivijalkaliike Helsingin Kampissa. Harakanpesän Marikalta mä käyn yleensä täsmäostamassa täydennystä lasten vaatekaapeille. Muut Aarrekidiä myyvät kivijalkaliikkeet löytyvät listauksena täältä.

Aarrekidin kymmenen sentin välein menevä mitoitus on naftia kokoa, joten olen aina ostanut lapsille merkin vaatteet yhtä kokoa isompana kuin mitä he muuten käyttävät. Kuvissa olevat kuopuksen vaatteet kokoa 100, ja esikoisen vaatteet kokoa 130. Erityisplussa Aarrekidin legginsseille, joissa on kääntölahkeet. Niiden ansiosta kuopuksella oli yli vuoden käytössä Aarremetsä-leggarit, vaikka tuossa iässä lapset kasvavatkin nopeasti. Pitkäikäisiä ovat myös mekot, jotka ensin palvelevat mekkoina ja sen jälkeen tunikoina. Liivimekot ovat myös käteviä, kun ne menevät hellehepeneinä tuollaisenaan, mutta kun alle lisää pitkähihaisen ja sukkahousut tai legginssit, talvilook on valmis.

Alen lisäksi pyysin teitä ilahduttamaan jotain arvottavaa. Ja sehän onnistui! Sain arvottavaksi paketin, johon on käärittynä vauvapeitto sekä pieni Pöllö-pehmo (arvo yhteensä 69 euroa). Aivan kertakaikkisen ihana setti omalle pikkutyypille tai vaikka lahjaksi!

Arvontaan voit osallistua jättämällä tämän postauksen kommenttiosioon vinkkisi lasten hellepukeutumiseen (koska kyllä ne lämpimät kesäsäät sieltä taas tulevat ja uudet vinkit ovat aina tervetulleita). Muista jättää myös nimimerkki sekä sähköpostiosoitteesi, että saan sinut kiinni, mikäli voitto osuu kohdalle. Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 19. päivä asti. Voittajaan olen yhteydessä henkilökohtaisesti, minkä lisäksi kerron voittajan Lähiömutsin Facebook-ryhmässä.

Lisäys 20. kesäkuuta: arvonta suoritettu. Onnettaren suosikki oli nimerkki Airiina, jolle on laitettu sähköpostia. Onnea voittajalle ja iso kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Jaa